Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek! Mit szóltok...

Fideszesek! Mit szóltok ahhoz, hogy a vezéretek miatt 2500 milliárd forinttól eshet el az ország?

Figyelt kérdés

Még mindig büszkék vagytok rá?

[link]

2021. júl. 7. 14:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
27%

19: Azért vagyok fideszes mert utálom a magyarok ellenségeit? Ezeknek a nagyapáik hívták be hazám ellen a szovjet tankokat és ezeknek a nagyapáik gyilkolták a magyar hazafiakat. Semmit se változtak.

A Dobrev féléknek nincs helyük a magyar közéletben és nincs joguk Brüsszelben a magyarok nevében a magyarok ellen uszítani.

2022-ben nem azért szavazok a Fideszre mert szeretem őket hanem mert ezek ellen szavazok.

2021. júl. 7. 17:49
 22/29 SZücsöm ***** válasza:
72%

20 Ne aggódj nem rombolsz le semmit a fejembe.

Azt viszont szeretném hogy megértsd a különbséget politikai(elvi) és gazdasági(pénzügyi,profit,haszon) ügyek/döntések között. Amit írtál csak alám játszott és annyit bizonyított hogy amint pénz van a dologban meg jön a hajlandóság.

De amikor egy elv mellett kell kiállni ami viszont együtt járna valamiféle bevétel kieséssel vagy esetleg egy tömegirtást kéne megakadályozni ami ugye bár kellemetlen mert csinálni is kéne valamit és valószínűleg lennének következményei is akkor azonnal megsemmisül az EU döntéshozói képessége.

Vitázni meg egyfolytában szoktak.A probléma ott van hogy fontos NEM PÉNZÜGYI kérdéseknél csak a vitáig jutunk el.

Tehát elképzelhető ha homokvárat szeretnél látni valaki feje körül akkor inkább a tükörben találnád meg.

21 Már megint csúsztatsz vagy hazudsz. Nem nem azért vagy fideszes. Azért vagy fideszes mert fideszes vagy úgy gondolkozol/beszélsz mint egy fideszes. És azért vagy képmutató, rosszabb esetben könnyen átverhető birka mert nem látod, vagy direkt nem akarod látni hogy azok amiket itt felháborodva felsoroltál mind a kettő kurzust leírja nem csak az ellenzéket.

Mit gondolsz mi a búbánatos lócitromért nem akarja a fidesz nyilvánosságra hozni az ügynök aktákat? Mióta van 2/3 uk? Hányszor hozta fel napirendre az lmp-meg ki tudja ki más? Mindannyiszor leszavazták.

Ki a búbánatos lókolbász paktál le most is a kínaiakkal,oroszokkal kik hívják őket éppen be az országba? Ki tesz minket éppen Kína és Oroszország adósává?Nem egy szegény afrikai ország szopolázza éppen a lópikulát azért mert kínának sikerült betennie oda a lábát az adósságok miatt. Ki kampányol a migránsok ellen miközben letelepedési kötvényér cserében (amivel a magyar ember amúgy is rosszul jár hosszú távon) BÁRKIT beenged az országba? Ki Sorosozik úgy hogy mai árfolyamon több száz milliót fizetett a pártjának Soros? És csak Zeusz tudja mit kérhette ezért utólag tőle Gyuri bá.

Ha valóban nem vagy fideszes (kétlem) és ahogy fogalmaztál: nem akarsz a magyarok ellenségeire szavazni (aki meglopja a magyar népet az k**vára a magyar nép ellensége) akkor 1 talán 2 lehetőséged van.

Márky Zay Péter ha indul Miniszterelnöknek. És a kétfarkú kutyák ha nem.

2021. júl. 7. 18:19
 23/29 anonim ***** válasza:
59%

22/22 SZücsöm: Személyeskedésed hidegen hagy mert a személyeskedés azokra jellemző akik nem képesek normálisan érvelni.

Azért szavazok a Fideszre mert nem akarom a Dobrev féléket a magyarok hátán látni.

Jó lenne ha ismernénk az ügynök listát de leginkább azokat akik az ügynököket kezelték. Nem kell az ügynök lista arra, hogy kik voltak magyarokat tömegesen legyilkoltató szörnyetegek. Dobrev nagyapja egy ilyen szörnyeteg volt.

Nem tetszik nekem a haverkodás a kínai, azeri és török diktátorokkal. Oroszok se kedvenceim de mindezt alulmúlja Gyurcsány-Dobrev-Apró kán vezette ellenzék aljassága és magyar-gyűlölete.

Örvendetes, hogy Sorost te is utálod -:)

Márky Zay Péter is csatlakozott nemzet-ellenes Gyurcsány-Dobrev ellenzékhez. Ha olyan okos (kétlem) akkor tudni kéne kikkel cseresznyézik egy tálban.

Fontosnak tartom az ellenzék megverését és nem pazarlom a szavazatomat olyanokra, akik esélytelenek.

