Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád, hogy az állam...

Támogatnád, hogy az állam bevezesse az iskolában a kötelező vita órákat/foglalkozásokat?

Figyelt kérdés
Röviden azért, hogy javítsuk az országban hanyatló vagy konkrétan már nemlétező vitakultúrát.

2021. júl. 13. 14:19
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
53%

nem vitaórát vezetnék be, hanem disputát. nem feltétlen ugyanaz a kettő... nem az a lényeg, hogy vitázzanak és megsértsék egymást, hanem hogy értelmesen ki tudják fejezni a gondolataikat, megmagyarázni az érveiket.

érvelést kell tanítani, nem vitázást.

2021. júl. 15. 13:02
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

#21 Hidd el, megpróbáljuk. Csak a gond ott kezdődik, hogy az osztály fele elve nem is akar részt venni benne, a másik fele egy része nem érti mi a feladat, a többivel meg ha elkezdjük, az első csapat elkezdi a megjegyzéseket, beszólogatásokat.

Nem egy órán próbáltam már meg, hogy sokkal egyszerűbb kérdésekben, sokkal rövidebben, akár 1 mondatban valamiféle indoklást, magyarázatot kérjek tőlük. Az osztályoknak kb. 4-5%-a volt erre kapható, pont azok akiknek nincsen szüksége hogy ezt külön tanulja.

2021. júl. 15. 13:08
 23/23 anonim válasza:
82%
Én biztos bevezetném. Nagyon hasznos lenne ha mindenki megtanulna normális érvekkel és ellenérvekkel vitatkozni és akkor talán nem a káromkodás vagy a fizikai bántalmazás lenne mindennek a megoldása (tapasztalat). Én nagyon szívesen részt vennék egy ilyen órán és elhagyhatnánk egy csomó nem olyan fontos tananyagot pl. oosztályfőnöki. Nekünk ez mindig is abból állt hogy játszottunk meg mindenki ordibált. Simán beépíthetnének egy ilyen tantárgyat vagy akár csak foglalkozást az órarendbe.
2021. júl. 24. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!