Az oltatlanokat miért engedik étterembe,szállodába, stb.. így már biztos nem fognak oltakozni és ősszel elszabadul a negyedik hullám?
#22: Nézd, lehet sokféleképpen gondolni és tekinteni a járványra, oltásra. Nekem nem egy ismerősöm meghalt benne és olyan is volt, aki hetekig kórházban volt, pedig életerős emberről van szó. Igaz, ez csak egy példa egy számodra ismeretlen embertől online felületen, így semmit nem jelent.
Ami a szállodákat, turizmust, bevételt illeti szerintem igazad van és csak idő kérdése volt, hogy ezt meglépjék.
Nekem olyan ismerősöm van/volt, aki az oltásba halt bele, szóval az sem biztos, hogy az oltás megment, meg az sem, hogy a vírus megöl. Az viszont biztos, hogy az oltás beléd kerül, ha beléd nyomják, a vírust viszont nem biztos, hogy elkapod oltatlanul.
Vagyis a kockázatértékelésem eredménye az, hogy nem indokolt mértékű az oltással járó kockázat. Ez egy olyan járvány, aminek az összes korosztályra vetítve 1.4% a halálozási aránya, az én korosztályomra vetítva pedig még ennél is jóval alacsonyabb, 0.9% és még az is egészségi állapottól független szám (vagyis krónikus betegeket is beleszámolva, ami szintén nem vagyok).
Attól, hogy a rémhiradó azt szajkózza, hogy ez a spanyol nátha és a pestis szerelemgyereke, még nem az.
#24: Alapvetően nem egy mindent elpusztító járvány az biztos. Én sem tartozom a veszélyeztetettebb csoportba, inkább mások védelme miatt döntöttem az oltás miatt. Elég sok emberrel találkozom, hosszabb távon valószínűtlennek tartottam, hogy ne fertőződjek meg. Persze tudom, hogy az oltásnak is vannak kockázatai és az oltottak is fertőzhetnek valamilyen szinten, de mindent egybevetve nekem ez tűnt a racionálisabb döntésnek.
Viszont azt nem értem, hogy miért kell ezért vérre menni, mindenkinek megvan a saját véleménye és a saját prioritásai. A szélsőséges véleményeket nem szeretem, de azt leszámítva szerintem mindenkinek megvan a maga igaza.
Gyerekek ha az oltások úgy működnének ahogy ezeknél állítják hogy mindegy a mutáció de hatékonyan véd stb. akkor inlfuenza már nem létezne. Annál is ha az idei fajtára beoltatod magad csak arra a típusra ad védelmet, ahogy mutálódik már ugyan úgy megbetegszel tőle.
Az RNS vakcinák meg érdekes dolgok. Senki sem ismeri a mellékhatásokat ergó teszt alanyok vagyunk. Egyébként érdemes elolvasni mit írsz alá mikor beoltanak. Mert az van benne hogy senki sem vonható felelősségre érte. Ergó netán meghal egy ismerős/családtag ez miatt még perelni sem tudsz mert nincs kit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!