Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fudan menjen, de a Ceu meg jó...

Fudan menjen, de a Ceu meg jó volt? Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem igazán foglalkozom politikával, de ezt most ezt nem egészen értem. Őszintén szólva teljesen el vagyok tévedve.

Próbálom kitalálni, hogy mi zajlik jelenleg az országban: tehát van egy CEU, amit kipateroltak, és ez baj volt.

Most megengedtük egy nagyhatalomnak, hogy ide építsen egy egyetemet, jönnek a kínaiakok, igazából ez egy diplomáciai gesztus is, szerintem max kapcsolatokat építünk vele, illetve TANULNI jönnek majd KÜLFÖLDRŐL emberek, tehát abszolut semmi problémát nem látok benne... VISZONT EZ BAJ.

Kérdésem: ez miért baj? :D Valaki meg tudja nekem ezt magyarázni? Annyira próbálom megérteni, hogy mit / kit / miért / mennyire / mettől / meddig kell utálni, de nem tudom felvenni a fonalat. Nekem magas ez a politika.

Hogy lehet tüntetni egy egyetem építése ellen, pláne úgy, hogy pár éve még ment a tüntetés egy másik bezáratása miatt?

2021. jún. 6. 13:58
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
25%

Kinek mi az egyetem

Az amerikai egyetemek jó részén osztani szorozni tanítanak

És persze vannak olyanok amik szintén a legjobbak

2021. jún. 6. 15:27
 22/29 anonim ***** válasza:
77%
Ha nem egy falusi 4 elemis közmunkás tájékozottsági szintjén állsz, és nyilván nem, mert ki tudtad írni ezt a kérdést, akkor a kérdésre is nagyon jól tudod a választ, csak próbálsz itt trollkodni. Engedjük el.
2021. jún. 6. 15:34
 23/29 anonim ***** válasza:
89%

A normális az, ha lehet Fudan is és CEU is PRIVÁT pénzből. Ahogy a CEU működött. Tehát ne mi vegyünk fel rá hitelt, hanem a kínaiak fizessék, maximum a helyet adjuk nekik, de ne ott, ahol már más tervek voltak, és a területért is fizessenek, aztán majd a tandíjon visszahozzák a befektetésüket.

Az az abszurd, hogy mi veszünk fel rá hitelt, és kínai cégek, munkások építik, mert Kína mindenhol a világon így épít, hogy hitelez, de a saját embereivel épít, így kétszeresen is visszakapják a pénzüket, plusz a hitel kamatát, vagyis kiviszik a hasznot az országból, ami ellen a fidesz máskor olyan nagy hanggal tiltakozik.

2021. jún. 6. 15:48
 24/29 anonim ***** válasza:
81%

Ha valóban NEM ÉRTED, hát nézz utána: Horváth Levente MNB főtanácsadó múltjának, hallgasd meg a beszélgetést vele, hogy konkrétan mik a tervei a Fudannal és megérted.

+ a kihagyott infókat is keresd meg, hogy ki a felesége.

Tanulj Kínáról, mert az ő alattomos világuk jön.

2021. jún. 6. 16:12
 25/29 anonim ***** válasza:
90%

[link]

A fudannal, akinek esze van, nem az a baj, hogy a kínaiak, meg maga az intézmény, hanem, ha ez tényleg így van, ahogy előadják. Nekünk mi hasznunk lesz ebből? Mert Kínának presztízs kérdés az, hogy az EU-s országgal is együttműködik, sőt rendes campusa van itt. De nekünk ebben mi a jó, ha hitelt veszünk fel tőlük arra, hogy nekik fizessünk az építésért?

2021. jún. 6. 16:54
 26/29 anonim ***** válasza:
12%
A hülyék azon vitatkoznak, hogy ez sorosé ez meg kínai, a normális ember meg azt nézi, hogy egyetem ahol tanulhat, nem azt, hogy kié.
2021. jún. 6. 22:36
 27/29 anonim ***** válasza:
67%

26: itt sem a kínaisággal van baj, hanem hogy miért mi veszünk fel rá hitelt?

Ha Kína megcsinálná a saját pénzéből, akkor nem lenne probléma.

2021. jún. 6. 22:49
 28/29 anonim ***** válasza:
71%
27# de mondjuk akkor Kínáé lenne, nyilván. Így, hogy mi adjuk a helyet meg a pénzt (igaz tőlük lesz kölcsön) így nyilván mégis a mienk marad a dolog, attól, hogy beleköltöznek. Kérdés, hogy így lesz-e. Mienk marad-e? Milyen feltételekkel? És ez lesz-e a legolcsóbb módja annak, hogy elég pénzt szedtünk elő rá?
2021. jún. 6. 23:00
 29/29 anonim ***** válasza:
10%
jó, hogy elzavarták a CEut a p'csába.
2021. jún. 11. 07:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!