Ha valaki politikus akar lenni, mit érdemes tanulnia ? Mit tud a legtöbbet gyakorlatban hasznosítani ?
Figyelt kérdés
most az e) választékot (a hazudozást, gerinctelenséget és a jó kapcsolatokat) mellőzzük....2021. ápr. 28. 18:23
A kérdező szavazást indított:
a) Jog
b) Politológia
c) Közgazdaságtan/pénzügy
d) Szociológia
35 szavazat
1/24 anonim válasza:
A közgázon és a jogon kívül a másik kettő büfészak
2/24 Koplárovics Béci válasza:
Hazai pártpolitikus? Valami agrár, hogy jól teremjen a krumpli.
4/24 A kérdező kommentje:
1) Csak annyi, hogy egy pár politikusnak pl. jogász és politológus végzetsége is van.
2021. ápr. 28. 18:34
5/24 anonim válasza:
Hazudozást. Ehhez meg a legjobb alap talán a meteorológia. Csak a meteorológusok érnek fel hazudozásban a politikusokhoz.
6/24 A Cenz Ura válasza:
Jog + seggnyalás
de pl sok történelem végzettségű is akad
7/24 anonim válasza:
Éppen azért, mert elvégezték a politológiát, rájöttek hogy nem veszik fel ezzel őket sehova, ezért kijárták még a jogot.. Egy jogász nem fog politológiára felvételizni.
De elárulom, hogy én is hasonló büfészakon végeztem, ezért nem ajánlom neked sem, hogy ilyenre menj.
8/24 A kérdező kommentje:
Hát azért van egy-kettő, aki jog után még elvégzet egy politológiát is.
2021. ápr. 28. 18:42
9/24 anonim válasza:
Kérdező, tudod a polikai pálya nem olyan, hogy elmész jogra/politológiára és akkor majd politikus lehetsz. Egyszóval nagyon valószínű, hogy nem kapod meg a várt eredményeket ha direkt politikus akarsz lenni és elmész jogra vagy politológiára.
10/24 anonim válasza:
Geográfus alapdiploma után jogi egyetem, majd mesterképzés, tehát 2 BSC-t követően egy mesterképzés. Mialatt egy adott pártban folytatsz közösségi tevékenységeket, esetleg indulsz helyi önkormányzati képviselőként.
Igazából ha egyetem mellett nem építesz magadnak karriert, akkor ne számíts arra hogy végzel a képzéseiddel és egyből polgármester vagy párt alelnök leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!