Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha az ellenzék kerül hatalomra...

Ha az ellenzék kerül hatalomra visszaküldik a Fudan egyetemet kínába?

Figyelt kérdés
Hallottam az ATV-be, hogy a PAKSi szerződést is felbontanák az építkezés közepén. Nem értem, akkor visszabontják az addig felépült blokkokat? A Fudan sem tetszik nekik, de az építkezés elkezdődik addigra, talán be is fejeződik. Hogy lesz ez elintézve?

2021. jún. 2. 09:25
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
44%

#6. Ha más nem, ez mondjuk Kínával jó kapcsolatot eredményez, az angolszász országok pedig már most is kénytelenek elviselni, hogy egy ideje már nem csak ők tudnak lehallgatni másokat. :)

Egyébként vicces (ezt nem feltétlenül neked írom, mint inkább általánosságban), hogy míg a ballib vélekedés szerint pl. a CEU az nem egy ideológiai képzőhely volt, hanem egy csúcsegyetem (ami ha ugyanazokat a szabályokat kellene betartania, mint mindenki másnak az országban, akkor ő inkább elmegy), míg a Fudanon, ami amúgy jóval előrébb szerepel a rangsorokban, mint pl. a CEU, még véletlenül sem kiváló minőségű oktatás zajlik, hanem kínai kommunista ideológiát terjeszt. Tőlem maradhat a CEU is, meg jöhet a Fudan is, meg aki csak szeretne. Az már kicsit nehezen magyarázható, hogy CEU igen, Fudan nem, mert ennek az érvelésnek már semmi köze az oktatáshoz, ez nettó politikai elköteleződés Kína ellen és az USA felé, abból meg már volt/van elég.

2021. jún. 2. 10:06
 12/25 anonim ***** válasza:
51%
A CEU betartott MINDEN törvényt, a fideszes tajparasztok erre írtak egy olyat, aminek nem felel meg. A csicskáik, mint azt látjuk, ennek ujjongnak. A CEU hányszázmilliárd forintot kapott csak úgy puszira? Hány nyugati egyetemen kell jelentést írni az oktatókról vagy diákokról? A NATO szövetségesei, vagy kínai csicskák vagyunk? Azzal, hogy a CEU nem tartott be valamilyen törvényt, csak az abszolút agyhalott fideszes szerencsétlenek "érvelnek".
2021. jún. 2. 10:11
 13/25 anonim ***** válasza:
79%

#12. "a fideszes tajparasztok erre írtak egy olyat, aminek nem felel meg."

Nem öreg, qrvára nem ez történt. Eleve a CEU-ra(!!) írtak törvényt sok éve, ami egy amúgy is kőgazdag egyetem részére totál indokolatlan előnyt jelentett az összes többi, Magyarországon működő egyetemmel szemben (pl. nekik nem kellett alapképzést indítaniuk a mesterképzéseik mellett, ami konkrétan megtöbbszörözte volna a költségeiket, meg ilyen apróságok). Aztán amikor a kormány a rendes, időszakos felülvizsgálatot kivárva azt mondta, hogy akkor talán közel 30 év igazságtalan előny után mostantól tessék szépen olyan feltételekkel működni, mint mindenki más is, akkor meg megy a durci, hogy diktatúra meg rendőrállam, elüldözik az egyetemet és más, vérlázító baromságok (egyébként a nagy elüldözésből az lett, hogy ugyanúgy vannak képzések Budapesten, mint eddig, csak azóta már Bécsben is). Nem üldözött el senki, semmit. Ha betartják a feltételeket, maradhatnak ugyanúgy, mint eddig, a döntés az egyetemnél van.

"A NATO szövetségesei, vagy kínai csicskák vagyunk?"

Mondtam én, hogy innen fúj a szél. :)) Hát lesztek szívesek elfogadni, hogy nem csak úgy működik a külpolitikai kapcsolatépítés, ahogy ti elképzelitek (=kedvenc politikusaitok mindig csak egy, leghatalmasabbnak látszó segget nyalnak, de azt teljes gőzzel, néha váltogatva és olyankor az addig tisztára nyalt seggnek hátat fordítva).

2021. jún. 2. 10:33
 14/25 anonim ***** válasza:
5%
Miért, már itt van?
2021. jún. 2. 10:37
 15/25 anonim ***** válasza:
84%

Ez amgúy tényleg téves. A CEU-ra nem írtak törvényt korábban és mindent betartott.

Sőt, most is csak annyi volt vissza, hogy a fidesz aláírjon egy papírt, amit nem tett meg, így el kelllett mennie a CEU-nak.

