Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak szerintem nincs helye a...

Csak szerintem nincs helye a XXI. században egy olyan pártnak, mint a Mi Hazánk?

Figyelt kérdés

Valószínűleg nem lesz túl népszerű ez a kérdés, de ettől függetlenül komolyan gondolom.

Szerintem azok az ideológiák, amiket a Mi Hazánk képvisel csak bomlasztják az emberek közötti kapcsolatokat, a közrendet és az életminőséget is sokak számára. A sok közül kiemelném például a szélsőnacionalizmust. Ha jól értem, akkor ezek szerint a romák, a bevándorlók, vagy bármilyen külföldi személy alsóbbrendű, mert a magyarok mindenben a legjobbak. Természetesen sok minden másban is eltér az ideológiám az övékétől, a szélsőnacionalizmus, csak egy csepp a tengerből.

A kérdés főként arra irányul, hogy vajon csak én érzem-e úgy, hogy az ilyen szélsőséges pártokat be kellene tiltani, hisz nem szolgálják a közt, sőt bomlasztják annak egységét. (?)

2021. máj. 26. 17:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
7: és ez praktikusan hogyan valósítható meg, ha az alkotmány tiltja ezt?
2021. máj. 26. 19:10
 12/21 anonim ***** válasza:
73%
A bűnüldözéssel. Aki nem követ el semmit, azzal nincs is semmilyen gond, aki meg igen, az börtönbe kerül, így nem tud szaporodni. Mivel a cigányságra jellemző a bűnözés, körülhatárolhatóan, így véget érne a cigány népességrobbanás. +még a családi pótlék kivezetésével.
2021. máj. 26. 20:36
 13/21 A kérdező kommentje:

„Ez minden normális országban így kéne, hogy legyen. Első mindig a saját állampolgár, az őslakos.”

Ezzel valamilyen szinten egyetértek, viszont miután letelepedett valaki az adott országban és állampolgárságra tett szert, utánna az állam dolga az, hogy garantálja számára az azonos jogokat, diszkrimináció elleni védelmet.

„Kb. a tipikus sablon liberrált szöveget írtad le, hogy "aki nem progresszív balliberális, az Hitler".”

Ezt nem így értettem. Hitler az teljesen más kategória. Abba az irányba hajlik, de meg sem közelíti azt a szintet, amit ő képviselt. Egyszerűen csak úgy értettem, hogy egy ilyen párt, amelynek legfőbb célja a külvilágtól való függetlenedés, bezárkózás és fennhangon képviseli a szélsőnacionalista elméket szerintem nem való a XXI. századba. Már rég átugrottuk azokat a primitív korszakokat, amikor ilyen dumával meg lehetett venni a népet, mert fogalmuk sem volt arról, hogy milyen a többi nép, a külvilág. Hitler is minden baromságot állított a zsidókról. Nyilván, ez egy sokkal radikálisabb példa, ahogy írtam, de afelé hajlik ez az eset is, így példának szerintem megállja a helyét.

„Nem, a Mi Hazánk nem "hisz" a fajelméletekben, soha nem állítottak olyat, hogy a magyarok felsőbbrendűek lennének, de még nem is utaltak rá, lejárt lemez, lapozzunk.”

Ezért is írtam, hogy ebben nem vagyok biztos: „Ha jól értem...” Viszont a wikipédia például megemlíti ideológiának a nacionalizmust és elég hevesen kiálnak a romák jogai mellett, amennyire hallottam.

„Nem, a problémákra rámutatás, megoldás keresése nem szélsőnacionalizmus.”

Konkrétan milyen problémákra gondolsz?

„A társadalom egységét egy bizonyos folyamatosan szaporodó, élősködő, agresszív népség veszélyezteti, akik életmódja ellen éppen a Mi Hazánk szólal fel, tenne.”

Szerintem azzal, hogy ki akar lépni az EU-ból és a NATO-ból, megbélyegezi a romákat, szélsőséges és homofób (tudom, ez alapból is egy elég vitatott téma) igenis bomlasztja a társadalom egységét. Amúgy konkrétan kikre gondolsz? Kik veszélyeztetik a társadalom épségét, ha nem a Mi Hazánk?

„Miféle egységet bomlasztanak? Nincs itt semmiféle egység. Az, hogy mi a szélsőséges, nagyon szubjektív. Nekem pl az, amelyik ingyenélést akar ösztönözni (alapjövedelem), vagy épp Magyarország felszámolását célozza meg (Európai Egyesült Államok) Akkor azokat is tiltsuk be?”

