A "gazra" miért írják ki Karácsonyék, hogy "méhlegelő"?
A parlagfűre van irtási kötelezettség és esetleg még néhány káros növényre, mint például a medvetalp.
A méhészek kérik, hogy aki teheti és nem parlagfűvel fertőzött területe van, az hagyjon meg méhlegelőt. A virágokkal beültetett részeket úgy hivják, hogy virágoskertek.
ma 11:21
Látszik, hogy nem olvastad el a korábbi hozzászólásokat. A méhlegelő kialakítása, fenntartása sokkal drágább, mint lekaszálni ugyanazt a területet, viszont biológiai és egyéb szempontból sokkal hasznosabb.
A tarra kaszálásnak egyedüli haszna az esztétikai szépség max, semmi más.
Persze tarlós mindent lebetonozott volna, ha tehette volna, szóval én nagyon is örülök a zöldnek.
Te aztán tuti nagy szakember lehetsz. ;) Spéci magkeverék... És nem, nem első egy-két évben lesz meg a teljes pompájuk, hanem hosszabb idő alatt, már ha nem kaszálja le, nem tapossa le néhány idióta fidelitaszos.
A méhlegelőknek pont a sokfélesége a lényege, hogy mindenféle vadnövény van, amik folyamatosan nyílnak, vagy főleg akkor, amikor fák éppen nem virágoznak. A méhlegelők egyébként nem csak a méheknek, hanem más porzóknak is fontos, ill. közvetve a madaraknak is.
De tessék visszaolvasni, itt már egyszer leírtam, leírtak mindent, te is csak ismétled magad, ill. a fideszes narratívát, de én meg nem akarom ismételni magam. A méhlegelő itt is méhlegelő, és a fideszes városban is méhlegelő, ha ugyanígy van megcsinálva akkor is. A méhlegelő, a méhek a környezet és a klíma nem politizálnak, viszont a politika nagyon is hatással van rájuk, és nem mindegy, hogy aztán milyen a következmény.
Nem. Én elég sok szakmai érvet felsorakoztattam korábban, fel is hívtam, hogy olvasd el, de nem vetted a fáradtságot, hanem kitartasz a fidesz karaktergyilkossági mantrája mellett. Mondjuk, nem jött be.
Persze ha tudsz más magyarázatot, indítékot a tudományos érvek figyelmen kívül hagyására, akkor állj elő vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!