Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondja azt az ellenzék,...

Ékezetes billetyűzet kérdése:

Miért mondja azt az ellenzék, hogy a Fidesz politikai kérdéssé tette a focit, mikor pontosan ők hergelnek itt jelenleg is a válogatott ellen?

Figyelt kérdés

Csak néhány kérdés a közelmúltból:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..

Ahogy látjuk, volt itt stadionozás, Orbánozás, Lölőzés, Sorosozás az ellenzék megmondóemberei részéről, míg a szurkolók politikai hovatartozástól függetlenül szurkoltak a magyar válogatottnak.

Miért csinál az ellenzék politikai kérdést a fociból? Miért provokál a magyar válogatott ellen?

2021. jún. 19. 17:58
1 2
 11/18 Molyember ***** válasza:
53%
Semmi baj nem lenne a focival, ha egyrészt piaci alapon működne, másrészt nem mocskolta volna be a Fidesz a retkes kezével. Ma már a fociról rengeteg embernek a Fidesz jut eszébe, amit szíve mélyéről gyűlöl, és mivel a foci összefonódott ezekkel, a focit is utálják az emberek. Ez ilyen, amihez a Fidesz hozzáér, az szétrohad.
2021. jún. 19. 19:14
 12/18 molnarmarcell21 ***** válasza:
49%

"Felháborítónak tartom, hogy te akarod megmondani egy személyben azt, hogy mit csináljon több ezer ember. Te nem érzed ezt kínosnak?"

Nem több ezer, csak az a 20-30 válogatott. Nekik kéne magukat kínosan érezniük. Nem miattam, hanem a saját erkölcseik miatt.

2021. jún. 19. 20:08
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezt ellenzékiként én se értem, és mérhetetlenül gáznak tartom. Még úgy is, hogy nem kifejezetten szeretem a focit, max az eb- vb-döntőt nézem meg, meg most az eb magyar vonatkozású meccseit. Pont hogy nem szabadna hagyni a Fidesznek azt, hogy pártpolitikai kérdést csináljon a fociból. Nyilván ha nem szereted a focit, ne nézd, de ha azért szurkolsz az ellenfélnek, mert valamiért azt hiszed, Orbán egy darab vereségtől majd megsemmisül, és nem fogja többet a fociba önteni a pénzedet... Ne már. (Pláne, ha az a "hatalmas vereség" azt jelenti, hogy az előző eb győztesétől kapunk ki a utolsó hat percben. Szerencsétlen meccs volt, az biztos, de vannak a magyar focinak szégyenletes pillanatai, ez nincs köztük. Ezért volt kifejezetten kínos, amikor pár nappal ezelőtt egyesek azon örömködtek, hogy most aztán történelmi a vereség és elkenték a Fidesz száját.)

Az meg, hogy a foci elterelné a figyelmet a fontosabb ügyekről... Hát. Én például, amellett, hogy ma szurkoltam a magyar csapatnak, attól még nem felejtettem el a Fudan-ügyet, a pedofiltörvény-ügyet, sőt az oligarchák gazdagodását sem. Szerintem nincs nagyon olyan ember, aki amúgy kormánykritikus lenne, de azért, mert van párszor 90 perc az évben, amikor a magyar csapat talán játszik egy kevésbé szar meccset, hajlandó ezekről megfeledkezni.

2021. jún. 19. 20:58
 14/18 anonim ***** válasza:

"politikai kérdéssé tette a focit" -> múltidő

"ők hergelnek jelenleg is a válogatott ellen" -> jelenidő

Hogy ki kezdett mit, azt a múltban kéne keresni. És ami a múltban történt az az, hogy Orbán felhúzatott egy stadiont a családi háza mellé.

(Egyébként még ettől is eltekintve, miután TAO támogatást tettek lehetővé a látványsportokra, költségvetés szempontjából automatikusan politikai témává emelkedett a foci. Ami többszázmilliárdos összegben szerepel (vagy hiányzik) a költségvetésben, az aligha lehet politikamentes.)

2021. jún. 19. 21:50
 15/18 Fsms ***** válasza:
57%

10# persze aki a Fideszre szavaz az kivétel nélkül atomfizikus.

https://www.youtube.com/watch?v=CPcF5dDywQI

😂

2021. jún. 20. 08:48
 16/18 anonim ***** válasza:
a fidesz szavazó, főleg, ha ner-közeli, mind nagyon magas szellemi és erkölcsi szinten létezik. példát vehetne róla az összes mindenki. tök sokat gondolkodnak, kiállnak a saját véleményükért, nem csak az anyagiak érdeklik őket, építik a jövő nemzedékét. bezzeg aki nem fidesz...
2021. jún. 21. 16:58
 17/18 anonim ***** válasza:
Azért kíváncsi lennék, hogy akik ideugattak, hogy nem kéne ennyit költeni a "válogatottra" azok tudják e, hogy pntosan mennyit is költöttek a "válogatottra"?
2021. jún. 22. 03:30
 18/18 molnarmarcell21 ***** válasza:
54%

Senki sem írta, hogy sok pénzt költünk a válogatottra :D A fociba viszont megszámlálhatatlanul ömlik a pénz. Csak a TAO-ból csak Felcsútra 70 milliárd ment.

Összehasonlításképpen, a pedagógusok béremelésére 2020-ban 35 milliárdot szán a kormány.

2021. jún. 22. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!