Ezek közül melyik a legszimpatikusabb politikai eszme?
#10-es!
Beszélsz a másik értékrendjének tiszteletben tartásáról. Nyilván tisztelni kell a másik értékrendjét, de azért van különbség a között, ha valaki kirekeszt, vagy pl. megver egy meleg fiút és egy ártalmatlan mesekönyv között, ami elfogadásra tanít. Itt pont te vagy az, aki nem érti a liberális eszme lényegét. A liberalizmust nem érdekli miben, kiben hisz az ember, mit csinál és mit nem, az eszme lényege az, hogy mind egyenlőek vagyunk, és háttérbe szorítsuk a verbális/fizikai bántalmazást úgy, hogy mindenkinek egyenlő bánásmódot biztosítsunk. Azért azt ne magyarázza be senki, hogy pl. egy hetero férfinak nincs több előjoga, mint egy melegnek.
Én most a konzervatívizmusra szavaztam,bár nem vagyok "tisztán" konzervatív.
Sok kérdésben liberális vagyok,sok kérdésben pedig konzervatív.
Egyébként még mindenki azt az ideológiát képviseli,amit szeretne.
Higgadj le légyszíves, és ne láss bele a mondandómba olyat, amit nem mondtam. Nincs közöttünk vita, egyről beszélünk. Egy heteronak jelenleg szerintem is sokkal-sokkal több joga van, mint egy melegnek. A mesekönyv szerintem is ártalmatlan volt. Egyáltalán nem beszéltem másokat bántalmazó emberekről, és legfőképpen nem állíottam olyat, hogy te ne értenéd a liberális eszméket.
Ugyanakkor meg is mutattad a problémát: pusztán azért, mert valamiben ellentmondtam, azonnal betettél egy ellentétes skatulyába. Na ezt tartom én kerülendőnek! Én mindössze annyit akartam mondani, hogy én megértem, hogy egy konzervatív embernek miért nehéz befogadni azt, hogy egy mesekönyvben melegekről van szó. Számomra ez abszolút oké, de megértem, hogy másnak miért nem az.
Ettől még meg fogom védeni a mesekönyvet, és bármikor vitába szállok, de nem fogom senki torkán lenyomni a véleményemet, mert - és pontosan ezt akartam mondani - azzal pontosan a liberális eszmével ellentétesen cselekszem: a saját értékrendemet erőltetem másra.
Utószó: nem állítom, hogy te ilyen lennél, csak azt, hogy egy csomó magát liberálisnak valló ember ilyen, és megértem, hogy ha velük azonosítják a liberalizmust, akkor nem találják szimpatikusnak.
16) azért mert a fasizumus szegregálja az embereket népcsoportok szerint.megtisztelnék ha válaszolnál a következő kérdésre.
Tömegközlekedni akarsz,utazik a szerelvényen további 70 utas.közülük 15 cigány,és ugyanannyi zsidó ill ázsiai. plusz 3-4 bennszülött zulu harcos.az utasok fele be van állva drogtól vagy alkoholtól.a politikai rendszer tetszőleges.másim lehetőség,fasizmus van. A 70 utasból mind magyar,egyik sem drogos ill nem fogyasztott alkoholt.(sem cigit,de ez most mellékes.)
Szóval a kérdés:melyik járattal utaznál inkább a kettő közül?
Nem tudom ki pontozott le.én ugyan nem,de úgy látom 100%-on állsz.
Természetesen a második járattal utaznék szívesebben, ez nem kérdés. Mondjuk ha a kérdést úgy tesszük fel, hogy 70 magyar agresszív drogossal, vagy 70 józan, és korrektül viselkedő cigánnyal, zsidóval és zulu harcossal utaznék együtt, már más lenne a válaszom.
Ezzel együtt értem a mondanivalód: nem akarsz olyan embereket engedni a környezetedbe, akikkel szemben bizalmatlan vagy. Ezzel én is így vagyok, csak sokkal kevésbé kötöm ezt etnikumhoz.
"Nem tudom ki pontozott le.én ugyan nem,de úgy látom 100%-on állsz."
Azóta valóban. A korábbi kérdésem lett lepontozva, amire most válaszoltál. Egyúttal te válaszoltál, és ezt értékelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!