Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más is van aki szegény ember...

Árokpart kérdése:

Más is van aki szegény ember de mégis inkább a Fideszre fogszavazni jövőre, mert az ellenzék által még szegényebb lenne?

Figyelt kérdés
2021. máj. 22. 11:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
19%
Valamit jól csinálhatok ha demokratáék máris lepontoztak nulla százalékra. Apropó, emiatt még mindig a fideszre szavazok.
2021. máj. 22. 11:51
 12/26 anonim ***** válasza:
89%

Van egy selég szegényes körülmények között élő ismerősöm aki nagy Fideszes.

Annó a szocik alatt volt valami üzlete, aminek rendesen alávágtak így valahol érthető a teljes elutasítás. Viszont másból sem áll az élete mint mindenféle peres ügyekbe folyik bele különböző bürokratikus ügyek végett, és nem esik le neki a tantusz hogy ez az ország anomáliájának része. Meg csak hajtogatja hogy még adni kell egy kis időt a Fidesznek aztán hú de jó lesz, nyugati jólét, meg rabokfasza.

2021. máj. 22. 11:58
 13/26 anonim ***** válasza:
89%
Szóval kicsit ilyen szelektív a felfogása, hogy ami jó, az nyilván csak a fidesz érdeme lehet, de ami rossz az országban az az ellenzék létezése miatt van, akkor is ha semmi közük hozzá.
2021. máj. 22. 12:00
 14/26 anonim ***** válasza:
82%
Gyurcsány, vagy sem, akkor legalább a szegény ember, ha megvolt a vonatpénze, ingyen úszkálhatott a Balatonban. Most már azt sem teheti meg, mert az is a fideszesek tulajdona.
2021. máj. 22. 12:06
 15/26 anonim ***** válasza:
76%

"Egyellőre marad a fidesz."

Kezdheted a centi vagdosását, Benő!

Konyec!

2021. máj. 22. 12:57
 16/26 anonim ***** válasza:
82%
Aki jövőre a fideszre szavaz az hazaáruló.
2021. máj. 22. 13:00
 17/26 anonim ***** válasza:
71%

Milyen feltételezésből jön az, hogy ha az ellenzék lenne, akkor aki most szegény, az még szegényebb lenne? Arra sincs garancia, hogy ha fidesz marad akkor bármi javulás következik be az életében.

Van egy rokonom aki nemrég újságolta, hogy már 110 ezret visz haza, erre egy másik rokon kérdezte, hogy de hát 10 éve is ennyit kerestél, nem? De. Egyből lefagyott a mosoly az arcáról. 10 év alatt pedig elég sokat változtak az árak is, mire elég ez a 110 ezer? Egy 8 órás munkáért ennyi jár neki.

Legutóbbi választáson ez a rokonom a fideszre szavazott, mert félt a migránsoktól és attól hogy még ezt a kiskeresetű munkát is inkább külföldieknek adják. Ami lássuk be sok helyen mégis megvalósult ukrán munkásokkal.

Amíg van olyan félelem amire tud építeni a fidesz, addig a szegények rájuk szavaznak. Mert senki nem lát a jövőbe, az ígéretek addig ígéretek maradnak amíg be nem váltják őket. Most azzal a félelemmel operálnak, hogy ha az ellenzékre szavazol, akkor ugyanolyan szar életed lesz mint 2010 előtt. Csak ilyenkor egyik se gondol bele, hogy 10 év alatt sem változott semmit a helyzete annak aki szegény. Sőt, sok esetben rosszabb lett. És 10 év kormányzás után ujjal mutogatni egy előző kormányra nem túl kifinomult dolog, de sok embernél működik. Még Észak-Koreában is bevallották, hogy nem sikerült tartani az 5 éves tervet, míg nálunk robog a gazdaság és még a tökéletesnél is jobban teljesítünk.

Én szegény tárásaimtól csak annyit szoktam kérdezni, hogy tényleg így látod, így érzed, hogy jobban élsz? Ne rám hallgasson, ne a politikusokra, hanem a saját tapasztalataira. Mert a plakátokat és a propagandát képesek vagyunk még akkor is elhinni, ha igazából a tapasztalat teljesen mást mutat.

2021. máj. 22. 13:05
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

#10: En ertelmisegi Fidesz szavazo vagyok (vagyis inkabb csak voltam eddig), a kornyezetemben is fokent ertelmisegiek vannak. A legtobben nem ideologiai okokbol szavaztak a Fideszre, ahogy en sem, hanem praktikus megfontolasbol. Legtobben az egykulcsos adorendszer miatt. M1et nem nezek, kormanymediat nem olvasok, igy nem tudom megmondani igazat mondanak/irnak-e. Azt viszont elmondhatom, hogy azert szuntettem be a nezesuket, olvasasukat mert manipulalni akartak, tele voltak propagandaval. Gondolom ez azota sem valtozott.

Ugyanakkor egyetertek a 6os valaszodban irtak tobbi reszevel. Abban a tekintetben nincs kulonbseg a tanulatlanabb es a tanultabb reteg kozott, hogy mindannyian feltenek valamit es nincs mar energiajuk masok megtapasztalasara es ugyan rossz most, de felnek, hogy meg rosszabb lesz.

2021. máj. 22. 13:31
 19/26 anonim ***** válasza:
61%

6-os és 10-es vagyok. Köszönöm, hogy erősíted a pozitív kivételt és reagálsz az én meglátásaimra!

(vagyis inkabb csak voltam eddig): Megkérdezhetem, tervezel az ellenzékre szavazni 2022-ben? Ha igen, mi változtatta ezt meg véglegesen?

2021. máj. 22. 13:40
 20/26 anonim ***** válasza:
73%

#19: Ezt meg nem dontottem el. En ugy latom (persze csak a kornyezetembol kiindulva, ami nem reprezentativ), hogy a 2/3 megakadalyozasara realis eselyuk lehet. Ha ugy latnam, hogy ehhez kellene az en szavazatom, lehet szavaznek rajuk, bar mindig ellene voltam a valami ellen valo szavazasnak.

Ami engem ugymond meggyozott: Sok minden zavart az elmult honapok soran, de ami a legjobban az a kormany kommunikacios stilusa. En megertem, hogy ez a helyzet mindenkinek szokatlan es a tevedesek, kesobb hibasnak vagy esszerutlennek bizonyulo dontesek belefernek, emiatt nem tornek palcat senki felett. Viszont a kommunikacio stilusa, a tonusa melysegesen felhaborit. Allampolgarkent hiteles tajekoztatast varnek egy olyan helyzetben, ami szinte mindenki eletere es jovojere kihatassal van valamilyen szinten, nem propagandat, felelemkeltest es fenyegetest. Vezetot valasztottam nem gyamot, vagy diktatort. Lehet tevedek, de azt gondolom, hogy az ellenzek talan nem kezelne ilyen szinten kiskorukent a tarsadalmat. Akarhogy is, megitelni csak azt tudom, ami megtortent, igy az olyan ervek, hogy az ellenzek sem csinalta volna maskepp nem igazan hatnak ram.

2021. máj. 22. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!