Mi értelme van a védettségi igazolványnak? Miért csak a meglétét ellenőrzik, miért nem az érvényességét?
1: egyszer sem biztos. Elvileg azokét érvénytelenítik, aki nem mentek el a második körre.
2: eddig tőlem mindig elkérték, amikor kellett. Pedig eléggé jelentéktelen városban lakom.
Több probléma is van a kérdéseddel:
1. Két teljesen különböző dolgot kérdeztél. Gyanítom az első kérdésed valójában nem külön kérdés, hanem a másodikból fakad. Tehát erre külön nem is érdemes válaszolni.
2. A kérdésed általánosít, miközben fogalmad sincs, hogy ellenőrik-e valahol az érvényességét.
3. A többség oltás után kapta meg az igazolványt, így pedig jelenleg még nincs érvényességi ideje.
4. A QR kód leolvasásához nem kell dedikált app. A QR kód egy stringet tartalmaz, ami lehet URL is.
#3!
Full hülyeségeket írsz.
Az érvényesség kezdete a 2. oltás időpontja. Tehát szó nincs arról, hogy érvénytelenítik a 2. oltástól megfutamodókat.
Az átesettek kártyájának van érvényességi ideje.
"Az érvényesség kezdete a 2. oltás időpontja. Tehát szó nincs arról, hogy érvénytelenítik a 2. oltástól megfutamodókat."
Nos, én Astrát kaptam, 12 hét telik el az első és a második oltás között (egyelőre nem tervezem a csökkentését). Az elsőt már rég megkaptam, kártyám is van, applikáció is. Mindkettő szerint érvényes a védettségem, pedig még hátra van pár hét a 12-ből. Szóval csak idézni tudlak: "Full hülyeségeket írsz.", legalábbis erről.
"Az átesettek kártyájának van érvényességi ideje."
Ez viszont igaz.
"Koplárovics Béci "
Te a megvalósításról írsz. Két különböző dolog.
Valószínűleg logisztikailag egyszerűbb volt az első oltásnál kiadni a kártyát és azonnal érvényesre állítani.
5: voltam már fürdőben, étteremben és cukrászdában. Mindig csak megnézték a kártyát.
Valóban nem kell dedikált app a leolvasáshoz. Viszont a hivatalos eeszt appal egyszerűbb gyorsan többet leolvasni, miért az appban maradsz és ezáltal gyorsabb a workflow.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!