Sok magyar miért nézi le az olyan kivándorlókat, akik nem a pénzért mennek ki, hanem mert nagyon szeretik a fogadóország kultúráját, társadalmát, és olyan környezetben akarnak élni?
Egy csomó kivándorló magyar kifejezetten büszke rá, hogy kimegy mondjuk Németországba vagy Dániába, ott neveli már a gyerekét is, de egy szót sem tanul meg a helyi nyelvből csak ami az (általában fizikai) munkájához kell, nem szerez helyi barátokat, nem kóstolja meg a nemzeti ételeket, és ha hazalátogat Magyarországra, büszkén hangoztatja, hogy milyen hülyék a dánok, németek stb. mennyire utálja őket, és neki csak a pénzük kell, ez a menő.
Miközben ha valaki azért megy ki Dániába, mert szereti a dán kultúrát pl. Hans Christian Andersen-t és a viking történelmet, bejön neki a helyi életfelfogás, folyékony lesz a nyelvtudása, és teljesen integrálódik, az meg "csicska".
Az olyanokat nem nézem le. Azt nézem le aki nem tud itthon megélni.
Két út is van. Vagy lejjebb veszi a paraszt az igényeit vagy munkahelyet, esetleg foglalkozást vált és elkezd többet keresni. Ezeknek a nyomorékoknak valahogy egyik se megy, ezért nem értem mit háborognak. Aki egyszerűen csak máshol érzi jól magát az érthető.
De aki annyira balfék hogy nem tud boldogulni az egy világszégyene.
10
Hát az egyáltalán nem biztos hogy integrálja. Indiában is nekiállt terjedni az iszlám annak idején, a vége polgárháború, vérontás lett és egy hatalmas terület kiszakadása (ez a mai Pakisztán).
15
indiában ahol mindenki buddhista volt, tehát a lehető legbékésebb ember, ki a fene gondolta volna hogy polgárháború lesz? mégis lett.
Te jó ég, micsoda válaszok.
Már épp írni akartam, hogy el nem tudom képzelni, ki nézne le ilyesmi miatt...de most már értem a problémádat.
Azt viszont nem, hogy ilyenek véleménye miért érdekel?
Az oroszlánt nem érdekli, mit gondolnak róla a majmok!
16: 0,7% ott a buddhista, a többség hindu
hindu 79,8%
muszlim 14,2%,
keresztény 2,3%,
szikh 1,7%,
buddhista 0,7%
dzsaina 0,4%
agnosztikus, ateista 0,7%
#16:
Indiában rengeteg különböző, egymással nem feltétlenül baráti kapcsolatban álló népcsoport él még ma is (egyèbként India nagy rèsze hinduista és nem buddhista, de mindegy), ezzel szemben Svédország etnikailag egységes és vallási ellentètek sincsenek
Kérdező elfelejtette hozzátenni, de szerintem nagyrészt a melós rétegről próbált írni, ott tudom elképzelni ezt a színvonalat.
Én kb. 30 külön-külön kivándorolt embert/párt/családot ismerek, értelmiségieket, egyszer nem hallottam még, hogy ilyesmivel szembesültek volna. Konkrét más kultúra iránti rajongás alapján is csak egyikük vándorolt ki, de ő már gyerekkorától erre készült, olyan szakot végzett, stb. A többiek indoklása egyszerűen az volt, hogy mennyivel élhetőbb, normálisabb, civilizáltabb az új lakhelyük. Na EZ bassza fel a sekélyes itthonmaradottakat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!