Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincs még nyitás?

Miért nincs még nyitás?

Figyelt kérdés
Mostmár lényegében bárki be tudja magát oltani. Az nincs csak beoltva, aki nem akar oltva lenni. Szóval innentől felesleges zárni a dolgokat, mert mindenkinek a saját felelőssége. Én sose fogom beoltani magam. Emiatt nehogy már ne legyenek zárva a dolgok. A másik meghogy oltatlan miért nem mehet be belső térre étteremben pl? Akkora baromság. Aki be van oltva, az úgyis védve van.
2021. máj. 13. 21:40
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
17%
Aki nem oltatja magát az üljön csak otthon.:) szerintem mi akik beoltatjuk magunkat vállaljuk ezért a felelősséget így megérdemeljük hogy mehessünk ide oda. Gondolj bele ha bemenne az étterembe 6 ember akik nincsenek beoltva és közülük 3 koronás. Máris elkapná a másik 3 is és megint nagy káosz lenne... lehetne ezen sokat veszekedni de ez teljesen logikus döntés volt Orbán részéről.
2021. máj. 13. 21:48
 2/26 anonim ***** válasza:
56%
Én sem oltatom magam.Az,hogy le vannak zárva dolgok hozzá kell szokni.Ez van. Én ezt elrendeztem magamban.Nekem már nem létezik étterem,mozi,színház,állatkert stb. Az meg nem gondolnám,hogy oltatlant be fognak engedni ilyen helyekre.
2021. máj. 13. 21:50
 3/26 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
20%

"Aki be van oltva, az úgyis védve van."

Ezzel csak az a probléma, hogy nyilván te is hallottál az elmúlt néhány hónapban a nyájimmunitás fogalmáról. Ez azt jelenti, hogy ha elég ember van beoltva (a szakértők jellemzően 80% körülire teszik ezt az arányt), akkor a vírus magától eltűnik, mert nem képes szaporodni.

Amíg ezt a 80%-os arányt nem érjük el, addig a vírus képes terjedni, a terjedése során pedig mutálódik. (Ezért van az, hogy Indiában, ahol naponta több százezer ember fertőződik meg coviddal, gyorsan mutálódik a vírus) A mutáció pedig kettős kimenetelű lehet: a vírus vagy gyengül (ezt láthattuk például a H1N1-nél), vagy pedig erősödik (pl. brit mutáns), amely azt is magával vonja, hogy az oltások kevésbé lesznek hatékonyak az új vírus ellen.

Ezért fontos a nyájimmunitás. Ezért fontos, hogy mindenki beoltsa magát. Ezért fontos még mindig a maszk hordása. Ezért fontosak a korlátozások.

2021. máj. 13. 21:51
 4/26 anonim ***** válasza:
78%
Oltáspárti vagyok, de egyetértek a kérdezővel. Van elég oltóanyag, felesleges tovább korlátozni, már csak azért is, mert a járvány szezonja elmúlóban van.
2021. máj. 13. 21:52
 5/26 anonim ***** válasza:
19%
Van nyitás. Ha meg nem oltatod be magad, örülj hogy kiülhetsz a teraszra, és nyitva vannak a boltok, mert mi beoltattuk magunkat. Megköszönöd és nem hőbörögsz
2021. máj. 13. 21:52
 6/26 anonim ***** válasza:
41%
Se a kormány nem akar vesződni perekkel se az éttermek, színházak , stb... - k. Ha menni akarsz valahova oltass így elkerüli az étterem az esetleges ebből fakadó pereket és nem kell PCR teszteket készíteni minden másodpercben, plusz te is biztonságban érezheted magad mert minimális a potenciális veszélyforrás. És egyébként a vakcina a vírustól nem véd csak annak súlyos szövődményeitől.
2021. máj. 13. 21:53
 7/26 anonim ***** válasza:
86%
5.Csak te nem azért oltattad be magad,hogy más kiülhessen a teraszra.
2021. máj. 13. 21:56
 8/26 anonim ***** válasza:
18%
Kérdező, ez nem saját felelősség. Egy államban az állam szabályai érvényesek, nem saját felelősség. Eleve honnan tudod, hogy neked mi a biztonságos? Ha én azt mondom, hogy a partidrog az én felelősségem, rám nem káros, elhiszed nekem? Menj lakatlan szigetre, ott minden a te felelősséged lesz, az élelem megszerzése is!
2021. máj. 13. 22:09
 9/26 anonim ***** válasza:
91%
8: Ti amúgy az OPNI-ból szöktök? Múltkor egy lőfegyveres, most drogos... Nem sikerült még felfogni, hogy egészen más egy illegális kábítószer, és egy nem kötelező vakcina?
2021. máj. 13. 22:18
 10/26 anonim ***** válasza:
16%
Mert fidesz kormány van.
2021. máj. 13. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!