2021. júl. 7. 18:48
 24/29 anonim ***** válasza:
10%
Nemzet-ellenes hehehe. A liberál-hazáruló viktor álmagyar, álkeresztény politikája nem zavar?
2021. júl. 7. 18:52
 25/29 SZücsöm ***** válasza:
10%

23 A személyeskedés fogalmát se érted teljesen. Akkor személyeskednék ha téged vagy a rokonaidat szidnám valamiért tök feleslegesen.Az én pofám égne a legjobban ha így viselkednék. Konkrétan még állítani se állítottam rólad semmit csak feltételeztem és a feltételezésemet is csak az alapján írtam amiket és ahogyan te megfogalmaztad a mondani valódat. Az már más kérdés hogy nem fogok kertelni viszont próbálok egy bizonyos kulturáltsági szintet is megtartani. Szerintem ez sikerült.

Az írásodból valamiért nekem az jön le hogy a fidesznek valamiért mindent elnézel és az ellenzékre kensz mindent. Azt is amiben ugyan úgy hibás a fidesz is és azt is amiben csak a fidesz a hibás(bár amennyire egyenlő a fidesz és az ellenzék bizonyos szempontokból nem tudom hogy van e ilyen.)

A Magyar gyűlöletet nem tudom hanyadjára olvasom de hatalmas ostobaság. És ne sértődj meg de ez tény. Pont annyira nem igaz hogy az ellenzék gyűlöli a magyarokat mint hogy Orbánék szeretik őket. Mind 2 fél populista.

Egyik fél se a magyar érdekek szerint vagy ellen cselekszik. Csakis a sajátjukért.

Ha Orbánnak az az érdeke hogy ostoba fociultrák felgyújtsák a fővárost és rendőrökre a Magyar államra támadjanak akkor az meg fog történni. (Már megtörtént)

Ne örülj. Nem utálom a Sorost. Nem utálok olyan embert akit nem ismerek és akiről nem tudom hogy aktívan tesz az én jólétem ellen. Orbán szava pedig nekem nem ér annyit hogy elhiggyem neki hogy Soros a véremért ácsingózik.

Az meg más kérdés hogy ahhoz hogy valaki így meggazdagodjon valószínűleg valami vajnak kell lennie a fül mögött.

"Márky Zay Péter is csatlakozott nemzet-ellenes Gyurcsány-Dobrev ellenzékhez."

És most megint megsértődhetsz mert most kijelentem hogy vagy direkt hazudsz vagy sikerült téged a fidesz médiának teljesen behülyíteni. Talán nézz egy kicsit utána miről beszélsz és úgy tegyél hasonló állításokat és akkor nem kell egy számodra sértő de mégis tényt így közölnöm.

Az hogy Márki Zay nem fideszes és hogy egyetért abban hogy a fideszt le kéne váltani rohadtul nem jelenti azt hogy bármi köze is lenne Fletóhoz.

Amit meg kéne értened de SZERINTEM nem akarod mert SZERINTEM fideszes vagy az az hogy Gyurcsány és Orbán ugyan annak az érmének a két oldala. Ugyan azon erő két pólusa.

Gyurcsánynak úgy nem lehet ártani ha Orbánra szavaz az ember. Mivel kampányolt anno Orbán? Miért kapott 2/3 ot? Azért hogy lecsukja Ferit?

1 módon lehet ártani az ellenzéknek (és a fidesznek is de ez persze téged nem érdekel hisz SZERINTEM fideszes vagy) ha ezt az erőegyensúlyt leromboljuk.

Ezt kéne minden embernek megértenie akik valóban utálják vagy ezt vagy azt. Vagy akár ezt is azt is.

Hát ha fontosnak tartod hogy inkább sz*r és f*s közül kelljen szavaznod ahogy jól esik.

2021. júl. 7. 19:19
 26/29 anonim ***** válasza:
40%

25 SZücsöm: Itt válaszoltam neked. Nem érdekel ha nem érted:

"Az ellenzék eu parlamentbe most ássa ki az újabb 2/3 -át a fidesznek az lmbtq törvény miatt?"

2021. júl. 8. 02:04
 27/29 anonim ***** válasza:

"De amikor egy elv mellett kell kiállni ami viszont együtt járna valamiféle bevétel kieséssel "

Pl. Az EU kb. összes környezetbarát intézkedése? Ebben globális szinten elől járunk, mint kontinens.

"vagy esetleg egy tömegirtást kéne megakadályozni ami ugye bár kellemetlen mert csinálni is kéne valamit és valószínűleg lennének következményei is akkor azonnal megsemmisül az EU döntéshozói képessége."

Arra ott van az ENSZ és NATO, de egyébként az EU sem fél kereskedelmi béklyókat fenntartani az oroszokkal szemben, vagy sz"rrá vámoltatni Kínát. És ha nem lenne mindig 1 vétózó ország (vajon ki?), akkor politikai szembenállás is lehetne egységesebb. Persze elfogadom valid érvnek, hogy ez még kevés, de más, független országoktól sem látok igazán többet.

