Tegnapi tüntetés hogyan, miért?
Szerintem én nem kérdezném meg a szülőket arról, hogy támogatják-e az Lgbtq témában történő felvilágosító és érzékenyítő órát. Én ezt több okkal is meg tudom indokolni.
1) A sima, heteroszexuális nemi élettel kapcsolatos felvilágosításról sem kérdeznek meg szülőket, ha az iskola időben van, ha van, akkor muszáj ottlennie a diáknak.(meg egyébként a drogprevenciós, egészséges életmódos és egyéb előadásokhoz se kérnek soha senkitől egyenkénti hozzájárulást)
2. Ha érzékenyítő program, akkor nem hatékony a szülői döntést hagyni. Az érzékenyítő programnak az a lényege, hogy szélesebb rétegben legyen elfogadottabb valami. Most nyilván a homofób szülő nem fogja engedni a gyerekét, ezáltal nem éri el az érzékenyítés azokat, akiket ténylegesen nagyon indokolt lenne.
3) Én azt az elvet vallom, hogy egy gyereknek nem szabad csak a szülői véleménnyel megegyezővel találkozni. A világ sokrétű, érdemes meglátni más nézőpontokat a jobb tájékozódáshoz, kritikusabb vélemény kialakításához.
4) Szerintem, de ez megint csak személyes meglátás, de ha valaki szülőként nem tudja kezelni, hogy a gyereke nem csak a szülői nézetet hallja, hanem más külső tényező is alakít a gyerek világképén, az nem való szülőnek. Ha én nem tudom kezelni, hogy a gyerekre nem csak én hatok, hanem a szűk családi körön kívül van más hatás is, akkor nem csinálok gyereket, mert akkor más tőlem távolálló dolgot se fogok tudni kezelni.
Illetve én az érzékenyítés kissebb korban, általános iskola alsóban legkésőbb, elkezdeném, de nem csak a szexuális kissebbségek irányába, hanem akár betegséggel élők, vagy épp az etnikai kisebbségek irányába is, és mindenképp fokozatosan, korosztálynak megfelelően. Pl a hét éves gyereknek nyilván nem a biztonságos férfi-férfi közötti aktust magyaráznám el, pont úgy, ahogy a férfi-nő közötti aktust sem akkor. Kisgyereknek csak azt kell elkezdeni beadagolni, hogy létezik nő-nő, férfi-férfi páros, vagy hogy miért ne gúnyoljunk valakit, ha tolószékben van, vagy bármi. Tehát csak annyi, hogy szokják, hogy vannak emberek, akik valamiben különböznek, de ők nem rosszabbak. A szex bármilyen részéről, vagy a nemváltásról 12-nél hamarabb nem beszélnék, de ők olyanokról, hogy menzesz, vagy ilyesmi, azokról hamarabb.
Az én időmben csak a lányoknak volt pár havonta szexuális felvilágosítás. A fiúkat kiküldték az osztályból. Furcsa lenne, ha most meg a heterókat küldenék ki...
Egyébként ezen a fórumon valaki felvetette, az "ő űgyével" senki sem foglalkozott. E célból én az iskolai pszihiáteri szolgálatot fejleszteném.
Szerencsére ez egy ideig nem fog előfordulni, mert a törvény meg lett szavazva. 🙂 Az érzékenyítésnek helye nincs...
Ha egyszer mégis előfordul, hogy lesz ilyen óra bevezetve, mint nyugaton, nem fog menni a gyerekem iskolába az tuti.
Kellett már ez a törvény.
Nem kell nekünk semmilyen propaganda a melegekről,transzokról stb.
A nagy szivárványos embik meg nyugodtan visíthatnak😀
#11 ,#12
Ilyen amikor olyanok mondanak véleményt akiknek fogalma sincsen arról mi van az iskolákban.
Pontosan emiatt kell szabályozni azt, hogy mi történhet egy iskolában, mert ha már szabad, akkor a szülő nem tud beleszólni. Legfeljebb kivételes esetekben, mint pl. egyik diákom anyja olyan vallási csoport tagja amelyik elutasítja az összes ünneplést és hasonlókat, így ő nem vett részt soha a karácsonyi ünnepségen, kirándulásokon, egyebeken. De egy védőnői vizsgálat, beszélgetés előtt nem kérdezik meg a szülőket arról hogy akarják-e vagy sem.
Pontosan ezért nem mehetnek be pártok sem az iskolákba, mert ha már bemehetnének, ott nem a szülő dönthetné el hogy akarja-e ha kiokosítsák a gyerekét a párt emberei vagy sem. Azt lehet megtenni hogy szakembertől tanulnak a politikáról, szakember - az osztályfőnök az aki beszél nekik ilyen témákról, vele tudnak ők is beszélni arról ami érdekli őket meg a többi tanárral. A tanárok meg figyelnek arra hogy ne legyenek egyoldalúak, ne végezzenek propagandát - tudom, van aki megteszi, de a nagy többség nem.
