Miért is baj hogy megszavaztak ma egy pedofilellenes, aberrált liberalizmus elleni törvényt??
Engem egy dolog zavar, az, hogy a törvényt nem tudják érthetően megfogalmazni és barokk, ködös, Müller Cecíliás mondatokat tartalmaz, amit akárhogy lehet értelmezni. Nem M.O.-n nőttem fel, szövegértésem (legalábbis magyar érettségi szerint) hibátlan, mégis ezt a magyar bürokratikus fogalmazást egyéb országokéhoz hasonlítva is borzalmasnak ítélem meg.
És emiatt mindent bele is magyaráznak ebbe a törvénybe olyan dolgokat is, ami (az én értelmezésem szerint) nincs is benne (pl. hogy ezentúl tilos homoszexuális embereket is tartalmazó filmet vetíteni vagy hogy tilos LMBTQ+-ról beszélni is).
Nyilván nem a pedofilokra vonatkozó résszel van a baj. Azzal mindenki egyetért (még csak nem is a Fidesz javasolt először ilyesmit, hanem más pártok). Ami az LMBTQstb. dolgokat illeti, azzal van a gond.
Szóval lehet úgy tekinteni a dologra, hogy az ezek által takart szexuális identitások és orientációk rendellenesek, de attól ezek a dolgok még léteznek. Például a társadalom egy kis része homoszexuális (és nem is olyan nagyon pici, legalábbis a felmérések azt mutatják, hogy ez néhány százalék is lehet). És sajnos a körükben magasabb az öngyilkosságok aránya. Eleve nyomasztó dolog, ha valaki más, mint a többiek, személyes tapasztalatból mondom, hogy még szemüvegesnek lenni sem egyszerű az alsó tagozaton (a legtöbb ember szeme csak később romlik el annyira, hogy szemüvegre szorul). Nekem rossz volt, pedig a szemüveg miatt még csak nem is cikiztek az osztálytársak, nem csúfoltak ki, egy tanító sem szállt rám miatta. Sajnos egy homoszexuálisnál elég gyakori, hogy a környezete piszkálja, esetleg kiközösíti vagy megalázza.
Amit úgy gúnyolnak, hogy "érzékenyítés", igazából csak arról szól, hogy megtanítják a fiataloknak, hogy vannak olyan emberek, akik a saját nemükhöz vonzódnak, de ettől nem kell viszolyogni. Tehát ha van egy ilyen osztálytársad, akkor az még ugyanúgy beszállhat focizni a tornaórán, lehet segíteni neki a matekban, vagy sörözni vele az osztálykiránduláson. Ha pedig véletlenül te érzed magadon, hogy a saját nemedhez vonzódsz, akkor ne úgy tekints magadra, mint egy torzsszülöttre.
Sokaknál az verte ki a biztosítékot, hogy az ezzel kapcsolatos oktatási és médiaszabályozás ugyanabban a törvényben jelenik meg, mint egy iszonyú bűncselekmény újfajta szankcionálása. Szerintem a legtöbb meleg már hozzászokott, hogy lehomározzák. Most még azt is érzi, hogy egy törvényben a pedofilokkal együtt emlegetik, gyakorlatilag lepedofilozzák.
Örülök a törvénynek! 3-as:
kaleta nem fidesz tag.
mindketten kiléptek a pártjukból az ügyük után, ami nem mondható el a baloldalról!
Akkor ez olyasmi lehet, mint a gyűlöletbeszéd. Bármire ráhúzzák, ha valakinek nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!