Magyarországnak szerintetek már befellegzett? Ha 20-25 évesek lennétek, külföldön (Nyugaton) terveznétek jövőt?
Sajnos minden szempontból élhetetlen Magyarország. A bérek alacsonyak, az árak magasak, a politikai helyzet a lehető legkilátástalanabb, és hamarosan nyílt diktatúra és Kína európai exkláviája leszünk.
Ha újra kezdhetnétek a nagybetűs életeteket az önállóságtól, elhúznátok most a jelenlegi helyzetben? Tudom 20-25 évvel ezelőtt még egészen mások, jók voltak itt a perspektívák, de most...
Élhetetlennek nem mondanám, de bőven vannak más országok, ahol jobban élhetnek az emberek. Személy szerint én kulturálisan és életmódot tekintve is jobban kötődök számtalan másik országhoz, szóval ha Magyarországon fejlettebb lenne, akkor is elmennék.
Én szeptemberben hagyom el Magyarországot és esélytelennek tartom, hogy valaha visszaköltözzek, mert egyszerűen az egy hátralépés lenne. A barátaim többsége is vagy most költözik külföldre (most végeztük el legtöbben az alapképzést, a legtöbben mesterképzésre megyünk ki és kint is tervezünk maradni) vagy pár éven belül tervezi.
Mondjuk elköltözni sose késő, ismerek olyat, aki ötven felett költözött Írországba, mert egyszerűen ekkor volt rá lehetősége és kedve.
23/L
És mi van ha én a jó bérekért, fejlett gazdaságért, fejlett szociális jóléti rendszerért, élhető fejlett társadalomért, jobb életszínvonalért, jobb egészségügyért, tisztább levegőért megyek?
Mi van ha nem térdelek le a BLM szobor előtt, nem etetem a (nem létező) migránsokat és nem ünneplem a melegeket?
Hagyjuk már a hülyeséget.
"a jó bérekért, fejlett gazdaságért, fejlett szociális jóléti rendszerért, élhető fejlett társadalomért, jobb életszínvonalért, jobb egészségügyért, tisztább levegőért megyek?"
Légyszi mondd el most hogy hol van ez a kánaán, mert én még nem találtam ilyet kerek-e világon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!