Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Trianon igazságos volt?

Trianon igazságos volt?

Figyelt kérdés

2021. jún. 26. 16:39
A kérdező szavazást indított:
Balos vagyok. Igen az volt, a lehetőségekhez mérten igazságos etnikai határokat húztak.
Jobbos vagyok, Igen az volt, a lehetőségekhez mérten igazságos etnikai határokat húztak.
Balos vagyok, Nem volt az. Igazságtalan határokat húztak.
Jobbos vagyok. Nem volt az. Igazságtalan határokat húztak.
56 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
86%
Mitől lett volna igazságos?
2021. jún. 26. 16:40
 2/20 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam, hogy az volt.
2021. jún. 26. 16:41
 3/20 anonim ***** válasza:
16%

Aki tanult történelem az nagyon jól tudta milyen jól bántunk a többi néppel...

Horvátország kivételével még saját önkormányzatot sem biztosítottunk.

Azt kell mondjam a mérleg afelé billen hogy igazságos volt, nem lehetett mi tenni, sajna elődeink tettek érte.

Ha együttműködő, soknépű államként működtünk volna nem lett volna ez, de nem így történt.

Ezt írom jobbos konzervatívként, sajna ezt nem tudjuk visszacsinálni, rendbe hozni. A mostani külpolitika viszont tetszik a szomszédainkkal, talán az egyetlen annak kevés dolognak amit a Fidesz jól csinál.

2021. jún. 26. 16:43
 4/20 anonim ***** válasza:
74%

A balos és a jobbos szót definiálnád kérlek.

Jobb oldali nézeteket vallok, de nem vagyok fideszes, szóval így "balos libsi" vagyok, ha gyk-n bármit is írok. Itt hova tartozok ezek alapján??

2021. jún. 26. 16:50
 5/20 molnarmarcell21 ***** válasza:
87%

A történelem nem az igazságról szól :)

Jobban jártunk annál, mintha teljesen beszántanak minket, de rosszabbul, mintha etnikai határokat vettek volna figyelembe.

De ez utóbbi esetben is ugyanúgy dívna a revizionizmus.

2021. jún. 26. 16:51
 6/20 anonim ***** válasza:
97%
Én balos vagyok és az a véleményem hogy mérhetetlenül igazságtalan volt.
2021. jún. 26. 16:53
 7/20 A kérdező kommentje:
#4 A jobbos az jobboldali, konzervatív világnézetet jelent és nem pártszimpátiát.
2021. jún. 26. 16:54
 8/20 anonim ***** válasza:
40%
Én jobbos vagyok, Jobbik szavazó és a fideszt libsi pártnak tartom. Toroczkai nézeteit is még túl baloldalinak tartom, viszont nekik kevés a szavazójuk, ezért maradtam a jobbiknál.
2021. jún. 26. 16:57
 9/20 anonim ***** válasza:
45%

8!

Ne haragudj. De (tényleges) jobb oldaliként, hogyan tudsz együttműködni az ultra balos dkval?

Komolyan. Én addig voltam Jobbikos, amíg nem adta el a lelkét a párt.

2021. jún. 26. 17:01
 10/20 anonim ***** válasza:
49%

Nem volt az. De! Az 1800-as évek végén már több nyugati hatalom is kritizálta a Monarchiát és különösen Magyarországot a nemzetiségek helyzete miatt, különösen a Lex Apponyi miatt, aminek nagyon rossz volt a visszhangja Nyugaton. Az ilyen kritikákra a kormány többnyire igen arrogánsan és cinikusan válaszolt és a nemzetiségi képviselők magyarország ellenes propagandájának tartotta a vádakat. Illetve azzal vágtak vissza, hogy bezzeg a nyugatiak miket csinálnak a gyarmatokon (ami egyébként jogos).

A századfordulóra Magyarország már teljesen elveszítette a Nyugat szimpátiáját, erre még rátett a háború.

A háborút a Nyugat nyerte és nem lehet csodálkozni, hogy mi nem számíthattunk a jóindulatukra.

Valahol ezt látom megismétlődni a mai politikában is. Nyugati kritikát és az azokra adott mérhetetlenül arrogáns és cinikus válaszokat. Ne legyen, hogy megint a rossz oldalva állra mondjuk a franciák és a hollandok döntsenek a sorsunkról.

Azt mi alakítjuk, hogy a világ mit gondoljon rólunk, jelenleg nem túl jó a PR.

2021. jún. 26. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!