Karacsony Gergely mint miniszterelnok, mi a velemenyed errol? Jobb lenne mint Orban?
Valamiben jobb lenne, valamiben rosszabb.
Az szerintem biztos, hogy nem lenne olyan konfrontatív, nem keresné állandóan az ellenségképet, ki ellen kell harcolni. Ez előny, jobb a békesség, ugyanakkor hátrány is, ha konfliktuskerülő, nem áll ki megfelelően a magyarok érdekei mellett.
A baloldali-jobboldali különbség is erős köztük, de ez is vitatható, hogy melyik a jobb. Törekedjünk minél inkább társadalmi egyenlőségre, megfelelő létbiztonságra, kell-e az alapjövedelem vagy inkább alacsony adókat akarunk és maradhasson a pénz annál, aki megtermeli.
13."nem áll ki megfelelően a magyarok érdekei mellett."
Mert orbán kiáll mi?
Ki lenne a legalkalmasabb az ország vezetésére? Viktor már bizonyított. Megosztotta az országunkat, családokat tett tönkre, földönfutóvá. Az Antal kormány, aki a legtöbb kárt okozta a rendszerváltás után a hazánkban, visszahozta az összes reakciós lumpen elemet az országba tanácsadóknak. Soros György anyagi támogatásával, kineveltek egy közép európai diktátort.
Amikor meg alakult a Fidesz, azt vártuk, a fiatalok érdekeit fogják képviselni. Emberi, családi, szociális értelemben véve. Hát ez nem így
alakult. Annó kivártam, hogy milyen politikai úton indul el a Fidesz párt.
Nem csalódtam a megérzésemben, hogy nem szabad belépnem és támogatnom ezt a pártot. Kivégezték a Munkás Pártot, a Szociáldemokratákat, tönkre tették
a Szakszervezeteket, akik a dolgozók érdekeit képviselték.
A Gyurcsány kormány jobb lenne? Netán a Jobbik? Vagy bármelyik feltörekvő
párt? A hatalmi harcoknak az emberek isszák meg a levét. A politikai bizonytalanság is növeli az emberek létbiztonságát, megélhetését. Egy
csekély megingás is óriási anyagi veszteséget okoz az országnak. Azonnal
leértékelik nyomorult kis forintunkat.
Szerintetek Karácsony Gergely, több mint negyedévszázad elbarmolt hibáival
megbirkózik és kivezeti az országot a kátyúból.
Egy atombiztos "Nemzeti Alkotmány" kell ennek az országnak, ami nem engedi, hogy minden jött-ment belebarmoljon két évezredes törvényeinkbe.
Ne eshessen meg, hogy minden nárcisztikus feltörekvő politikus saját
kénye kedvére átírja nemzetünk legbecsesebb okiratát, törvényeit.
Amíg ez nem történik meg, itt emberi méltóság, becsület és tisztelet
ebben az országban nem lészen.
Na kit válasszunk? Ki méltó egy országot irányítani?
12, 13!
Ti minimálisan foglalkoztatok Budapesttel az elmúlt 1.5 évben?
Karácsony programja az volt, hogy keresztebe tesz Budapesten a Fidesznek és nagy ívben lexarja az emberek érdekét, és ezt komolyan is gondolja.
Orbánn nem lehet nehéz jobb miniszterelnöknek lenni, én legalábbis közgazdászként így látom.
De pl. a szomszédom, akinek minimális gazdasági ismeretei sincsenek, Orbán-mániás, mert kapott Csokot a 3 gyerekre.
Szóval látod, a téma meglátása emberfüggő.
Orbánnál a féleszű szomszédasszonyom is jobb lenne.
Nekem tökmindegy, kit választanak meg első körben. Később még kerülhet ki valahonnan egy épkézláb(abb) politikus is, egyelőre csak legyen leváltva ez a nyomorult meg a sleppje.
#19, én erről megkérdeztem egy balos rokonom, ő azt mondta, hogy "ha ők lopnak az nem gond, mert közülünk való!"
Amúgy érdekes a 17es, mert nekem Apám és az unokatesóm is közgazdász, és mind a kettő úgy szídja a 2002-2010es éveket mint a fene. A MKKP-t is inkább bevállalnák mint az összefogást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!