Fidesz szavazók, mi a véleményetek az itt épülő fudan egyetemről?
Azért azt is tedd hozzá, hogy a világ 35. legjobb egyeteme és tartott már előadást ott Obama is (sőt még Soros is). Ideológiai képzés a konkrét képzésben nem igazán van, különben nem lenne ilyen jó.
Nem vagyok ugyan fideszes, de így korrekt.
Az 500 milliárd forint hitel nem izgat fel, ez eltörpül más hitelek, adósságok mértékétől. Egyáltalán nem biztos még, hogy kínaiak fogják végezni a kivitelezést kínai munkásokkal. Ha külföldi pénzes diákok jönnek ide, az szerintem nem rossz. A diákváros projekt teljes egészében meg fog valósulni a Fudan mellett.
A kommunista ideológia nevelés nem tudom mennyire igaz, mindenesetre nem látom olyan nagy problémának, hisz Gyurcsány szerint is érdemes tanulnunk a kínai társadalmi modelltől, talán ezen az egy ponton végre lesz egyetértés a kormánypárt és ellenzék között. :)
Én inkább vagyok ellene mint mellette, de nem csinálok ebből akkora ügyet, hogy befolyásoljon a szavazásban.
A tüntetéseken megjelenő rasszista kínai-ellenesség viszont nagyon undorító volt.
Én Fideszesként nem értek vele egyet.
Elsősorban az a probléma,hogy mindent a kormány fizet.
Szimpatikusabb lett volna, ha kapnak állami kedvezményeket, kisebb vissza nem térítendő támogatást.
3as, az oktatás valóban eléggé színvonalas lehet, de ez nem zárja ki hogy emellett ideológiai nevelés is van az egyetemen. Az egyetem wikipedia oldalán ez áll:
“ In December 2019, Fudan University changed its charter, removing the phrase "academic independence and freedom of thought" (學術獨立和思想自由) and including a "pledge to follow the Communist party's leadership" (學校堅持中國共產黨的領導), leading to protests among the students.[15][16] It also said that Fudan University had to "equip its teachers and employees" with "Xi Jinping Thought", leading to concerns about the diminishing academic freedom of Fudan.[17][18]”
Vagyis az egyetem chartájából eltávolították az akadémiai függetlenséget és gondolatszabadságot hangsúlyozó részt, és bekerült helyette, hogy az egyetem megfogadja, hogy követi a kínai kommunista párt iránymutatását..
Ez szerintem sok jót nem vetít előre..
5ös, “Az 500 milliárd forint hitel nem izgat fel, ez eltörpül más hitelek, adósságok mértékétől. Egyáltalán nem biztos még, hogy kínaiak fogják végezni a kivitelezést kínai munkásokkal.”
Az 500 milliárdot talán más perspektívába helyezi, hogy az ország éves költségvetése kb 23000 milliárd forint, a BME-é pedig 30 milliárd forint. Az ott dolgozó tanárok szerint ha ezt az összeget csak a felével emelnék meg, világszínvonalú egyetemet lehetne belőle létrehozni. A kivitelezést pedig a Kínai Állami Épitőmérnöki Vállalat fogja végezni, ha megvalósul ez kb biztos.
“ A diákváros projekt teljes egészében meg fog valósulni a Fudan mellett.”
A Fudan megkapja a diákváros területének több mint a felét, legalábbis erről nyújtott be Palkovics törvényjavaslatot egy térképpel amit meg is szavaztak. Ez a terület a Fudan Hungary Egyetemért alapítványhoz kerül, a diákváros projekben ide építették volna fel a kollégiumokat. Így amit írsz az nem lehet igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!