Miért van, hogy nagy átlagban (tehát nem mindenki!) a
nők baloldaliak/liberálisok, a férfiak
jobboldaliak/konzervatívak?
Figyelt kérdés
Jó mondjuk a mai magyar politikában már régóta nincs klasszikus bal és jobboldali pártok, pl. a fidesz sem definíció szerint jobboldali és a baloldali pártok sem baloldaliak, nem is erről beszélek hanem társadalmi téren.
Pl. nők nagyrészt elfogadják a melegeket, nincs különösebb bajuk a migránsokkal, a férfiak viszunt utálják ezeket..
2021. júl. 13. 22:07
1/10 anonim válasza:
Dobrev Sem jobboldali.
2021. júl. 13. 22:09
2/10 anonim válasza:
Mi a forrásod erre? A saját ismerőseid?
2021. júl. 13. 22:10
3/10 molnarmarcell21 válasza:
Nem tudom, hogy mennyire igaz az állítás, de ha az, akkor kézenfekvő magyarázat lenne, hogy a nők, mint patriarchális társadalom elszenvedői, érzékenyebbek a sorstársaik irányába.
2021. júl. 13. 22:16
4/10 anonim válasza:
Nagyon durván eltúlzod a különbségeket, pár százalékpontos különbségekről beszélünk ami ide-oda fluktuál (2018-ban a női szavazók 52, a férfiak 46%-a voksolt a Fideszre).
Van egy általános trend, ami nagyjából egy az egyben magyarázható azzal, hogy gimnáziumi szinttől kezdődően a nők kb. 30%-kal jobban iskolázottak a férfiaknál, ezáltal baloldalibb hajlamúak.
2021. júl. 13. 22:16
5/10 anonim válasza:
Ez szerintem nem igaz. Más szempontok mentén van ilyen rétegződés és nem lehet csak ezekre a szimbolikus kérdésekre leegyszerűsíteni.
Én is inkább jobboldali érzelmű férfi vagyok, mégsem utálom a melegeket, csak ezt a hisztit amit mindkét oldal csap körülöttük.
2021. júl. 13. 22:17
6/10 anonim válasza:
Kérdező, ez még csak nagy átlagban sincsen így. Honnan találtad ki ezt a butaságot?
2021. júl. 13. 22:20
7/10 anonim válasza:
#6, attól, hogy te még nem hallottál a dologról még közismert tény - bár a kérdező eltúlozza a mértékét. Minél (szélső)jobboldalibb egy párt, annál nagyobb a férfitöbblet a választói között (és vice versa).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!