Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme van a védettségi...

Mi értelme van a védettségi igazolványnak? Miért csak a meglétét ellenőrzik, miért nem az érvényességét?

Figyelt kérdés
Csak egy pillanatba kerül leolvasni a QR kódót az eeszt ellenőrző appal 🤷‍♂️
2021. máj. 24. 12:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
49%
Az érvényességét is ellenőrizni fogják.Mett ugye majd aki nem adhatja be magának a második vagy harmadik dózist az is "veszélyt" fog jelenteni a társadalomra.Most csak az a lényeg hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkező emberek felsobbrendubbek az oltatlanoknal ezért bárhová bemehetnek.Kesobb persze szigoritanak a dolgokon
2021. máj. 24. 13:34
 12/25 anonim ***** válasza:
Ez jó hír.
2021. máj. 24. 13:35
 13/25 A kérdező kommentje:
11: sajnállak, hogy csak ilyen szinten mozognak a kognitív folyamataid....
2021. máj. 24. 13:51
 14/25 anonim ***** válasza:
66%

13

Én meg azért sajnállak mert csak ennyit tudsz érvelni.Bar agy nélkül tényleg nem lehet önállóan gondolkozni

2021. máj. 24. 13:54
 15/25 A kérdező kommentje:

14. Vicces, hogy te beszélsz önálló gondolkodásról 😅

Mesélj, szerinted miért nem jelentenek "veszélyt" azok, akik áteshetnek a víruson, terjeszthetik a fogékonyak körében és mutálódhat bennük. Érdekelnek az önálló gondolataid...

2021. máj. 24. 14:42
 16/25 anonim ***** válasza:
0%
Az oltott is áteshet a víruson, még számtalanszor, amíg él... és terjesztheti.
2021. máj. 24. 14:45
 17/25 Koplárovics Béci ***** válasza:
50%

"Te a megvalósításról írsz. Két különböző dolog."

A kérdés a megvalósításról szól. Az írásod a megvalósításról szól. Az én írásom is a megvalósításról szól. Hol van itt két különböző dolog?

"Az oltott is áteshet a víruson, még számtalanszor, amíg él... és terjesztheti."

Nem fogjuk fel, brazil szappanopera, 129. rész.

Juan De Oltott valóban megfertőződhet, ha oltva van. De egyrészt a betegsége valószínűleg nem fogja ledönteni a lábáról, lényegesen rövidebb ideig lesz fertőző, és lényegsen kevésbé lesz fertőző. Azaz biztosan sokkal kevesebb kontaktnak fogja továbbadni a fertőzést, a szintént oltott Rodrigonak viszont szinte biztosan nem. Így a fertőzés erősen visszavonul.

2021. máj. 24. 15:01
 18/25 A kérdező kommentje:

16: még mindig itt tartasz 😅

Nem ártana rendesen is tájékozódnod...

Valóban, megfertőződhet az oltott is. Egyik vakcina sem fogja lézer pisztollyal a levegőben feléd úszó vírust lelőni....

Kérdés: mennyi idő alatt fogja az immun rendszered legyőzni a fertőzést. Hmmm???? 🤔🤔

2021. máj. 24. 15:14
 19/25 anonim ***** válasza:

15

Mi van? Én ilyenről egy szót nem írtam.Legyszives ne bedrogozott állapotban használd a gyk-t

2021. máj. 24. 20:16
 20/25 A kérdező kommentje:

19: pontosan mi bajod van?

Te voltál az, aki azzal érvelt, hogy veszélyesek a nem beoltottak a társadalomra nézve!

És igen, a vírus terjedési képességét nagyban segíti az oltás elutasítása.

Terjedési képesség = személyes interakciók száma / védettek száma.

A cél az, hogy a terjedési képességét minimalizáljuk. Ezt kétféle külön tehetjük meg: minimalizáljuk a személyes érintkezést (maszk, fertőtlenítés, távolság tartás) és vagy maximalizálni a a védettek számát (betegségen átesés, oltás).

Tudom, hogy ez ennek jóval bonyolultabb, de ez az alap.

2021. máj. 24. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!