Ezek közül melyik a legszimpatikusabb politikai eszme?
"Szomorú, hogy a fasizmus vezet eddig. Tükrözi az ország mentális állapotát."
Nekem az a tapasztalatom általában és ez a legszebb, hogy a lakosság túlnyomó részének fogalma sincs a fasizmus definíciójáról, függetlenül attól, hogy ellenzi vagy mellette van. :))
"zért mert egyes kissebségeknek több joga van mint a normál embernek, nem büntetik olyan súllyosan őket, stb. Biztos tudod miről beszélek."
Sejtem miről beszélsz, de én nagyon másképpen látom ezt a részét. Én ezt úgy hívom, hogy kognitív torzítás.
Mondok egy példát: a sógorom akadt ki nekem egyszer a "meleglobbi" miatt, mondván "nemhogy a rendes családokat támogatnák". Ő úgy érezte, hogy ezt a bizonyos kisebbséget több jog illeti, mint őt. Eközben a valóság az, hogy heteroként az ember házasodhat, fiatal házasoknak kedvezményt vehet igénybe, családot alapíthat, erre CSOK-ot, babavárót, családi pótlékot, családi adókedvezményt igényelhet. Egy bizonyos gyerekszám felett ingyenes szolgáltatások, élethosszig tartó SZJA mentesség, mittudomén.
A melegeknek ebből konkrétan nulla van meg: nem házasodhatnak, nem vállalhatnak gyereket sem, ha az utcán kézenfogva járnak, megszólják őket. A sógorom mégis úgy érezte, hogy nekik több van. Én nem látom úgy, hogy bármilyen kisebbségnek több joga lenne, talán hangosabb jogvédői, de több joga semmiképp. A hangosabb jogvédő lobbi viszont nem többletjog.
"Erre csak egy radikális megoldás létezik ami tetszik nem tetszik de csak a fasizmusnál található meg."
A történelem nem azt mutatja, hogy a fasizmus valaha bármire is megoldást nyújtott volna. Az irónia az, hogy a mostani merev polkorrektség pontosan a fasiszta múltnak tudható be.
20)
'Természetesen a második járattal utaznék szívesebben, ez nem kérdés.'-és vajon ebben az esetben?
Felszállsz a járatra.az ismerőseid meglátnak és üdvözölnek karlendítéssel,amire hasonlóképpen válaszolsz.beszélgetni kezdtek.a jármű elejében munkából hazatérő dolgozók énekelgetnek közösen fasiszta dalokat.a hátsó traktusban egy csoport a wartburg kuplungának a javítását tárgyalja ki,nem teljesen értenek egyet ezért néha egymás szavába vágnak.a jármű hitetlen megáll.elöl a férfiak abbahagyják az éneklést, majd a csend fénysebességgel tejed szét a járművön.három katona száll fel,egyenruhájukon vészjóslóan feketéllik a Szent Horogkereszt.Az új birodalom üdvözli önöket!-kiáltja el magát egyikük éles hangon.Remélem kellemesen utaztak eddig-folytatja,majd kibiztosítja a gépkarabélyát.2 légy van a buszon,zümmögéssük földrengésszerű robajnak tűnik.Kérem mutassák fel a jegyüket,bérletüket-kéri a katona.fél mp alatt mindenki kezében ott a jegy/bérlet.a másik 2 katona végigsétál az utasok között,alkoholtesztet végez és a pupillákat figyeli műszerrel.3 gyanús alakot találnak,őket leszállítják.egyikük származása kérdéses,egy alkoholt fogyasztott,a harmadik zavartnak tűnik.további vizsgálatokra elszállítják őket.ha kiderül hogy hibáztak akkor 2 hónapos továbbképzésre küldik őket,ideológiai továbbképzésre ahol az időtartam miatt automatikusan leszoknak a különféle szerekről is.ezután a 2. vétkezésük után középső szintű átmevelőtáborba kerülnek,ami viszont már egy évig tart.(a bíróság által elítéltek automatikusan ide kerülnek.)ha ez sem éri el a kívánt hatást akkor újabb vétkezésnél az illetőt menthetetlennek nyilvánítják,jön a koncentrációs tábor.
A katonák leszállnak a buszról,az utasok veled együtt örülnek hogy biztonságban utazhatnak tovább.
'
'Mondok egy példát: a sógorom akadt ki nekem egyszer a "meleglobbi" miatt, mondván "nemhogy a rendes családokat támogatnák". Ő úgy érezte, hogy ezt a bizonyos kisebbséget több jog illeti, mint őt. Eközben a valóság az, hogy heteroként az ember házasodhat, fiatal házasoknak kedvezményt vehet igénybe, családot alapíthat, erre CSOK-ot, babavárót, családi pótlékot, családi adókedvezményt igényelhet. Egy bizonyos gyerekszám felett ingyenes szolgáltatások, élethosszig tartó SZJA mentesség, mittudomén.-és ezekből az egyedülálló mit kaphat?
A korábbi kommentemet meg törölték.
"és ezekből az egyedülálló mit kaphat?"
Trükkös érvelési csavarral álltál elő, erre nehéz úgy válaszolni, hogy ne lehessen ellenem fordítani. Mondhatjuk, hogy az egyedülálló sem fogadhat örökbe, tehát ez nem a nemi identitás függvénye.
Érdekes filozófiai eszmefuttatás lehetne, hogy melyik család mitől család, jobb-e egy gyereknek ha két azonos nemű gyámja van, mintha mondjuk intézetben, vagy egyetlen szülővel nő fel. Érdekes lenne összevetni is, hogy egy hetero-, vagy egy meleg egyedülálló személynek hosszú távon milyenek a lehetőségei családdá válni.
Ugyanakkor én nem akartam most ebben állást foglalni. Mindössze arra akartam rávilágítani, hogy a legtöbb lehetősége most a hetero, házasságban élő szülőknek van, a sógorom mégis hátrányosan érezte magát, holott ő egy nagycsaládos, házas férfi. Ha azt mondta volna, hogy bezzeg az egyedülállóknak milyen jó, arra is ugyanúgy állna a válaszom.
A mondandóm hangsúlya az észlelési torzításon volt, nem a melegek sajnálatán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!