Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldal miért ágáll a...

A baloldal miért ágáll a pedofil törvényjavaslat ellen?

Figyelt kérdés

Úgy tudom, hogy a tegnap megszavazott törvényjavaslat értelmében, nem lehet elévülési idő és nem lehet felfüggesztettet kapni pedofil bűncselekmény után. Ami jó, mert nem ússzák meg a bűnelkövetők ezek után és elrettentő példa is egyben. Másrészt újítás, hogy lesz egy nyílvános lista a pedofil bűnelkövetőkről, amit mindenki megnézhet. Ez is nagyon jó, mert nem bújhatnak el a korábbi bűncselekmények elkövetői.

Bevezetik továbbá hogy bizonyos gyermekekkel kapcsolatos munkahelyekre pl strand, a vidámpark és az állatkert nem vehetik fel őket, ami szintén egy pozitív újítás. Mindezek ellenére a baloldaliak mégis tíltakoznak ellene, de nem értem, hogy miért? Az hogy a liberálisok is tíltakoznak ellene megértem, de a tisztességes baloldal miért teszi ezt?

Olvastam, hogy a HVG írta : ", "eddig a határig [már a rajzolt tartalmakig] nem vonhatjuk kétségbe senki jogát arra, hogy a szexuális vágyait úgy élje ki, ahogy akarja, függetlenül bárki ízlésétől és erkölcsi felfogásától"."

Ezzel azt akarják mondani, hogy nyugodtan nézzenek ezek az emberek pedofil rajzokat, képeket ? Nem értem miért akarja ezt a baloldal? Normális ember nem néz ilyen tartalmakat. Nem is lehet neten, nem darkneten ezekhez hozzájutni. Ahhoz hogy ilyeneket nézzen az ember egy hajlam kell hozzá. Miért védi ezeket az embereket a baloldal?

2021. jún. 1. 10:17
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Mert szereti a fideszt!
2021. jún. 1. 11:29
 22/32 anonim ***** válasza:
35%

Nem raboltam bankot, szóval elég valószerűtlen, hogy gyanúsított lennék egy ilyen ügyben. Pedofil képeket sem tároltam, szóval nem lenne okuk a hatóságoknak gyanúsítani. Ha hasonlóan demagóg akarok lenni, akkor én pedig kérdezhetném hogy akkor is ilyen nagyvonalúan kezelnéd a dolgot, ha te vagy a családtagod lenne az áldozat?

Közvélemény úgyse számít, ha az embereken múlna halálbüntetés is lenne.

2021. jún. 1. 11:37
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy valaki ne kaphasson felfüggesztettet, vagy pénzbűntetést ilyen cselekményért nem külön törvényjavaslatban kell szabályozni. A BTK ide vonatkozó passzusait kell mődosítani.

A lista mege lég ambivalens dolog. Először is, ha valaki elkövet egy bűncselekményt az törlesztett a társadalomnak. Milyen jogalapon bélyegzed meg?

Ki nézegetheti? Hogyan kér le adatot? Honnan tudja, hogy az adott személy az, aki a listában is szerepel. Ez egyszerűen baromság. Elő kellne írni, hogy az ilyen munkakörhöz speciális erkölcsi bizonyítvány kell. A hatóság pedig jogszerűen tudná ellenőrizni a személyt, nem pedig az óvodavezető, vagy a gyermekotthon vezetője turkálna az adatbázisokban.

2021. jún. 1. 11:55
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Bocs kimarad a mondtaból:

Először is, ha valaki elkövet egy bűncselekményt az törlesztett a társadalomnak. =Először is, ha valaki elkövet egy bűncselekményt és letöltötte a bűntetését az törlesztett a társadalomnak.

2021. jún. 1. 11:57
 25/32 anonim ***** válasza:
23%

Csak a te logikádból az következik, hogy ha valamiben bűnös vagy, akkor az egy elnézhető hiba a hatóság részéről, ha mást is rád vernek.

Nem tudom mit tennék, ha áldozatként, vagy áldozat családtagjaként érintett lennék, de az biztos, hogy elvi alapon elfogadhatatlannak tartanám akkor is, hogy olyat büntessenek aki az adott cselekményt nem követte el csak azért, mert mást viszont igen.

