Van itt olyan, aki 2018-ban még semleges vagy akár Fideszes szimpatizáns volt, de 2022-ben már az Ellenzéki Összefogásra fog szavazni? Miért?
Úgy voltam semleges, hogy a Fidesz mellett számomra semmi nem szól egyedülálló gyerektelen tisztességes adófizető szakmában dolgozó diplomás mérnökként. Az ellenzékben ugyanakkor nem láttam megfelelő alternatívát. Az önkormányzati választásokra nem mentem el, mert nem kaptam meg az értesítőt, amiben szerepelni szokott, hogy mikor lesz és melyik körzetbe tartozom. Nem tartom számon. Aztán meglepett, hogy a sokak által ismert fideszes polgármesterünket leváltotta egy kevésbé ismert momentumos, úgy voltam vele, lássuk, mit tud. A fideszessel sokaknak volt tele a hócipője különböző okokból, én akkor még nemrég éltem ott, ahol élek, nem volt rálátásom. Aztán elkezdődtek látványos érdemi pozitív történések a környéken, amit már én is észrevettem, nem mind érintett közvetlenül, olyan is volt, amivel egyszerűen csak szimpatizálok, de nem vagyok benne érintett. Engem a polgármesterünk meggyőzött.
A Fideszt másképp leváltani vagy a 2/3-os többségüket lecsökkenteni jelenleg véleményem szerint nem lehet. Nagyon sunyi, gerinctelen módon nyúlt bele a Fidesz a választási törvénybe mondvacsinált ürüggyel. Nekem fontos, hogy megállítsuk őket abban, hogy egypártrendszert alakítsanak ki, ahol nincs értelme a választásoknak. Nem mindenkivel szimpatizálok az Összefogásban, nem vagyok elvakult szavazó, vannak dolgok, amikkel nem értek egyet. Én most azért szavazok rájuk, mert egyrészt vannak olyan ötleteik, amiket támogatok, a polgármesterünk bizonyította, hogy nem csak ígérgetni tud, és most nyertek pert egy korábbi fideszes csalás ellen, tehát lehet elszámoltatni, illetve a Fidesznek ne legyen újból ilyen korlátlan hatalma, mint most, akkor se, ha nyernek.
"Tehát ha változást akarunk nekünk is menni kell."
Változást max akkor lehetne elérni ha az ellenzék soraiban nem ülnének többszörösen leszerepelt, bukott politikusok, azok akik a 2010 előtti káoszt és ezt a fidesz uralmat okozták gondolok itt a DK-ra. Enélkül nem lesz változás, csak visszalépünk 2010 előttre és maradni fog ugyanez.
Van itt 4-5 teljesen más ideológiát képviselő párt, a Momentum nem is olyan régen gyurcsányos plakátokat graffitizett szét, az MSZP és DK egymást marja a jelöltek miatt legutóbb Szakács László miatt, a Jobbik folyamatosan együtt szavaz a fidesszel legutóbb a pedo törvényt is megszavazták Orbánékkal együtt, milyen kormányzás lesz ebből? Komolyan kérdezem.
“ Magyarországon 8,7 százalékos emelkedéssel az EU-átlagnál (11,5 százalék) alacsonyabb növekedés volt tapasztalható,"
Ott van a cikkben, hogy 2020-ban.
2021-ben szálltak el nálunk a számok nagyon, a harmadik hullám volt igazán gyilkos.
Gyurcsányék anno kinullázták a magyar aranytartalékot. Pár napja mutatták be a 94.5 tonna aranyat amit megvásárolva Orbánék stabilizálták a magyar gazdaságot. Akkor most mit lopott Orbán ? Mindig ezzel jönnek a balosok. Közben meg épülnek a sztrádák, utak, épületek, gyárak, munkahelyek teremtődnek. A baloldal által kivéreztetett országot mostanára lehetett kivakarni a sz@rból, még Gyurcsány IMF hitelét is ki kellett fizetnünk.
A baloldal két dolog miatt fog veszíteni, egyik a Gy házaspár, a másik a Jobbikkal való szövetség. Maradok a kutyapártnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!