Mit szóltok hozzá, hogy már egész Budapesten nincs egyetlen pályakezdő IT-s állás sem?
Beszéltem 2 fejvadásszal és 2 vezető HR-essel, és most már az egész városban, valszeg az egész országban túltelített a piac kezdőkből. Jelenleg sehová sem keresnek.
Ti is köszönitek szépen Rogán Tóni-nak az IT munkaerőhiány propagandáját? :)
Főleg most mi fog várni arra a sok Green Foxos-ra meg tucatnyi hasonló sarlatánképzősre akiket piacra fognak köpni hamarosan. Még az egyetemisták is bajban vannak, nemhogy a gyorstalpalósok.
Szerintetek is felelőtlenség volt mesterségesen túlpörgetni egy nem létező hiányszakmát?
" IT-s állás"
Hülyét kapok ettől az általánosító megfogalmazástól. Ez egy gyűjtőfogalom mint a mérnök vagy orvos. Abból is van ezer féle a vegyésztől a gépészig, vagy a belgyógyásztól a patológusig.
De milyen szakismeretre nincs igény ? Cisco, SQL, SAP, Windows server ?
Vagy megint arról szól a történet, hogy megtanították a nagy semmit jó pénzért az iskolában és nincs rá piaci igény.
Most minden pályakezdőnek nehéz. Én a pénzügyi vonalon, bankszektorban keresek most munkát, de jóformán csak külső Váci úti SSC-k vannak ahol számlázásra keresnek embert... Nehéz most, na. A korona elvitte a GDP tizedét, azért az fölfoghatatlanul nagy veszteség és nagy nehézség.
Jó persze ezek a bootcampes szerencsétlenek viccesek ha nem tudják a helyüket, hanem elhiszik hogy ők most azonnal 4-500 nettót fognak kapni.
Összességében nem volt hiba szerintem, majd a piac elrendezi a dolgokat idővel. Egészségesebb hogy lassan telítődik a szakma mint az hogy van összesen pár száz senior fejlesztő az országban, és akkor ők annyit talicskáznak haza amennyit bírnak, mondjuk egy másik diplomás bérének négy, ötszörösét.
Halihó kérdező !
Mi a szakterületed azon kívül hogy pályakezdő IT-s ?
Ha elárulod lehet hogy olyan választ is kapsz ami segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!