Voltak még munkatáborok, illetve vittek el embereket a kádár korszakban is?
Figyelt kérdés
2021. jún. 21. 17:30
1/8 anonim válasza:
Akkor már nem, Recsket Sztálin halála után felszámolták.
2/8 anonim válasza:
Kádár újra nyitotta 57.ben az internálótáborokat, de 1962-ben az elsö amnesztiával egyidövel megszünették az internálótáborokat. Utánna már megszünt az a módi, hogy "fekete autóval" hajnalai csengöszóval viszik el az emberekt,d e továbbra se volt jogbiztonság, engem pl 79-ben kizártak az egyetemröl a Geramnisztiak szakról, 2 szaktársammal, mert az nSZK-s turisták által a Baltonon hagyott újságokat foprdítottuk az egyetemen, perbe s fogtak, 2 év felfügegsztet kaptam, " államelenes" szervezkedésért,.
3/8 anonim válasza:
Embereket vittek el, pl "ellenforradalmárokat"
4/8 anonim válasza:
Ha többet szerettél vona a lopni munkából, mint a kollégáid, be kellet magad nyalni a pártitkárnál és akkor mindent el lehetett simítani.
5/8 anonim válasza:
Az egész ország egy munkatábor volt, ugyanis létezett az a bűnügyi kategória hogy "közveszélyes munkakerülő". Elég volt annyi, hogy nem volt a személyibe bepecsételve a munkahely, és vihetett is el a rendőr. Először egy kis beszélgetés, pár pofon, aztán ha továbbra sem ment el dolgozni valaki, akkor lecsukták. Bizonyos végzettség, beosztás esetén a rendszerelleneseket pedig diliházba zárták, és kényszergyógykezelték. Lobotómiáról nem hallottam, de aki egyszer oda bekerült, annak annyi volt, ha ki is engedték, akkor is csak egy roncs volt.
6/8 anonim válasza:
2! "Kádár újra nyitotta 57.ben az internálótáborokat," Tudnál mondani konkrét helyeket, hogy hol voltak?
7/8 anonim válasza:
6. Nem a 2-es vagyok, de ha jól tudom pl. Kistarcsán is volt 1957-ig.
8/8 anonim válasza:
#5:
Most meg létezik az a kategória, hogy "munkanélküliség". Az jobb, mint az, hogy akkor benne volt az alkotmányban a munkához való jog? Ez volt az első, amit 90-ben kivettek belőle.
"Bizonyos végzettség, beosztás esetén a rendszerelleneseket pedig diliházba zárták, és kényszergyógykezelték."
Ezt honnan veszed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!