2021. jún. 1. 12:07
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
A volt általános iskolámban tanít rokonom. Járt oda már jóval az én ballagásom után több olyan diák is, akik speciális nevelést igényeltek volna, ez pedig nem speciális iskola. Az egyik ilyen diákot nem vitték el egy osztálykirándulásra mondván, hogy nem tudják biztosítani számára a külön felügyeletet, és így nem tudják garantálni a többi diák biztonságát. A szülők feljelentették az iskolát emiatt. Egy évig járt az igazgató bíróságra, addig mindenkinek kuss volt. Végül a suli javára döntöttek, és a szülők, akik féltették a gyerekeiket ettől a problémástól, maximálisan a suli mellett álltak, de a suli hírnevében ez az eset nem egy jó pont.
2021. jún. 1. 12:52
 27/32 anonim válasza:
100%
Nem lehet rajzolt tartalmakat nézni? Magyarázza már meg valaki, hogy ez milyen szempontból bűncselekmény?
2021. jún. 1. 13:59
 28/32 anonim ***** válasza:
13%

Úristen, ennyi hozzá nem értőt.

Ennyi erővel az egész bv-t meg lehetne szüntetni, ami marhaságot itt összehordtatok.

Ebből 2022-ben Fidesz lesz, nem szavazok a pedofilmosdató ellenzékre.

2021. jún. 1. 15:08
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

"A baloldal miért ágáll a pedofil törvényjavaslat ellen?"

Nem ágál. A jobb- és baloldali ellenzéki pártok is évek óta szigorítást sürgetnek, amit eddig a Fidesz mindig leszavazott.

"tegnap megszavazott törvényjavaslat"

Közelében sincs a végső szavazásnak, és bőven vannak kidolgozatlan részletek. Tárgysorozatba vétel történt, amit az ellenzéki pártok is megszavaztak.

"nem lehet elévülési idő"

Ebben nincs nagy változás. Elévülés a sértett 21. életévétől kezdődik, súlyosabb esetekben pedig eddig sem volt elévülés.

"nem lehet felfüggesztettet kapni"

Gyakorlatban semmi sem változik. Azokra vonatkozik, akinek a büntetési tétele a 8 évet meghaladja. De ilyen esetekben eddig sem felfüggesztettet osztogattak.

"Bevezetik továbbá hogy bizonyos gyermekekkel kapcsolatos munkahelyekre"

Foglalkozástól eltiltás sem spanyolviasz.

"lesz egy nyílvános lista a pedofil bűnelkövetőkről, amit mindenki megnézhet"

Nem lesz nyilvános, és közel sem mindenki. Pl Szülő megnézheti gyermekének felügyeletével bízott személy szerepel-e benne. Vagy mondjuk munkáltató, ahol kiskorúakkal foglalkoznak. Az így megismert információt pedig tilos lesz nyilvánosságra hozni.

"Az hogy a liberálisok is tíltakoznak ellene megértem, de a tisztességes baloldal miért teszi ezt?"

Senki sem tiltakozik ellene. Ez a Fidesz propagandatrükkje, mikor bedobnak egy társadalmilag egységesen hergelő témát, majd próbálják elhitetni, hogy rajtuk kívül mindenki ellenzi.

"Olvastam, hogy a HVG írta..."

Ha olvastad volna, akkor tudnád, hogy ez nem a "baloldal", hanem egyetlen publicista cikkéből származik, méghozzá a "A pedofil is ember" címmel, melyet az újságírók és a "baloldal" is erősen kritizált.

Megjegyzem, "rajzolt tartalomra" nem terjed ki a jogszabály. A tervezet kommentárja nem valós személy valósághű ábrázolását említi, ami célzatosan a nemi vágy felkeltésére irányul.

2021. jún. 1. 15:09
 30/32 anonim ***** válasza:
84%

#25 Nem elnézhető hiba, de nyilván egy büntetett előéletű nagyobb eséllyel lesz gyanúsított, mint egy átlag civil.

Szerintem senkinek sem elfogadható, hogy vannak ilyen hibák, de van és kész. De mondom, mit akarsz csinálni? Csak azt ítéljük el aki beismeri és full hd felvétel is bizonyítja a tettét? Mert kb csak így lehet kizárni a tévedést.

Ugyanúgy meggyanúsíthat valaki emberöléssel is mint valami pedofil bűncselekménnyel... Szóval ez az érv nem túl releváns.

2021. jún. 1. 15:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!