A leírtak alapján igazából nem tudom, hogy mit értesz politikai egység alatt. Én tényleg inkább gazdaságiakat hoztam fel, de az Európai Ügyészséggel, jogharmonizációval és egyebekkel is történik egy csomó közeledés, amiknek viszont max. közvetetten van közük a gazdasághoz.

Egyébként érdekes a vita, Széchenyi és Kossuth vitáztak hasonlóról, hogy hogyan lehetne megbékélni az osztrákokkal: először gazdasági összefonódás és politika, vagy fordítva és először politika és csak utána a gazdasági kérdések?

2021. júl. 8. 18:55
 28/29 SZücsöm ***** válasza:

1. Ma már mindenki tesz környezet barát lépéseket még Kína is. Ez már sajnos szükséggé vált. És akinek minimális gógyija van meghozza a szükséges döntéseket mert az alternatívája sokkal jobban fájna.

2. Ez igaz a Srebrenica mészárlásnál a Holland csapatok valóban az ENSZ tagjai voltak. De ez (is) felvet egy másik problémát.

Itt egy unió ami nagyhatalom szerepében tetszeleg miközben se közös/egységes identitással se közös külpolitikával/Szociál politikával se saját hadsereggel nem rendelkezik.

Bármilyen döntést kéne hoznia ennek az uniónak rögtön tehetetlenné válik és átkerül a "labda" a nemzetállamokhoz. És ez mindig olyankor derül ki amikor valóban "azonnali" szükség lenne az unió cselekvésére/döntésére.

Lényegében az Unió bürokratikusan mozgásképtelenné válik ilyen esetekben.

És ezekből következtek az olyan esetek/állapotok mint a:

---------

1.

Brexit ahol amint a Brit szavazók nagyobb része elhitte hogy nekik gazdaságilag nem éri meg az hogy az EU tagállama maradjanak egyből elhagyták a hajót.

Na ilyen egy valós nagyhatalommal nem történne meg mert ha más nem is (amúgy más is) de a közös identitás érzése összetartja őket.

Európa jól akar járni az Unióval. Nem az identitás/szolidaritás az alapja hanem az érdek/önzés.

2.

A Mutti willkommenje. Azaz amikor egy tagállam vezetője az egész unio nevében tesz egy ilyen horderejű kijelentést.

3.

A migrációs helyzet kezelésének totális kudarca. És az a tény hogy arra se voltunk képesek hogy az EU határait megvédjük és a törököket kellett lefizetnünk hogy Európa végvárai legyenek.

4.

A kétsebességes Európa léte. Azaz az hogy nagyon úgy tűnik hogy a "keleti blokknak" azt a sorsot szánták hogy "másodosztályú tagjai" legyenek az EU-nak.

A szolidaritás nem fejlesztési pénzek küldését jelenti amiket aztán hagynak a helyi Orbán Viktorok kénye kedvére elsikkasztani.

A szolidaritás ott kezdődik hogy az EU-n belül minden tagállamnál el akarjuk érni és aktívan teszünk is érte hogy hasonló szinten legyen az élet minőség.

5.

Ami Ukrajnával történt az is gáz volt az EU szempontjából.

Elkezdték őket kecsegtetni hogy akár ők is lehetnek az EU tagállam majd amikor a nagy medvének ez nem tetszett és odacsapott az EU egyből visszaült a hokedlira.

Tehát fenn áll egy olyan helyzet hogy az EU egy olyan szerepzavarban szenved hogy azt képzeli magáról hogy egy szuperhatalom de az igazság ettől nagyon messze van.

Nincs közös hadsereg. És nem nagyon van olyan ember aki az EU zászlajáért elvi okokból az életét kockáztatná/adná.

---------

3. Igen valóban szoktak vámokkal élni de ezek nagy része pont hogy gazdasági játszmákból hozott döntések.

Továbbá bár ez az én pesszimista spekulációm azt a gondolatomat is tartom

hogy az EU nagy tőkései/vállalatai áldják Orbán nevét amiért nem engedi az EU nak hogy túlságosan b*szt*ss*k Kínát és ezek a pénzügyi nagykutyák lobbiznak is a saját tagállamukban a politikusaiknak és így ezen politikusok egy része képviseli is ezeket az érdekeket.

És lehet hogy én vagyok cinikus de szerintem még ezek a hangok (a profit szava) van többségben az EU-n belül.

4. Az Osztrákos hasonlatodban csak az nem illik teljesen a képletbe hogy Ausztria nem egy identitás nélküli kör aminek üres a közepe. Ott van egy pont amihez képest tudsz igazodni. Az EU-ban ez a közös pont jelenleg csak a profit viszont minden tagállam más úton jutna el ehhez a profithoz és nem egyszer ezen útvonalak ellentétesek egymáshoz képest.

2021. júl. 8. 22:07
 29/29 anonim ***** válasza:
36%

Nem hiszem, hogy a magyar emberek Orbánt hibáztatnák.

Tudnak Dobrev Klára, Cseh Katalin, Donáth Anna és Ujhelyi István hazaáruló munkásságáról Brüsszelben.

2021. júl. 20. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!