Franciául tudok és nem angolul.Akkor nem lehetek főpolgármester?
Hát eza provokáció elég gyengére sikeredett... Karácsony ugyanis semmilyen idegen nyelven sem beszél.
Amúgy pedig a nemzetközi diplomácia nyelve az angol!!
3# kérésed számomra parancs 🤪
"Az angol nyelv a nemzetközi diplomácia, a nemzetközi gazdasági kapcsolatok, valamint a nemzetközi tudományos és kulturális csere lingua francájaként az egyedüli, a szó igazi értelmében világszerte használatos kommunikációs nyelv és a legjelentősebb világnyelv." Wikipédia
De te is rákeresgetsz, hogy a franciát hogyan "túrta ki" az angol nyelv 😚
Ez egy szimpla megjegyzés, hogy az angol nyelv a legelterjedtebb kommunikációs nyelv, de nem a diplomácia hivatalos nyelve. Nincs olyan, hogy "a nemzetközi diplomácia hivatalos nyelve". Az ENSZ-ben is a francia, orosz, kínai, arab hivatalos nyelvek, ott sem az angol a hivatalos nyelv. Ha az lenne, akkor lehetne mondani, hogy az angol a diplomáca hivatalos nyelve.
Biztos lehetsz benne, hogy amikor a kínai és az orosz elnök találkozik, akkor nem angolul beszélnek, a tolmácsok se angolra fordítanak. Ahogyan akkor sem angol a hivatalos nyelv, amikor a német és a francia politikusok találkoznak.
Ha az angol lenne a nemzetközi diplomácia hivatalos nyelve, akkor azt használnák mindenhol a diplomáciában. Mivel nem azt használják, ezért nem hivatalos.
5# te komolyan ilyen buta vagy??
Akkor elárulom neked, hogy nem egy nemzetközi találkozón vettem részt ( nem, nem vagyok politikus!!). De voltak ott sok esetben államtitkárok, miniszterek különböző országokból. Elsősorban gazdasági jellegű eszmecsere folyt ANGOLUL!!! Az volt kérlek a ciki, ha valaki tolmáccsal jött és próbált kommunikálni...
6. szerintem te vagy buta, de ezen kár vitatkozni. Hol írtam én azt, hogy te milyen nemzetközi találkozón milyen nyelven halottaál embereket beszélni? Még véletlenül se arra reagáltál, amit írtam :)
Szóval továbbra is biztos lehetsz benne, hogy amikor a kínai és az orosz elnök találkozik, akkor nem angolul beszélnek, a tolmácsok se angolra fordítanak. Ahogyan akkor sem angol a hivatalos nyelv, amikor a német és a francia politikusok találkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!