Magyarországnak szerintetek már befellegzett? Ha 20-25 évesek lennétek, külföldön (Nyugaton) terveznétek jövőt?
Sajnos minden szempontból élhetetlen Magyarország. A bérek alacsonyak, az árak magasak, a politikai helyzet a lehető legkilátástalanabb, és hamarosan nyílt diktatúra és Kína európai exkláviája leszünk.
Ha újra kezdhetnétek a nagybetűs életeteket az önállóságtól, elhúznátok most a jelenlegi helyzetben? Tudom 20-25 évvel ezelőtt még egészen mások, jók voltak itt a perspektívák, de most...
Tavaly, 40 évesen, családdal együtt költöztem Németországba. Nem bántam meg. Előbb kellett volna!
De sose késő, a hátralevő 40 évet már itt szeretném tölteni.
Ami eddig jobb: munkahelyi légkör, munkakörülmények, oktatás, egészségügy, közbiztonság, szórakozási lehetőségek, sportolási lehetőségek. A fizetés meg ugye alap, hogy jobb.
Van, aki drága, van ami olcsóbb. Összességében egy heti bevásárlás ugyanannyiba kerül, mint Magyarországon. Csak az nem mindegy, hogy itt minden hónap végén tudunk félretenni, és nem azon izgulok, hogy ne jöjjön semmi váratlan fizetnivaló.
#23:
Üdv a strandról! Itt minden faluban van. Ahogy uszoda is.
Az, hogy pár hónapig lock down miatt sok minden zárva volt, nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs. Most már szinte minden nyitva.
Nem kell 50-60 km-t utazni, hogy az egyik gyerek vízlabdázni, a másik teniszezni tudjon. Itt van minden helyben. Sőt, sok más lehetőség is. Nem megyek messzire, a férjem küzdősportot oktat, és most indulhat el az iskola.
Ettől függetlenül is ezer lehetőség van helyben: gokart, falmászás, vidámparkok, állatkertek, élményfürdők, múzeum, kiállítás, indulnak a kisebb rendezvények, stb. Nem kell Budapestig menni, és nem egy helyre koncentrálódik az egész.
Van rá igény és van rá pénz.
Tavasszal rengeteget túráztunk. Tanösvények, kilátópontok, túraútvonalak, vízesés, stb. Nem csak egy sáros út a fák között.
Most pedig végre felpezsdült az élet!
21 éves vagyok, lassan végzek mérnökként, egyelőre nem tervezek kiköltözni. A politikai, társadalmi és gazdasági helyzet siralmas, de egyelőre úgy gondolom, hogy akkor úgysem lesz változás, ha az mindenki elmegy innen, és először megpróbálom itt az életet elkezdeni.
Ha nagyon ki kéne menni külföldre, legszívesebben Kanadába mennék. De ez egyelőre most csak álom marad. Aztán lehet, hogy valamikor mégis ott kötök ki. Ki tudja.
F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!