A jelenlegi állás szerint német állampolgárok a nyáron nem mehetnek szállodába Magyarországon?
Szóval röviden összefoglalva: En úgy értelmezem, hogy szálloda igénybevételéhez a magyar védettségi kártya kell.
Nekem van védettségi kártya, így lefoglaltam a nyáron 4 före a nvemre egy szállást a Balatonon, megírtam, hogy van kártyám, de viszont a német barátaim is jönnének, idöközbe be van oltva a phizerrel, de német igazolásuk van róla. Illetve júliusba lenne a nyaralás, addigra valószinüleg lesz az Eu.s zöldútlevelük is, amivel jönnének és ebben is benne van, hogy be vannak oltva. De most visszaírt a szállashely, hogy azt nem foigadják, akinek nincs védettségi igazolványa. Akkor ez lehet, hogy külföldi gyakorltilag nem nyaralhat idén Magyarországon?
Ezt nem hinném. De bármilyen országgal csak kölcsönös alapon működik a védettségi kártyák elfogadása, tehát ha addig Németország elfogadja a magyar kártyát, akkor mi is az övéket.
A még nem is létező EU-s igazolás részletszabályai meg még sehol nincsenek kész. Szerintem az elég lesz, ha nem, akkor meg külön igazolással biztos jöhetnek Magyarországra.
"En úgy értelmezem, hogy szálloda igénybevételéhez a magyar védettségi kártya kell."
Nem, nem jól értetted.
Szerinted mire szolgálNA az európai vakcina útlevél ha sikerülne végre az eu-nak összehozni?
A magyaroknak kell a magyar védettségi igazolvány. A külföldieknek meg az kell ami a két ország közötti megállapodásban szerepel vagy szerepelni fog ÉS ha lesz eu-s vakcina útlevél akkor ez is jó lesz.
Lehet hogy a határátlépés előtt online kell majd csináltatniuk a saját oltási papírjuk alapján egy magyar védettségi igazolványt, de lehet hogy simán kihirdetik, hogy a német okirat is elfogadható lesz majd a szálláshelyeken.
"Magyarországra azok utazhatnak be továbbá, akik olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkeznek, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal. "
Nem tudom mit türelmetlenkednek az előttem szólók, az eu-s vakcinaigazolvány sosem volt korábbra ígérve, mint június közepe. Most esetleg kinéz ahhoz képest pár hét késés, nagy dolog.
Ha az kész lesz, lényegtelen, hogy a (németeknél nem is létező) oltási igazolványt a két ország bilaterálisan nem fogadja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!