Milyen lenne egy harmadik Gyurcsány kormány ?
10es Akkor te vagy valami alternatív valóságban élsz, vagy pedig simán csak balos vagy és elvből utálod a Fideszt. Azt állítani, hogy jobb volt az élet 2004-2010 között mint mondjuk 2014-2020 között, egyszerűen butaság.
A Fidesz alatt rengeteg terület javult, mi az hogy nem lehet kiemelni? Alapból a nagy nemzetközi dolgokat jól oldották meg ( migránsválság, koronavírus stb.) Sokkal jobb adórendszert vezettek be. Magasabbak a reálbérek. Családtámogató politikát folytatnak. Mindenhol épül-szépül az ország. Az államadósság is csökkent egészen a koronaválságig. (most is leginkább a rengeteg lakossági megtakarítás (MÁP) szállt el. És még hosszan lehetne sorolni.
A különbség az, hogy míg az MSZP külföldre lopta ki a vagyont, külföldi cégekkel és semmit nem adtak az embereknek (annál többet vettek el), a fidesz magyar vállalkozókhoz juttatja a pénzt, és az embereknek is ad valamennyit.
"2010 és 2018 között 21%-os GDP növekedés volt, viszont az EU-tól 40%-nyi összeget kaptunk.
Vagyis kb. 20%-os visszaesés lett volna önerőből." Ez aztán a logika. Valami forrás? vagy szerinted ezt csak ilyen egyszerűen ki lehet számolni? Nem is tudom a nagy közgazdászoknak minek a több évtizedes tudás és tapasztalat, te ezt így megmondod. Nem semmi...
"te vagy valami alternatív valóságban élsz, vagy pedig simán csak balos vagy és elvből utálod a Fideszt"
Egyik se igaz.
" jobb volt az élet 2004-2010 között mint mondjuk 2014-2020 között, egyszerűen butaság"
Egyrészt, ne hasraütésszeráen válasszunk időintervallumot. Én kizárólag 2002 és 2010, illetve 2010 és 2018 közötti időszakokat hasonlítottam össze.
Másrészt, amit állítok az tény.
"A Fidesz alatt rengeteg terület javult, mi az hogy nem lehet kiemelni?"
Hogy semmit nem sikerült.
"migránsválság"
Semmi megoldást nem kínáltak.
Egyrészt, építettek egy kerítést baromi drágán, amit az EU-n próbáltak behajtani, mondván, hogy őket is védi. Ez tény, hogy hazugság, minden hivatalos anyag szerint a migránsokat a kerítés kicsit sem állította meg Nyugat-EU elérésében, ami mérsékelte a migránsok megérkezését, az az EU-török szerződés volt.
Másrészt, a migráció arról szól, hogy az emberek A országból B országba mennek, ha útközben megállítod őket, akkor nem oldod meg a migrációt. A fidesz ezt tette, nem oldotta meg a migrációt.
"koronavírus "
Ja, jó munkát végeztek, világszinten lakosság arányosan jó eredményt hoztak össze a halálozásban.
Nem semmi eredmény.
Arról a skizofrániáról ne is beszéljünk, amikor Orbán kb. 12 óra alatt mondott mást járvánnyal kapcsolatban, felkészült ember.
"Sokkal jobb adórendszert vezettek be."
A jó az szubjektív. Itt mit értünk jó alatt?
Ha azt, hogy társadalmi egyenlőtlenségekre jó, akkor nem, arra kifejezetten rossz.
Ha az a jó, hogy adóparadicsommá válik az ország, kiszolgáltatjuk az országot a multiknak, akkor tényleg jó. Csak gazdaságilag nem jó, és a társadalomnak nem jó.
"Családtámogató politikát folytatnak."
Ami úgy van megalkotva, hogy elsősorban a lakosság felső 30%-a kapjon valamit.
Nagyon sok támogatási formához kell önrész.
Minden felmérés azt mutatja, hogy a lakosság 1/3-ának nincs megtakarítása és a következő egyharmadnak van, de kevesebb, mint 3 havi kiadása.
Tehát még az autós támogatást sem tudják felvenni teljes mértékben, mivel a lakosság 2/3-ának nincs 2.5 millió félretett pénze.
"Mindenhol épül-szépül az ország."
Többnyire EU-s pénzből, ez nem a fidesz érdeme.
"Az államadósság is csökkent egészen a koronaválságig."
Max az aránya, viszont nominálisan igazából végig nőtt.
Ezért mondom, hogy 8 évet vizsgáltam mindkét esetben, mivel nominálisan kb. ugyanannyival nőtt mindkét időszak alatt.
" Ez aztán a logika. Valami forrás? vagy szerinted ezt csak ilyen egyszerűen ki lehet számolni?"
Nem tudom, hogy itt írtam, de jó, akkor menjünk bele.
2002 GDP 67.61 milliárd USD.
2010 131.9 milliárd USD. Ez 95%-os GDP növekedés.
2018 160.4 milliárd USD, ami 2010-hez képest 21.6%-os növekedés.
Forrás: világbank: [link]
Az EU forrásokról itt találsz egy leírást, még szép grafikonok is vannak:
"Nem is tudom a nagy közgazdászoknak minek a több évtizedes tudás és tapasztalat, te ezt így megmondod."
Ez nekem se egy napos munkám volt. Csak én úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, hogy mit hazudnak a politikusok, illetve az általuk felbérelt "szakértők", hanem én utánajárok mindennek, aminek lehet és úgy hozok döntést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!