Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Karácsony indul jövőre...

Ha Karácsony indul jövőre miniszterelnöknek, akkor kiírnak új választást főpolgármesterségre? Vagy a helyettese veszi át? Jó lenne lecserélni végre Karácsonyt. Pl. Fürjesre!

Figyelt kérdés

2021. máj. 12. 08:17
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%

Nem pont, mármint részben egyetértek, mivel a fideszesek tényleg csak hisznek valamit a valóságtól függetlenül, de pl. a gazdasági mutatók elég egyértelműek és nem igazán érdekli őket az emberek lelki világa.

Ha egy kormány 8 év alatt a világbank adatai szerint 20%-os GDP növekedést ért el, miközben ugyanazon 8 év alatt a GDP 40%-ának megfelelő összeg folyt be, és ráadásul konjunktúra volt, akkor az a kormány shol a Földön nem számít jó kormánynak.

Ahogy a bolygón már volt más pénzügyi válság is, aminek a kezelésére szintén megvannak a módszerek. Ezeket a módszereket hajtotta végre Bajnai, csak senkit nem érdekelt, láthatóan téged se.

Abban egyetértek, hogy ilyen válsághelyzetben el lehet engedni a hiányt, államadósság, ha az segít.

Viszont a fidesz úgy produkált rekord államadósság (amúgy konjunktúra alatt rekord hiányt is), hogy nem igazán segített senkinek.

Tavaly amikor mindenkit először érintett a visszaesés, akkor a fidesz még régiós szintén is rekord visszaesést produkált, vagyis annak ellenére, hogy költött, nem segített az embereknek.

Továbbá én személyszerint nem szeretem a GDP-hez viszonított arányt, mert csalóka, itt azért hoztam, mert tagadhatatlan a 90%.

Viszont ha megnézed, hogy nominálisan mennyi volt 2002-ben, 2010-ben és 2018-ban, akkor elég jól látszik, hogy annak ellenére, hogy az mszp alatt 2 év válság volt, a fidesz alatt pedig végig konjunktúra, mégis közel ugyanannyival nőtt az államadósság.

Vagyis objektíven mindketten ugyanannyira adósították el az országot, ha belevesszük a gazdasági helyzetet, akkor a fidesz jobban.

Amúgy, nem, Szlovákiát nem előztük vissza, és még 2010-ben sem hagyott le minket. Most viszont stabilan mögöttük vagyunk.

Viszont sokkal jobb minta, ha Ausztriához hasonlítjuk, mivel sokszor mondta a fidesz, hogy az a cél. Ha megnézed a 2010-es GDP arányt, akkor Mo. GDP-je Ausztria GDP-jének 33%-a, ez konjunktúrával, végtlen EU-s pénzzel 8 alatt, vagyis 2018-ra lett 35%.

Szánalmas eredmény.

2021. máj. 12. 10:58
 22/33 anonim ***** válasza:
Most már azt is mondják hogy 6 biológiai nem van! -.-
2021. máj. 12. 10:58
 23/33 anonim ***** válasza:
Az tény hogy orbán lop, de ennyi erővel te meg birka vagy. Mindig az usaval jössz közben most nem arról van szó. Orbán előtt is megvolt ez a probléma de ő sem különb, azért nem kell isteníteni. Sorra veszi fel a kölcsönöket, az eu nem ellenőrzi és így csak a fidesz jár jól a nép nem. Nekem ezzel van bajom, de nyugodtan mondjátok a hülyeségeiteket.
2021. máj. 12. 11:02
 24/33 A kérdező kommentje:

Orbán lop: bizonyíték?

21-es: írországban a legmagasabb egyike a GDP-nek. Szerinted miért? Mert egy adóparadicsom és az USA stb oda viszi a cégeit bejelenteni. De az írek nem gazdagok, nem is rég egy full csóró ország volt.

Na ennyit erről.

2021. máj. 12. 11:37
 25/33 anonim ***** válasza:
0%

Ez engem nem cáfolt sehol.

Sőt, gyakorlatilag beismerésnek veszem, hogy nem tudtál mit mondani a tényekre. :D

A fidesz beszél arról, hogy milyen jó a GDP növekedés és hogy milyen jól állunk.

Láthatóan a tények mást mutatnak és ezért sem tudtál te reagálni arra, amit mondtam.

De, én szívesen reflektálok rád.

Sehol nem állítottam, hogy a nagy GDP-től automatikusan gazdagok lesznek az emberek/ország. Viszont tagadhatatlan, hogy SZÜKSÉGES feltétele (nem elégséges).

Viszont a mostani adatok alapján nem lehet kijelenteni, hogy sokat fejlődtünk volna. A stagnálás sokkal jobban leírja azt, amit történt mondjuk 2010 és 2018 között.

A finnek is szegény ország volt a '60-as években, de rendbe tették az oktatást és szép lassan egyre gazdagabbak lettek és az emberek is jobbak éltek.

Nálunk ezzel szemben az oktatás jelentősen el van hanyagolva.

2021. máj. 12. 11:54
 26/33 A kérdező kommentje:

25-ös: az unalmas mantra: egészségügy és oktatás.