Az iskolákban eddig is és ezután is foglalkoznak a témával, nem lesz titok beszélni a homoszexualitásról, sőt, bizonyos életkor felett kell is. De akikkel beszélnek azok a szülőkkel kapcsolatban vannak, függésben, hiszen a gyerekek nevelésével vannak megbízva.
Nagyon régóta megy a gyerekek érzékenyítése már az óvodától kezdve. Ezért vannak vegyes csoportok olyan gyerekekkel akiknek valamiféle nehézsége, problémája van. Ehhez többlet készség, tudás és idő kell, emiatt nem minden pedagógus vállalja, nem minden csoportban van ilyen, de az óvodákban már együtt vannak a mozgássérült vagy egyéb nehézséggel küzdő gyerekekkel és azt tanítják nekik hogyan kell segíteni, együtt élni. Az iskolákban pontosan így. Tényleg nem minden osztályban, de majdnem minden iskolában van ilyen. Amikor a gyermeknek nem jó hogy egy szimpla általános iskolába jár akkor nem ott kezd tanulni.
Elég jól halad az iskolai pszichiáteri szolgálat fejlesztése - vagyis már sokkal több segítő van a gyerekek mellett, mint korábban. Gyerekem középiskolájában 3 évvel ezelőtt már volt olyan szakember - az egyik tanár - aki megszerezte ezt a képzettségét és törekszenek arra hogy sorra az iskolákban részfoglalkoztatással legalább heti rendszerességgel lehessen valaki, ha nincs saját hozzáértő emberük. Nálunk, az általánosban is már saját fejlesztő pedagógus van, mozgásformákra külön más oktató - ő felesben van egy másik iskolában is, meg a családsegítő szolgálattal van szorosabb kapcsolat és sajnos gyakran kell a gyerekekkel foglalkozniuk.
Ehhez idő kell, mert nagyon kevés az ilyen szakember és egy kezdő pszichológusnak nem biztos hogy az a vágya hogy egy iskolában dolgozzon, mikor kapkodnak utána a komolyabb intézmények.
A lényeg: ezek a területek már vannak, ha nem is a legjobban, de működnek. Azt kell megakadályozni hogy romoljon a helyzet és a gyerekeket elkezdjék manipulálni, ahogy más országokban már teszik. Erről szól ez a törvénymódosítás.
#11 vagyok. Nem akarok érzelmi érvekkel jönni, ezért kihagyom azokat a köröket, hogy mi van ha a te gyereked lesz valamilyen kissebbseg tagja és az ezzel járó negatív hozadék. Inkább csak annyit fűznék hozzá a reakciódhoz, hogy a szülő nem feltétlenül tud előre a különböző prevenciós előadásokról vagy valami érzékenyítő óráról. Pl ha van egy sportnap, és azon van egy előadás/bármi az egészséges életmódról, akkor azt tudod előre, mert pl kissebb, főleg alsós gyereknél szól előre az ofő, hogy sportnap lesz, ez és ez kell. De ha az egészséges táplálkozás csak valami random órán kerül elő, arról nem szólnak előre. Tehát ha tanítási óra keretein belül történik, semmi speciális napon, akkor nem tudsz róla előre, max utólag, ha mondja a gyerek. Nálunk is volt általánosban és gimiben is, egészséges életmód, drogprevenciós, mentális egészségről szóló előadás, meg egy csomó minden, többek közt szexuális felvilágosítás is.(Csak heteroszexuális nemi élet és a gumi és a hormonok fogamzásgátlókra redukálva). Én nem emlékszem, hogy ezekt bárkinek is bejelentették volna előre. Annyi volt, hogy bejött egy néni valami órára és beszélt. Most nyilván ha a szexuális felvilágosításba/érzékenyítésbe bevonjuk az Lgbtq témát, akkor az ugyanúgy nem lesz előre bejelentve, hogy na ez lesz kövi órán. Csak megtörténik oszt heló. Ezellen nincs mit tenni.
Egyébként ennyi erővel, anyám, aki nem vallásos, nekem is mondhatta volna, hogy na lányom, nem mész be azokra a töri/etika/irodalom órákra, amin bármi vallás szóba kerül, mondván, hogy ő, mint anya nem hívő, akkor én, mint az ő gyereke, ne találkozzak az egyház káros "propagandájával"(szeretik ezt a szót nem tetsző dolgokra aggatni az emberek). Egész napot meg felesleges a szexuális felvilágosítás és társainak szentelni, mert az meg minden csak nem fokozatos.
Csak nyilván hülyeség úgy gondolkodni, ahogy írtam a vallással kapcsolatban, mert valahol az életben ugyanúgy találkozok a vallással, max hátrányom lesz abból, ha alapokat nem tudok valami biztonságos, oktatási közegből. (Pl hogy ne sértések meg híveket tudatlanságból adódóan) Az lgbtqval is találkozik az ember élete során, akár tetszik, akár nem. Most becsukhatjuk a szemünket, de attól még lesznek melegek. Én pl nehezen tanultam meg kezelni egy ilyen helyzetet, amikor kiderült egy barátomról. Nyilván nem utáltam meg, mert csak a haverom, mindent tudunk egymásról, de elég kellemetlen és ostoba kérdéseket tettem fel, amivel amúgy lehet megbántottam, nyilván nem direkt, hanem mert nem tudtam kezelni a helyzetet.
