A kormány mi alapján határozza meg, hogy mennyit emeli a béreket?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom, nem lehet egyszerre sokat emelni, mert az inflációhoz vezetne. De miért vezetne ahhoz?
És hogyan kell ezt az egészet csinálni, hogy döntenek a fizetésemelésről? Nem igazán értek a pénzügyekhez.
2021. júl. 2. 19:36
11/12 Alex Fly válasza:
@4: a valóságban pedig ha magasabbak a bérek, akkor a melósnak nem csak éppen a létfenntartásra elég, hanem van miből költenie. Ha marad pénz az embereknél, akkor van fizetőképes kereslet. Ha van kereslet, akkor van fogyasztás. A fogyasztást ki kell elégíteni, tehát nő a termelés - amiből lesz bevétel, így jut fizetésre is... És így tovább: ha forog a pénz, az felpörgeti a gazdaságot - ami mind egyéni, mind társadalmi szinten előnyös. Ezzel szemben az alacsony bérek és a tőkekoncentrációcsak a gazdaságból kivont meddő tőke növelésével jár, ami hosszabb távon a gazdaság stagnálásával jár.
12/12 anonim válasza:
#4 vagyok. igazatok van hogy a munkáltató nem akarna többet adni a dolgozóknak, és ha az áfát csökkentik, akkor annyival drágábban adnák a terméküket.
Ezt nem cáfolom, de ha a munkáltatónak több a bevétele, akkor már lehet harcolni a fizetés emelésért, anélkül, hogy csődbe menne.
Nem mondom hogy nincs igazatok, de szerintem mégis inkább ezzel lehetne elérni valamit, nem pedig a minimálbér növelésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!