Ha Karácsony indul jövőre miniszterelnöknek, akkor kiírnak új választást főpolgármesterségre? Vagy a helyettese veszi át? Jó lenne lecserélni végre Karácsonyt. Pl. Fürjesre!
Nem így megy ez.
Ha az ellenzék nyer, és az ellenzék Karácsonyt választja min.elnöknek, akkor le kell mondania a főpolgármesteri tisztségéről, és arra valóban új választást írnak ki.
Amin indulhat és nyerhet Fürjes, de bárki más is. Akár egy fideszes is.
1) Kizárt, hogy nyerni fog. Az Magyarország veszte lenne. Ezt te sem akarhatod.
2) Tehát azt mondod indul a miniszerelnöki székért, majd nem sikerül és szépen visszamegy főpolgármesternek mintha mi sem történt volna?
Ez nagyon gáz lenne ha így ez engedett jogilag.
Értelek, végülis jogos. Mint amikor valaki jelentkezik egy másik állásra , nem sikerül ezért marad a helyén.
Mégis fura valahogy ezen a szinten ez.
6-os: ez meg a másik igen. Nyilván én örülnék neki ha nem töltené ki a főpolgármesteri ciklust.
Nekem ez gusztustalan kicsiben és nagyban. Megválasztják őt ( Karácsonyt ) az egyik legnagyobb EU-s fővárosnak a főpolgármesterének erre úgy dönt, hogy ez neki nem elég jó és kvázi felmond. Szerintem ez a szavazók arcul csapása.
Kicsiben példa erre Orosz Anna aki egy 30-31 éves kiscsaj 0 tapasztalattal és megválasztották a legnagyobb budapesti kerület ( XI. ) alpolgármesterének, erre a ciklus felében ő is fel akar mondani mert menne országos politikába.
Nekem ez nem szimpatikus.
Egyik sem a közösségért tesz, csak a saját karrierjét akarja építeni. Ez bal-jobb oldaltól függetlenül visszás...
Na mindegy.
Valóban, csak akkor kell búcsúznia a főpolgármesteri poszttól, ha megválasztja az új országgyűlés miniszterelnöknek... akkor új főpolgármestert kell választani. Valakit, bárkit...
De ahogy most ebbe belegondoltam, a röhögés és a düh egyszerre elkapott.
Az Magyarország szégyene lenne, ha Karácsony miniszterelnök lenne!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!