Miért gondolják annyian, hogy jogunk lenne újra Nagy-Magyarországhoz?
Pár dolgot tisztázzunk az elején. Magyar vagyok, egyáltalán nem vagyok magyarellenes, szeretem az országomat, sokat járok külföldön, ott is megpróbálom mindig minél jobb színben feltüntetni kis hazánkat, még akkor is ha ez néha nehéz...
Trianonról: elismerem, hogy igazságtalan volt ANNYI területet elvenni, és szégyen, hogy szinte 100%-ban magyar lakosságú falvak, városok kerültek határon kívülre. Nyilván sokkal kisebb büntetést érdemeltünk volna.
DE! Nagyon sokan Nagy-Magyarország visszaállításáról álmodoznak, mondván az volt az igazi Magyarország, nem szabadott volna hozzányúlni a határokhoz, vissza az egész területet!
Már megbocsásson aki így érez, de én mindig elítéltem ha valaki így gondolkozik. Nagy-Magyarország lakosságának ALIG TÖBB, MINT FELE volt magyar Trianon idején. Majdnem minden második ember más nemzetiségű volt, nem tartotta magát magyarnak, más nyelvet beszélt. Egy csomó olyan terület volt, ahol csak elvétve lehetett magyarokat találni - pont úgy, mint ahogy a mostani Magyarország területén is lehet elvétve más nemzetiségűeket találni.
Ezek a népek évszázadokon át magyar hatalom alatt álltak. Sokszor megpróbáltak önállósodni, gondoljunk csak a számos alkalomra, mikor autonóm államot követeltek, gondoljunk a nemzetiségi törvényekre. Ha valaki ismeri a történelmet, tudja, hogy a magyarok bizony kemény kézzel bántak ezekkel a más nemzetiségű emberekkel, sokáig nem használhatták hivatalosan a nyelvüket például, és még sorolhatnám.
Gondoljuk csak el, ha fordított lenne a helyzet, és a magyarok egy nagy csoportja, esetleg az egész magyarság élt volna évszázadokig egy nagyobb ország határain belül, rákényszerítve arra, hogy az ő törvényeikhez alkalmazkodjanak, az ő nyelvüket beszéljék, és hiába minden törekvés az elszakadásra. Közben pedig él a magyar kultúra, a nyelv, van összetartás... hát persze, hogy a magyarok is szövetkeztek volna az "elnyomó" ország ellen a világháborúban, és persze hogy a magyarok is követeltek volna magyarlakta területeket, JOGOSAN.
Mint mondom, nem értek egyet Trianonnal, mert sok olyan területet elvettek, amit nem szabadott volna, de be kell látni, hogy az elvett területek NAGY RÉSZÉN nem magyarok éltek!!! És nagyobb helyük volt az országunkon kívül, mint belül.
Ezért gondolom, hogy Nagy-Magyarország visszakövetelése szimplán hülyeség, és nem is értem, hogy sok tanult ember hogy gondolhatja ezt komolyan.
Annyira sok a buta ember Magyarországon, hogy ha valóban lehetőség lenne arra, hogy legyen Nagy Magyarország, akkor viszont a saját lakosai tennék tönkre. Ha a mostani helyzetet vesszük alapul. Mi történik? Egyre nyomasztóbb és nyomasztóbb a helyzet, de ugyanúgy megy a Barátok közt és a Jóban rosszban, a Csillag születik vagy a Győzik só (jó, az már nem). Az emberek várják a változást. Fórumokon szerveződnek, de mindig mástól várják az első lépést. Bizonyára vannak merőben intellektuális emberek, gondolkodók, tisztánlátók...stb, de amíg ők kisebbségben vannak, semmi értelme tovább gondolkodni.
Magyarország feldarabolásáról már jóval a világháború előtt döntöttek.
Én teljes mértékben magyar érzelmű vagyok, de ha ezért a kis hazáért képtelen kiállni az ember, mit vár, hogy kérelemre visszakapja az elvett területeket? Ugyan. Az Anyaország nem érdemli meg, hogy visszakapja az elvett területeket. Minek is sírni, egy egész élet rámegy erre, hogy valaki megállás nélkül ezt hajtja. Boldogtalan életet fog élni, mert ez megkeseríti mindennapjait. Ráadásul az emberek egymást gyűlölik és vágják hátba, egyelőre az összetartás sem tart ott, hogy egy kis haza érdekéért kiálljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!