Semmelweis Egyetemről kinek mi a véleménye? 10/? Mennyire jó egyetem?
Feltétlen Semmelweissre akarsz menni?
Szerintem válassz várost! Hol élnél szívesen 6 évig? (Vagy esetleg utána is a továbbiakban) A 4 orvosi egyetem egyforma minőségű oktatást nyújt. Nézz körbe a nyílt napokon. Érdeklődj a kollégiumok, közösségi élet, szórakozás, kutatási lehetőségek után.
Én anno ilyen séma szerint Debrecen mellett döntöttem, a kolik nagyon szuperek (Markusovszky II-ben lakok, szépen felújított, saját vizesblokk és a klinikatelep közepén található), a várost nagyon szeretem, a belváros tiszta, szépen karbantartják, mindig van valami program, úgyhogy én csak ajánlani tudom Debrecent.
Érdemes szerintem megnézni az egyetemek curriculumát. Nálam például ez egy fontos szempont volt, amikor a Semmelweiset választottam. Emellett fontos szerintem a szemlélet, hogy mire helyezi a képzés a hangsúlyt. Nem lehet azt mondani, hogy egyik vagy másik egyetemről jobb vagy rosszabb orvosok jönnének ki, de tény, hogy Budapesten van a legtöbb lehetőség, és nem csak oktatás tekintetében.
Az általánosításokra pedig nem szabad felülni.
“A SOTE a #1 magyar egyetem, azaz de facto a legjobb. Nem csak az orvosi, hanem az összes egyetem között. Világviszonylatban is látszik a térképen.“
Oké bástya, villamosmérnökire szeretnék menni. Adjam be a SOTE-ra mert az a legjobb egyetem?
Jah, hogy ott nincs ilyen szak bocsi.
Nem igazán releváns ezt itt megkérdezned
Szia!
Hogyha Bp-en van egy lakasotok, akkor mindenképp megéri szerintem oda menned tanulni.
Mind a 4 orvosi egyetem világszinvonalú, mindegyik másban jobb egy kicsivel. Így, hogy van ott lakhatási lehetőséged, megéri odamenned tanulni, de csak azért nem feltétlenül, mert az "a" Semmelweis Egyetem.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!