Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fidesz szavazók, mi a vélemény...

Fidesz szavazók, mi a véleményetek az itt épülő fudan egyetemről?

Figyelt kérdés
Tényleg nem provokációnak szánom a kérdést, csak érdekel mit gondoltok róla. Amit biztosan lehet róla tudni: Magyarország 500 milliárd forint hitelt fog rá felvenni Kínától, hogy milyen kamattal és futamidővel egyenlőre nem ismert. A kivitelezést is kínai cégek fogják végezni kínai munkaerővel. Az ITM tanulmánya szerint a működtetés évi 50 milliárd forint lesz, a tandíjak és a kollégiumi díjak ennek kb a felét fogják fedezni. Az éves tandíj pedig 3-4 millió forint között lesz szaktól függően, vagyis magyar egyetemistából valószínűleg nagyon kevés fog itt tanulni. Az egyetemet Dél Pesten akarják felépíteni, így a régóta ide tervezett diákváros projektnek kb a felét tudják majd csak emiatt megvalósítani (megfizethető kollégiumok, sportolási lehetőség, könyvtárak a fővárosban tanuló egyetemistáknak). Az egyetem chartája alapján a kommunista ideológiai nevelésre is nagy hangsúlyt fognak itt fordítani. Dióhéjban ennyi.

2021. jún. 16. 20:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
22%
Orbán Viktorral értek egyet!
2021. jún. 16. 20:17
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
Reálisan mit vársz, milyen választ? A fideszes szavazók úgyis azt mondják, hogy nagy haszon lesz az országnak, mert sohasem foglalnának állást a fidesz ellen.
2021. jún. 16. 20:17
 3/14 anonim ***** válasza:
8%

Azért azt is tedd hozzá, hogy a világ 35. legjobb egyeteme és tartott már előadást ott Obama is (sőt még Soros is). Ideológiai képzés a konkrét képzésben nem igazán van, különben nem lenne ilyen jó.

Nem vagyok ugyan fideszes, de így korrekt.

2021. jún. 16. 20:19
 4/14 anonim ***** válasza:
14%
Ez legalább olyasmi ami tényleg reális haszonnal kecsegtet, és nem egy felesleges X+1-edik stadion a semmirekellő focistáknak.
2021. jún. 16. 20:21
 5/14 anonim ***** válasza:
0%

Az 500 milliárd forint hitel nem izgat fel, ez eltörpül más hitelek, adósságok mértékétől. Egyáltalán nem biztos még, hogy kínaiak fogják végezni a kivitelezést kínai munkásokkal. Ha külföldi pénzes diákok jönnek ide, az szerintem nem rossz. A diákváros projekt teljes egészében meg fog valósulni a Fudan mellett.

A kommunista ideológia nevelés nem tudom mennyire igaz, mindenesetre nem látom olyan nagy problémának, hisz Gyurcsány szerint is érdemes tanulnunk a kínai társadalmi modelltől, talán ezen az egy ponton végre lesz egyetértés a kormánypárt és ellenzék között. :)

6/14 anonim ***** válasza:
24%

Én inkább vagyok ellene mint mellette, de nem csinálok ebből akkora ügyet, hogy befolyásoljon a szavazásban.

A tüntetéseken megjelenő rasszista kínai-ellenesség viszont nagyon undorító volt.

7/14 anonim ***** válasza:
81%

Én Fideszesként nem értek vele egyet.

Elsősorban az a probléma,hogy mindent a kormány fizet.

Szimpatikusabb lett volna, ha kapnak állami kedvezményeket, kisebb vissza nem térítendő támogatást.

2021. jún. 16. 20:26
 8/14 A kérdező kommentje:

3as, az oktatás valóban eléggé színvonalas lehet, de ez nem zárja ki hogy emellett ideológiai nevelés is van az egyetemen. Az egyetem wikipedia oldalán ez áll:

“ In December 2019, Fudan University changed its charter, removing the phrase "academic independence and freedom of thought" (學術獨立和思想自由) and including a "pledge to follow the Communist party's leadership" (學校堅持中國共產黨的領導), leading to protests among the students.[15][16] It also said that Fudan University had to "equip its teachers and employees" with "Xi Jinping Thought", leading to concerns about the diminishing academic freedom of Fudan.[17][18]”

Vagyis az egyetem chartájából eltávolították az akadémiai függetlenséget és gondolatszabadságot hangsúlyozó részt, és bekerült helyette, hogy az egyetem megfogadja, hogy követi a kínai kommunista párt iránymutatását..

Ez szerintem sok jót nem vetít előre..

2021. jún. 16. 20:40
 9/14 mindentudó99 ***** válasza:
62%
Ellene nem vagyok de a rá költött pénzt sokallom.
2021. jún. 16. 20:45
 10/14 A kérdező kommentje:

5ös, “Az 500 milliárd forint hitel nem izgat fel, ez eltörpül más hitelek, adósságok mértékétől. Egyáltalán nem biztos még, hogy kínaiak fogják végezni a kivitelezést kínai munkásokkal.”

Az 500 milliárdot talán más perspektívába helyezi, hogy az ország éves költségvetése kb 23000 milliárd forint, a BME-é pedig 30 milliárd forint. Az ott dolgozó tanárok szerint ha ezt az összeget csak a felével emelnék meg, világszínvonalú egyetemet lehetne belőle létrehozni. A kivitelezést pedig a Kínai Állami Épitőmérnöki Vállalat fogja végezni, ha megvalósul ez kb biztos.

“ A diákváros projekt teljes egészében meg fog valósulni a Fudan mellett.”

A Fudan megkapja a diákváros területének több mint a felét, legalábbis erről nyújtott be Palkovics törvényjavaslatot egy térképpel amit meg is szavaztak. Ez a terület a Fudan Hungary Egyetemért alapítványhoz kerül, a diákváros projekben ide építették volna fel a kollégiumokat. Így amit írsz az nem lehet igaz.

2021. jún. 16. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!