Azt a keveset, ami van. Amúgy lehetne nagyobb egység is, de (elismerem valószínűleg csak kis mértékben) ezt a Mi Hazánk is gátolja, az én véleményem szerint. Fentebb leírtam, hogy miért gondolom ezt. Az alapjövedelemnél még nem tartunk, ezt egyelőre én sem támogatom, de idővel muszáj lesz, amikor a robotok át veszik a munkák nagy részét. Még nem hallottam ezt az Európai Egyesült Államokat, de ez egyértelműen kivitelezhetetlen, rengeteg ország pórul járna, nem érné meg nekik, maximum gazdasági autonómiával, az meg kb. az EU, szóval értelmetlen lenne.

„A bűnüldözéssel. Aki nem követ el semmit, azzal nincs is semmilyen gond, aki meg igen, az börtönbe kerül, így nem tud szaporodni. Mivel a cigányságra jellemző a bűnözés, körülhatárolhatóan, így véget érne a cigány népességrobbanás. +még a családi pótlék kivezetésével.”

Ha sikerülne integrálni őket a társadalomba, akkor nem lenne nagyobb a bűnözés. Külön rétegekben, cigánysorokban élnek, ahol elég jelentős a mélyszegények aránya. Ha valaki szegény, de a szomszédja gazdak, akkor nyilván nagyobb lesz a bűnözés is. A kultúrájukat is tulzottan megtartották, nem a tradíciókra gondolok, hanem a viselkedésükre, rosszabb, mint a jelenleg Indiában élőké. Ez így van, nem tagadom én sem, de ezen lehetne változtatni, csak meg kellene értetni az emberekkel, hogy a romák is ugyanolyan emberek, mint a magyarok és, ha úgy is kezeljük őket, akkor idővel beépülnek a társadalomba és alkalmazkodni fognak a többség, a magyarok erkölcsi normáihoz.

2021. máj. 26. 21:06
 14/21 Alex Fly ***** válasza:
44%
A magyar politikai élet kb. 70 évvel van lemaradva Európától. Ha ezt sikerül behozni, a mihazánk magától el fog tűnni...
2021. máj. 26. 23:40
 15/21 anonim ***** válasza:
72%

Aki háromnál több romát látott már életében, szerintem az egyetért a párt cigánysággal kapcsolatos nézeteivel.

Vannak normális cigányok, ez tény. Vannak a kultúrájukban megőrizendő értékek.

De a magyar cigányság 90-95%-a csak pusztítani bír, semmi mást. És most már ideje lenne befejezni azt a butaságot, hogy itt mindenki rasszista, meg fajgyűlölő, de bezzeg a cigány, az olyan dolgos, jó fajta, hogy csak na! Több száz év tapasztalata és az integrációra elfecsérelt milliárdok bizonyítják azt, hogy a cigányok "gyárilag" alábbvalóbbak (tisztelet a kivételnek!).

Az én véleményem, bár elég radikális, de úgy gondolom, egyben hatékony is. A cigányoknak nem integrációra, hanem deportációra lenne szükségük. De legyünk azért humánusak, ne bántsuk őket annyira. Csak fogjuk meg az összeset, és tegyük le a puszta közepére, a Gangesz mellé, mert oda valók.

2021. máj. 27. 08:39
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
15: miből gondolod, hogy India szívesen befogadná őket?
2021. máj. 27. 08:41
 17/21 anonim ***** válasza:
55%
Indiában van egy elég széles réteg, amelyik kultúrálisan hasonlít a cigányokra.
2021. máj. 27. 09:34
 18/21 anonim ***** válasza:
67%
Az lehet, de ebből nem következik, hogy tárt karokkal fogadnák őket. Arról nem is szólva, hogy nem akarnának menni, és az alkotmány szerint nem is tehetsz különbséget emberek között, szóval ez akkor menne max, ha itt valami kemény diktatúra alakulna ki az alkotmányos demokrácia helyett.
2021. máj. 27. 10:01
 19/21 anonim ***** válasza:
32%

SENKI nem fogadná őket tárt karokkal, mert nagyjából mindenhol úgy kezelik őket, mint a leprásokat.

De mindegy is, reális esély úgy sincs arra, hogy olyan kormányunk legyen, akik kézbe tudnák venni ezt a problémát.

2021. máj. 27. 10:13
 20/21 anonim ***** válasza:
90%

19: a kérdés inkább az, hogy meg tudná-e azt tenni egy kormány, hogy nem kifejezetten a cigányokra élezi ki a törvényeket, mert az alkotmányellenes is, hanem mondjuk általában a szegényekre, stb.

Illetve kérdés, hogy mi lenne a valódi cél? A cigány nyomor felszámolása, hogy ők is rendesen tanuljanak, dolgozzanak, stb. vagy inkább az, hogy a cigányok ne szaporodjanak.

2021. máj. 27. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!