Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezek közül melyik a legszimpat...

Ezek közül melyik a legszimpatikusabb politikai eszme?

Figyelt kérdés
2021. jún. 17. 08:21
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

"Szomorú, hogy a fasizmus vezet eddig. Tükrözi az ország mentális állapotát."

Nekem az a tapasztalatom általában és ez a legszebb, hogy a lakosság túlnyomó részének fogalma sincs a fasizmus definíciójáról, függetlenül attól, hogy ellenzi vagy mellette van. :))

2021. jún. 17. 12:38
 22/26 anonim ***** válasza:

"zért mert egyes kissebségeknek több joga van mint a normál embernek, nem büntetik olyan súllyosan őket, stb. Biztos tudod miről beszélek."

Sejtem miről beszélsz, de én nagyon másképpen látom ezt a részét. Én ezt úgy hívom, hogy kognitív torzítás.

Mondok egy példát: a sógorom akadt ki nekem egyszer a "meleglobbi" miatt, mondván "nemhogy a rendes családokat támogatnák". Ő úgy érezte, hogy ezt a bizonyos kisebbséget több jog illeti, mint őt. Eközben a valóság az, hogy heteroként az ember házasodhat, fiatal házasoknak kedvezményt vehet igénybe, családot alapíthat, erre CSOK-ot, babavárót, családi pótlékot, családi adókedvezményt igényelhet. Egy bizonyos gyerekszám felett ingyenes szolgáltatások, élethosszig tartó SZJA mentesség, mittudomén.

A melegeknek ebből konkrétan nulla van meg: nem házasodhatnak, nem vállalhatnak gyereket sem, ha az utcán kézenfogva járnak, megszólják őket. A sógorom mégis úgy érezte, hogy nekik több van. Én nem látom úgy, hogy bármilyen kisebbségnek több joga lenne, talán hangosabb jogvédői, de több joga semmiképp. A hangosabb jogvédő lobbi viszont nem többletjog.

"Erre csak egy radikális megoldás létezik ami tetszik nem tetszik de csak a fasizmusnál található meg."

A történelem nem azt mutatja, hogy a fasizmus valaha bármire is megoldást nyújtott volna. Az irónia az, hogy a mostani merev polkorrektség pontosan a fasiszta múltnak tudható be.

2021. jún. 17. 13:02
 23/26 anonim ***** válasza:

20)

'Természetesen a második járattal utaznék szívesebben, ez nem kérdés.'-és vajon ebben az esetben?

Felszállsz a járatra.az ismerőseid meglátnak és üdvözölnek karlendítéssel,amire hasonlóképpen válaszolsz.beszélgetni kezdtek.a jármű elejében munkából hazatérő dolgozók énekelgetnek közösen fasiszta dalokat.a hátsó traktusban egy csoport a wartburg kuplungának a javítását tárgyalja ki,nem teljesen értenek egyet ezért néha egymás szavába vágnak.a jármű hitetlen megáll.elöl a férfiak abbahagyják az éneklést, majd a csend fénysebességgel tejed szét a járművön.három katona száll fel,egyenruhájukon vészjóslóan feketéllik a Szent Horogkereszt.Az új birodalom üdvözli önöket!-kiáltja el magát egyikük éles hangon.Remélem kellemesen utaztak eddig-folytatja,majd kibiztosítja a gépkarabélyát.2 légy van a buszon,zümmögéssük földrengésszerű robajnak tűnik.Kérem mutassák fel a jegyüket,bérletüket-kéri a katona.fél mp alatt mindenki kezében ott a jegy/bérlet.a másik 2 katona végigsétál az utasok között,alkoholtesztet végez és a pupillákat figyeli műszerrel.3 gyanús alakot találnak,őket leszállítják.egyikük származása kérdéses,egy alkoholt fogyasztott,a harmadik zavartnak tűnik.további vizsgálatokra elszállítják őket.ha kiderül hogy hibáztak akkor 2 hónapos továbbképzésre küldik őket,ideológiai továbbképzésre ahol az időtartam miatt automatikusan leszoknak a különféle szerekről is.ezután a 2. vétkezésük után középső szintű átmevelőtáborba kerülnek,ami viszont már egy évig tart.(a bíróság által elítéltek automatikusan ide kerülnek.)ha ez sem éri el a kívánt hatást akkor újabb vétkezésnél az illetőt menthetetlennek nyilvánítják,jön a koncentrációs tábor.

A katonák leszállnak a buszról,az utasok veled együtt örülnek hogy biztonságban utazhatnak tovább.

'

2021. jún. 17. 13:41
 24/26 anonim ***** válasza:
'nem akarsz olyan embereket engedni a környezetedbe, akikkel szemben bizalmatlan vagy. Ezzel én is így vagyok, csak sokkal kevésbé kötöm ezt etnikumhoz."-biztosan tudod hogy pl a cigányság megindult európába, pontosabban nyugatra.de szó szerint irtották őket,így aztán visszaszorultak ide a kárpát-medencébe ill vissza román és bolgár területekre.az a kérdés hogy nekünk miért kell elviselni őket magunk között?
2021. jún. 17. 13:41
 25/26 anonim ***** válasza:

'Mondok egy példát: a sógorom akadt ki nekem egyszer a "meleglobbi" miatt, mondván "nemhogy a rendes családokat támogatnák". Ő úgy érezte, hogy ezt a bizonyos kisebbséget több jog illeti, mint őt. Eközben a valóság az, hogy heteroként az ember házasodhat, fiatal házasoknak kedvezményt vehet igénybe, családot alapíthat, erre CSOK-ot, babavárót, családi pótlékot, családi adókedvezményt igényelhet. Egy bizonyos gyerekszám felett ingyenes szolgáltatások, élethosszig tartó SZJA mentesség, mittudomén.-és ezekből az egyedülálló mit kaphat?

A korábbi kommentemet meg törölték.

2021. jún. 17. 14:03
 26/26 anonim ***** válasza:

"és ezekből az egyedülálló mit kaphat?"

Trükkös érvelési csavarral álltál elő, erre nehéz úgy válaszolni, hogy ne lehessen ellenem fordítani. Mondhatjuk, hogy az egyedülálló sem fogadhat örökbe, tehát ez nem a nemi identitás függvénye.

Érdekes filozófiai eszmefuttatás lehetne, hogy melyik család mitől család, jobb-e egy gyereknek ha két azonos nemű gyámja van, mintha mondjuk intézetben, vagy egyetlen szülővel nő fel. Érdekes lenne összevetni is, hogy egy hetero-, vagy egy meleg egyedülálló személynek hosszú távon milyenek a lehetőségei családdá válni.

Ugyanakkor én nem akartam most ebben állást foglalni. Mindössze arra akartam rávilágítani, hogy a legtöbb lehetősége most a hetero, házasságban élő szülőknek van, a sógorom mégis hátrányosan érezte magát, holott ő egy nagycsaládos, házas férfi. Ha azt mondta volna, hogy bezzeg az egyedülállóknak milyen jó, arra is ugyanúgy állna a válaszom.

A mondandóm hangsúlya az észlelési torzításon volt, nem a melegek sajnálatán.

2021. jún. 17. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!