Illetve továbbra is tartom a véleményem, hogy az, aki nem tud kezelni egy olyan helyzetet, ahol a gyereke a saját, szülői világképével nem egyező dologgal találkozik, az nem feltétlen alkalmas a gyerekvállalásra. Úgy nem lehet őszinte kommunikációt felépíteni, hogy eldugod azokat a témákat, amiket nem tudsz kezelni.
Ismét #11 vagyok. Nem tudom, én nem mondanám azt, hogy nem tudom mi folyik a közoktatásban. Diák oldalról mindenképpen tapasztaltam dolgokat, jelenleg is diák vagyok. Nem vagyok szakember a témában, de azt szerintem nem látom annyira rosszul, hogy kell a fokozatosság. Felvilágosítást adni, úgy, hogy egyszercsak hegyibeszéd, úgy nem hatékony. Én pl oviban jártam hittanra, és az nyilván nem ugyanaz volt, mint egy felső tagozatos diák hittanórája. Oviban annyi volt, hogy színeztünk vallási témájú színezőket, felsőben pedig azért ennél komolyabb volt.
Illetve szerintem a vallásnak és a szexuális beallítottságnak nem szabad semmilyen politikai ideológia részét képeznie. Az, hogy, neked mi ad erőt, motivációt, az nem politika szerintem, legalábbis nem kéne annak lennie(a vallásra célzok). És az sem politika, ha azt mondom, hogy ne csak (!!!) a terhesség megelőzése miatt húzz óvszert, hanem a nemi betegségek miatt is, akkor is, ha mondjuk análisan közösülsz akár nővel, akar férfivel. Szerintem annak nem kéne politikának lennie, hogy hogy előzz meg bizonyos nemi betegségeket. Ahogy annak sem kéne politikának lennie, hogy nem szólunk be valakinek csak azért mert fekete, fehér, sárga, tolószékes, túl vékony, kövér, szemüveges, kancsal, beszédhibás, vagy éppen meleg. Szerintem ez alapvető dolog, hogy nem bántunk senkit csak úgy.(Egyedüli ők az önvédelem/mások védelme nyilván.)
Csak nyilván ahhoz, hogy az én fokozatosan edukálunk az érzékeny témákban elképzelésemhez az kell, hogy ezeket az érzékeny témákat kizárjuk a politikából, mert ezek nem ideológia kérdések szerintem.
Lmbtq témával az életben találkoztam először kb. 10-12 évesen. - Mondjuk ez már "kissé" túl is szárnyalta ezt a témát.
Gyerekek lementünk a Rómaira, s egy stégen napoztunk, meg néha beugráltunk a vízbe. Ketten lehoztak egy túrakajakot, majd az egyik 30 körüli srác elment.
A másik odaszólt nekünk, hogy lenne kedve valakinek segíteni evezni. Én hülye jelentkeztem.
A Duna közepén mondta, hogy pihenjünk. Betettük a két evezőt magunk mellé. Ezt követően "kissé" szorosabb kapcsolatot próbált létesíteni.
Kidobtam a két evezőt a vízbe, s kiúsztam a szigetre.
Egy darabig a bokrokból figyeltem, amíg kihalászta az evezőket, s idővel eltünt valamerre.
Később egy társaság visszavitt a partra.
Mielőtt eljöttem láttam az ürgét, egy rendőrmotorcsónak terelte ki a partra, mert túl sokan (gyerekek) ültek a csónakban.
#17 A lényeget nem érted meg. nem törölnek el semmit, nem tiltanak be semmit AMI MÁR VAN ÉS MŰKÖDIK.
Van előttünk példa, láttuk hogy 10 éve még vicc volt hogy "csak nehogy kötelező legyen" a homoszexualitás, ma meg már beperelnek miatta férfiakat, mert nem hajlandóak randevúzni meg lefeküdni egy férfiből nővé operált személlyel. Ahogy csak riogatás volt hogy a gyerekeknél majd nő a homoszexuálisok aránya és ma már szülőket perelnek be amiatt mert nem akarják engedni kisgyerekük nemváltó műtétjét. Nem azt az anyát büntették meg és vették el tőle a kisgyerekét, aki a 10 éves körüli kisfiából lányt akart csináltatni, megfosztva a nemi élete lehetőségétől örökre, megnyomorítva, megcsonkítva a saját gyerekét - hanem az apát büntették meg amiért ez ellenében akart tenni és elvinni az ilyen agyatlan nőtől a kisfiát hogy megvédhesse.
EZT kell nekünk még akkor megakadályozni amikor ez még csak riasztó mese és nem valóság!
#18 beteg állat az a férfi, aki ezt tette veled. De ez nem kapcsolódik a témához, nem értem, miért hozod fel.
Nem az LMBTQ-val találkoztál, hanem egy aberrált pedofillal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!