Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak nekem van szégyenérzetem...

Csak nekem van szégyenérzetem amikor Orbán Viktort ad interjút független sajtónak?

Figyelt kérdés
anyanyelvi független sajtónak manapság nem ad interjút, de külföldinek. múltkor láttam egy angol nyelvű interjúját, hát komolyan mondom nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek... össze vissza hablatyol semmi értelmeset nem mond csak George Soros és no more migrants mint valami felhúzható bábu
2021. máj. 30. 21:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%
Előző, valóban sajnos sokan komázzák nyugaton. Egészen addig komáznák amíg nem kéne itt lehúzni nekik MO-n 2 hónapot brutto 180 ezerért, és nem tapasztalják meg milyen is a magyar valóság.
2021. máj. 30. 22:49
 12/22 anonim ***** válasza:
18%

A magyar valóságról nem Orbán tehet. Persze ha megerőltetné magát, talán megutdná emelni brutto 200ezerre azt a minimálbért, amit aztán 2 hónapon belül olyan infláció követne, hogy ugyanott lennénk.

Nem baj, majd az ellenzék európai minimálbérjei megváltják az országot, nekik van kidolgozott tervük a magyar bérhelyzetre.

2021. máj. 30. 22:57
 13/22 anonim ***** válasza:
82%
Én szégyenlem magamat, hogy egy ilyen retek képvisel az egész világ előtt.
2021. máj. 30. 23:03
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

12: Orbán arról tehet, hogy ő megelégszik az összeszerelő ország szereppel, hogy a multik idehozzák a gyárat, mert olcsó a munkaerő

De így ugye nem emelkedhetnek túlzottan a bérek, mert ha ez megtörténne, akkor a multi viszi olcsóbb országba a gyárat, ezért inkább azon kellene agyalnia, hogy mit tudnánk mi előállítani, ami el tudunk adni másoknak.

Pl. a sport helyett önthetné a pénzt a kutatásba és az oktatásba, hogy nálunk jöjjenek létre olyan találmányok, amiket aztán mi licenszelhetünk másoknak.

Fel lehet tenni pl. a kérdést, hogy mi miért nem tudtunk saját vakcinát csinálni, ha az oroszok tudtak. Mi van meg nekik, ami náluk nincs.

2021. máj. 30. 23:04
 15/22 A kérdező kommentje:
persze h komázzák külföldön én is ha megnézek egy Hitler beszédet nagyon szimpatikusnak tűnik :)
2021. máj. 30. 23:08
 16/22 anonim ***** válasza:

"Orbán arról tehet, hogy ő megelégszik az összeszerelő ország szereppel, hogy a multik idehozzák a gyárat, mert olcsó a munkaerő"

Ez egy kicsit olyan, hogy valamit valamiért. Ha jól keresnek az emberek, nem jönnek ide a gyárak, kevesebb embernek lesz megélhetése. Ha olcsó a munkaerő, lesz munka dögivel. De ezt lényegében leírtad a következő bekezdésedben.

Viszont lehetséges, hogy pl.: az olcsó munkaerő miatt berendezkedik itt egy csomó multi, és ha utána emelik a béreket, már nem fogja megérni a multiknak elmenni, és maradnak, nem hagyják megrohadni a felépült gyárakat.

"Pl. a sport helyett önthetné a pénzt a kutatásba és az oktatásba, hogy nálunk jöjjenek létre olyan találmányok, amiket aztán mi licenszelhetünk másoknak."

Ezzel egyetértek, sokkal értelmesebb lenne a tudományba fektetni. Sajnos a többség mégis jobban tud azonosulni azzal, ha valami magyar sportoló nyer egy kupát, vagy aranyat, minthogy valami magyar tudós kap egy Nobelt. Bár jelenleg egyik sem működik, úgyhogy duplán pénz égetés minden, amit az élsportba fektetnek.

"Fel lehet tenni pl. a kérdést, hogy mi miért nem tudtunk saját vakcinát csinálni, ha az oroszok tudtak. Mi van meg nekik, ami náluk nincs."

Az oroszoknak nagy tapasztalatuk van a vakcinagyártás terén, ahogyan pl.: az űrkutatás terén is. Egyébként valószínűleg tudtunk volna mi is vakcinát előállítani, csak nincs meg a tömegtermeléshez szükséges gyártókapacitás, így nem sok értelme lett volna. Bár elvileg lesz magyar vakcina magyar vakcinagyárral együtt, ha jól tudom.

2021. máj. 30. 23:27
 17/22 anonim ***** válasza:
16! " Bár elvileg lesz magyar vakcina magyar vakcinagyárral együtt, ha jól tudom." Ehhez még azt is tudod, hogy a legyengitett virus alapu vakcina lesz? Vagyis most ugranak neki egy gyártásnak, de a legelmaradottabb technologiával. Nehogy már valami fejlett legyen nálunk!
2021. máj. 31. 00:17
 18/22 anonim ***** válasza:

Oszt akkor mi van, ha legyengített vírus alapú? Szakemberek szerint az a leghatékonyabb a mutációk ellen, hiába a legrégebbi technológia. Inkább mRNS vakcina legyen, vagy semmilyen?

2021. máj. 31. 00:28
 19/22 anonim ***** válasza:
Még nem tudjuk, milyen vakcinagyár létesül Debrecen mellett. Persze a váléasztások után lehet hogy leállítják. Nehogy már a NER létesítsen vakcinagyárat.
2021. máj. 31. 01:18
 20/22 anonim ***** válasza:

Kérdező

Neked bizonyára jobban menne ad hoc nyilatkozni a nemzetközi sajtónak.

Majd meglátjuk hogy megy Karácsonynak...

2021. máj. 31. 01:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!