Mindkettő hatalmas reformok alatt: infrastruktúra ( menj el vidéki kórházakba és rendelőintézetekbe és nézd meg magad a fejlődést , gépek, épületek minden ). Aztán komoly béremelés. Hálapénz eltörlése: ezzel kb. 99%-a egyetért még a komcsik is.

Oktatás: alapítványi működés, versenyszemléletű minőségbeli oktatás növelése.

De egyszerűbb azt mondani: szar az oktatás, szar az egészségügy.

Meg orbán lop :).

De tényleg felesleges vitatkozni.

Én 5 szavazáson vettem részt ha jól számolom. És sose zsigerből szavaztam amit anyukámtól tanultam volna. Hanem teljesítmény és/vagy ígéretek alapján.

Ti konkrétan lenézitek akik szerint jó irányba megy az ország 11 éve. Ti azt akarjátok hogy rossz irányba menjen , ezért akarjátok olyan embereket a nyeregbe tenni mint a magas és vékony.

Sajnos ez a generáció és az ivadékai még velünk lesznek 50-100 évig de utána már nem.

2021. máj. 12. 11:59
 27/33 anonim ***** válasza:
73%

#15, bő 50 éve deficites a magyar költségvetés, azért nő az adósság. A fidsesz minden kormányzati évében közelebb került az éves hiány leépítéséhez, adóemelés nélkül, 2019-ben már 2% alatt volt. Majd 0 % éves hiány után kezdhet fogyni az adósság mennyisége, de eltart pár évtizedig.

A covid minden országot jelentős hitelfelvételre kényszerített, nem tudom, feltűnt-e?

2021. máj. 12. 12:02
 28/33 A kérdező kommentje:

27es: kár belemenni ebbe. Kétféle iskola van. Ők az egyiket 'képviselik' mi a másikat.

Szerintük O1G, ennyi a programjuk.

2021. máj. 12. 12:05
 29/33 anonim ***** válasza:
0%

Tessék, megint nem foglalkozol a GDP-vel, mert tudod, hogy az eredmény katasztrófa.

Voltam vidéki és fővárosi kórházakban is, egészségügyben dolgozó ismerőseim is vannak. A helyzet borzalmas, legalábbis, ahol én voltam.

Egy-két helyet tényleg felújítottak, de az nem a fidesz érdeme, hanem EU-s pénzből volt, szóval kár a fideszre mutogatni.

További lehet szép egy kórház, ha nincsenek eszközök, és azok nincsnek.

A honvéd kórházban van egy ismerősöm, eltörött az egyik eszköze, még használható volt, de nyilván nem akar törött eszközt használni, ezért kétr újat. Olyat kapott, ami a jelenlegi törött eszközénél is jobban el volt törve.

Az egészséügy minősége nem a szép épületek számában mérhető. És ma Mo-on minden 4. ember abban hal meg, hogy nincs elég pénz az egészségügyben. Ez EU-s szintén is kiemelkedő eredmény.

A béremelés nem volt komoly, max magyar viszonylatban, de még mindig elég röhejes.

Az oktatás nem a felsőoktatásban kezdődik, te pedig most arra hoztál példát. Addig el is kell jutni.

Viszont már általános felsőben is szar a helyzet, a középiskolákról nem is beszélve.

Mellesleg a felsőoktatási átalakítás is jelenlegi formában nevetséges megoldás. Azt hiszik az ostoba fideszesek, hogy ha a rendszert átalakítják, akkor egyből minden jobb lesz, pedig ennél sokkal mélyebb és súlyosabb problémák vannak.

Ebből is látszik amúgy, hogy mennyire nem értenek hozzá.

"De egyszerűbb azt mondani: szar az oktatás, szar az egészségügy."

Nem egyszerűbb, de tény.

"Hanem teljesítmény és/vagy ígéretek alapján."

Csak itt a példa, hogy nem tudod megvédeni azoakt a "nagy" eredményeket.

Talán el kellene gondolkozni, hogy akkor mennyire is szavazol teljesítmény alapján.

A GDP-ről kb. semmit nem tudtál mondani, mert tudod hogy igazam van, pedig a fidesznek több kampánya is a "nagyon eredményes" GDP növekedésre épült.

"Ti azt akarjátok hogy rossz irányba menjen"

Nem, én azt szeretném, hogy jó irányba menjen, és pont ezért szarom le, hogy melyik politikus mit hazudik. Szépen megnézem az adatokat, pl. a GDP-t, és akkor eldöntöm, hogy a 20%-os növekedés 40%-os EU-s pénzből konjunktúra alatt jó-e.

Ne az idióta politikus értelmezze nekem, majd én fogom.

"Sajnos ez a generáció és az ivadékai még velünk lesznek 50-100 évig de utána már nem."

A hozzád hasonló hazug emberek? Igen, sajnos velünk lesznek egy darabig.

Pedig a beszélgetésünk alapján is kiderült, hogy amint kiderül, hogy OBJEKTÍVEN nem jók a GDP adatok, egyből terelsz, hogy nem is fontos.

Tényleg el kéne gondolkodnod, hogy mennyire szavazol objektíven, mert onnan lehet tudni, hogy baj, hogy nem tudsz érvelni a döntésed mellett.

2021. máj. 12. 12:36
 30/33 A kérdező kommentje:
Oké utolsó minden igaz amit írsz :).
2021. máj. 12. 12:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!