Érdemes elvégeznem a Miskolci politológia szakot ?
Nem kevered a szezont a fazonnal?
A politológusnak olyan módon szakmája a politika, hogy elemzi a politikusok munkáját, a döntéseik várható következményeit
Társadalomtudományi elemző.
Aki célzottan aktív politikai pályára készül, annak inkább közgazdasági, vagy jogi egyetem ajánlott.
"Házi politológus" véleményét senki nem veszi komolyan, politológusnak illene semleges álláspontból véleményt formálni (ez nincs mindig úgy)
Ha leszámítom, hogy a kérdésed kamu, és azon szórakozol, hogy milyen habzó szájú kommenteket kapsz, akkor igen, érdemes elvégezni.
Miként minden más egyetemi szakot is érdemes elvégezni, mert egyfelől a diplomás minimálbér magasabb mint a nem diplomásoké, másfelől pedig egy teljesen más világlátást ad.
A diplomák között a hasznosságukat tekintve jellemzően azok tesznek különbséget, akiknek egy sincs.
"egyfelől a diplomás minimálbér magasabb mint a nem diplomásoké"
Ez igaz, de csak akkor, ha a munkakör szerint szükséges a diploma.
Szalag mellé nem kell, se diploma, se diplomás minimálbér.
Ha el is helyezkedik, akkor is szar a fizetés. Főleg, ha polgármesteri hivatalba mennél. Nézz csak rá a bértáblára. Nem fogsz megkeresni 200 nettót sem.
És nem kell politilógia diploma ahhoz, hogy polgármesteri hivatalban dolgozz. A legtöbben érettségivel vannak ott.. Én is közigazgatás-szervező szakon végeztem, de nem dolgozok benne, annyira pocsék a fizetés.
Ha ilyen terület érdekel, akkor menj jogra, azzal jobban jársz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!