Az ellenzék gazdasági értelemben mit tud ajánlani az
átlag embereknek?
Figyelt kérdés
De nem lózungokra vagyok kiváncsi, hogy mészárostól elveszük és mindenkinek több lesz vagy nem lopnak csak fele annyit és jobb lesz.
Hanem konkrétan,adózásról,gazdaságpolitika és a segélyek emelése vagy megtartása mert az is terhet róhat átlagra hogy armando hozé a 9 gyerek után 3x annyi családit kap stb
Nekem már furcsa amikor ilyen kérdést olvasok vagy hallok. Tizen-, huszonegy-két évesen még én is tettem fel ilyen kérdést választások előtt de azóta a saját életemen le tudom mérni egy kormány meg ellenzék teljesítményét és tudom viszonyítani a korábbiakhoz, meg a terveimhez és az alapján döntök. Az összes kormánynak pont ugyanannyi ideig van ellenzéke amig a kormány kormányon van. A kormánydöntésekről, törvényekről hallasz, érzed az életeden, ami meg téged nem érint azzal nem foglalkozol vagy eldöntöd tetszik e. Mit hallottál az ellenzéktől 2010 óta? Mit ajánlottak? Mit tanácsoltak? Milyen terveik, javaslataik voltak? Azonkívül, hogy nemet mondtak egy javaslatra vagy leszavaztak valamit vagy támadtak valamit, ugyanakkor elmondták e ők mit tennének? Ha figyelsz ilyenekre, akkor nem kell senki külső véleménye a döntésedhez, választási programokat se kell olvasnod. Üzlettársat vagy munkatársat vagy párt hogy választ az ember? Ha az ami mögötte van nem mond semmit, durván szimpatikusnak, vonzónak kell lennie ahhoz, hogy elgondolkodj egyáltalán rajta. A saját életed alapján dönts ha tudsz, ha az még nincsen akkor az alapján, hogy te mit tervezel a jövőben. Arra figyelj, hogy ne ess bele olyan csapdákba, hogy olyan alapján döntesz a választásoknál aminek a te életedhez semmi köze nincsen. Nálam a tapasztalataimból összeállt kép számít, úgyhogy én megvan hova szavazok és ezen érdemben nem változtathat a választásokig hátralévő idő.
2021. jún. 13. 11:37
14/16 anonim válasza:
1/13 Igen Gyurcsányék nem építenek egyetemet, hanem inkább felvesznek 20 milliárd dollár hitelt (5750 milliárd forint) feleslegesen amit aztán kamatostól fizethet vissza a következő kormány. Ja, ezt ismerjük. De ennek amúgy sincs sok jelentősége mert ha tényleg ellenzi az emberek nagyobb része az egyetemet, akkor a kormány egyszerűen eláll ettől a tervtől vagy másképp fogja megvalósítani.
2021. jún. 13. 11:50
15/16 anonim válasza:
2 A több kulcsos adórendszer egy szívatás. Volt már és szar volt. Az egykulcsos adó is százalékos, úgyhogy aki többet keres többet fizet. Büntetni emellett még plusz adóval azt aki odateszi magát és sokkal többet dolgozik valamilyen célért az aljas. Köszi, én nem kérek belőle.
2021. jún. 13. 11:58
16/16 anonim válasza:
Azt ugye tudod, hogy 420 ezer bruttó jövedelemig az egykulcsos szja mindössze 1% adócsökkenést eredményezett amikor a fidesz bevezette.
Ellenben az e fölött keresők helyből kaptak 15% adókedvezményt, a 420 ezer fölötti jövedelmükre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!