Továbbá fontos különbség, hogy alapvetően nem az a különbség, hogy itt az emberek azt HISZIK, hogy ideológiai oktatás lesz, hanem hogy a kínaiak ezt megmondták ,hogy ez lesz és kész.

"Ha betartják a feltételeket, maradhatnak ugyanúgy, mint eddig, a döntés az egyetemnél van."

Leszámítva azt, hogy a kormánynak is alá kell írnia egy papírt, amit nem tett meg, így a CEU-nak törvény szerint mennie kellett a fidsez miatt.

2021. jún. 2. 10:43
 16/25 anonim ***** válasza:
63%

"A CEU betartott MINDEN törvényt"

A CEU sem tartott be minden törvényt, de most nem csak ez a lényeg. Én nagyon nem vagyok "ballib", hallgattam előadókat a CEU-ról és nagyon nem értettem egyet az egész szemléletmóddal, és őszinte leszek, nem morzsoltam el túl sok könnycseppet értük, viszont a CEU-n legalább magyar hallgatók (is) tanultak nem kevesen és a nyugati kapcsolatok révén hallgathattak szemesztereket külföldön is. Tehát ebből a magyar fiatalok profitálhattak. Most a Fudanból mi mit fogunk profitálni, mikor kínaiaknak van az egész? Annak a magyarnak lenne pénze a tandíjra, az biztos nem egy kínai egyetemre megy ideológiai átképzésre, hanem ennyi pénzért egy hasonlóan rangos nyugati egyetemre.

Annyira kétszínű ez az egész ügy, hogy a CEU nem kellett, viszont a kínaival semmi gond nincs és tárt karokkal fogadják.

2021. jún. 2. 10:48
 17/25 anonim ***** válasza:
0%
#16. Azért legalább várjuk már meg, amíg elindul. Orbán Balázs beszélt róla nemrég, hogy a magyar hallgatók helyzete a Fudanon kardinális kérdés, erről zajlanak a tárgyalások. Miért is ne lehetne az, hogy a CEU-hoz hasonló helyzetben egy ösztöndíjjal lehet mentesülni az amúgy elég vaskos tandíj alól?
2021. jún. 2. 11:11
 18/25 anonim ***** válasza:
91%

Hogy mi haszna van egy olyan atomerőműnek, amit elismerten geológiai törésvonalra építettek, és az előírt időn belül volt elmozdulás, jó kérdés. A Fideszt az ilyen biztonsági kérdések sose foglalkoztatták, ha a haverokkal kellett szövetkezni a pénzszórásban.

A Fundan építkezése kérdés, hogy alakul a kormányváltásig, de ha fel is épülne, nyilván akkor se bontanák le. Nyilván lehet azt magyar érdekek szerint is működtetni azokat az épületeket.

2021. jún. 2. 11:40
 19/25 anonim ***** válasza:
29%

Kérlek, cáfolj meg. Hozd nyomozati anyagot vagy a büntetést, eseleg bírósági tárgyalást, ahol kiderült, hogy nem tartottak be minden törvényt.

Ha annyira nem tartottak be minden törvényt és őket ez nem zavarta, akkor most miért zavarta volna őket? Mert akkor logikusan maradtak volna továbbra is.

Azért mentek el, mert most nem tudtak minden törvényt betartani.

És belegondoltál, hogy ott kik fognak oktatni? Mármint tényleg.

Én kétlem, hogy több száz kínai oktatót hoznak ide, akiknek nincs lakhatása itt.

Sokkal reálisabb, hogy már itt lévő oktatók fognak ott tanítani. Akkor miért is nem az itteni egyetemek színvonalát húzzuk fel? Ha nem az oktatói kiválóság a különbség, akkor a különbség az az, hogy mennyi pénzt kapnak az egyetemek, és erről a fidesz tehet.

2021. jún. 2. 12:57
 20/25 anonim ***** válasza:
95%

19

TE "kétled", hogy többszáz kínai oktatót hoznak...stb,

De NEM TUDUNK SEMMIT. Csak azt, hogy amióta ez a Fudanon turisztikát végzett, és MAGYAR egyetemen soha nem tanult öcsi a Matolcsy FŐtanácsadója, azóta kínaimádóvá váltunk, minden kínai projektben van nyomva.

Tessék utánanézni a Horváth Leventének, hogy 30 éves korára milyen úton honnan hová jutott, belegondolni, hogy vajon hogyan és miként; és hogy MIT NYILATKOZOTT egy hosszú rádióbeszélgetésben tavaly, hogy mik a tervei a Fudannal.

A pénz itt a legkevesebb, de a HL kínai felesége a Fudan Magyarország Rt. vezetője.

2021. jún. 2. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!