Azt a hazugságot elhiszi valaki hogy szegénység van Magyarországon?
A héten voltam Auchanban, Bauhausban, Praktikerben, Lidlben, különböző plázákban.
Az üzletek tele vannak, tömött kocsikkal vásárolnak az emberek. A parkolókban rengeteg új autó, mindenki kényelmesen, jól elvan.
Biztos van egy nagyon szűk réteg aki nem él jól, de aki tanul és dolgozik az kiválóan megél.
A kérdezővel egyetértek abban, hogy akármerre jár az ember, nagyon leromlott állapotú autók már ritkán közlekednek, a wellness-központok rogyásig vannak, mint ahogy az éttermek és a plázák is állandóan.
Ezt az okozta, hogy csökkent a munkanélküliség, próbálták a munka világa felé terelni a lumpenebb rétegeket is. A bérek 10 év alatt nagyon nőttek, igaz az árak is követték nagy esetben.
Én inkább úgy írnám le, hogy a szocializmusban megkötötték az emberek kezét, hogy ne költekezzenek túl, addig nyújtózkodjanak, amíg a takaró ér, ellenben ma sokkal kevesebb embernek van saját lakása, biztos háttere, de ez nem számít, mert a kapitalizmus hülyeségeire nagyon vevők az emberek!
Mindenki dolgozik, és mindenki el is tudja költeni.
Magyarország világviszonylatban élhető ország: béke van, nincsenek nagy természeti katasztrófák. Nem sokat jártam külföldön, de lehet, máshol is így van, hogy egy győri lakos biztos jól él, és elégedett az életével, de egy ózdi nem biztos. Nagyok a különbségek az országrészek között.
Azért azt le kell írni, az utóbbi 10 évben a szerencsétlenebb rétegnek is jobb sora lett! Csak ugye, sok munka árán tud a magyar átlagosan élni, máshol ezt nyugodtabb, kevesebb munkával is kivitelezhető.
#23 Miért hazudsz?
A legelején idéztem konkrét kimutatásból, hogy kevesebb a szegény, mint gyurcsány idején volt.
26
az nem a 23-as hibája, hogy viki úgy gondolta, hogy a (mély-)szegénységről nem kell statisztikát vezetni!
Oka van, hogy miért hagyták abba államilag a szegénység felmérését.
#27 Az ő hibája, mert ő hazudik.
Nem hagytak abba semmit. Be is tettem a linkjét, de akkor megismétlem:
A címe ez: 2.6.1. Jövedelem-eloszlás, szegénység (2006–2019)
A 2020-as adat még nincsen meg, mert az előző évi adatok később jönnek össze.
De itt van a portfolió cikke is:
ha nem hozza be simán, akkor ez a címe: 2020. november 15. 11:05
Statisztikailag csaknem teljesen megszűnt a mélyszegénység Magyarországon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!