Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszesek, akiknek Karácson...

A fideszesek, akiknek Karácsony Gergő angoljával van baja azoknak a csont fideszes Vida Ildikó smafu? Na nem mintha Orbán olyan profin tolná,

2021. máj. 13. 21:03
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:

37. Linkelnéd azt a közvélemény kutatást, aminek ez az eredménye? Egyébként tudtommal Karácsony nem miniszterelnök, de lehet, hogy ezek szerint rosszul tudom. Vagy a főpolgármesternek is tudnia kell? Akkor tarlós miért nem tudott és miért nem kritizálta ezért a fidesz?

A videó vágatlan, nincs szerkesztve. A fordítás a videóban pedig helyes, azt fordítja, amit orbán mond (kivéve a sink, ami nem csapot jelent, hanem süllyed-et)

2021. máj. 14. 10:49
 42/54 anonim ***** válasza:
100%

"1) nem egy szót használt rosszul, hanem a videóban lévő szövegének a 90% nyelvtanilag olyan, mintha olyan mondaná, aki alapszinten tud angolul."

90 százalékában nyelvtanilag helyesen mondta. Az egész videó arra ment ki, hogy 1-2 szó jelentését félreértelmezték vagy nem jól ejtette. Ha mást állítasz hazudsz. Volt értelme amit mondott, nem az értelmére fókuszáltak, meg sem erőltették magukat, csak egy fordító program segítségével az amúgy is kiforgatott szöveget lefordították szó szerint. Ha nem így történt volna mingyárt lett volna értelme a mondandójának. Gyenge próbálkozás.

"2) ennek ellenére orbán haverjai karácsonyon nem találtak más fogást, csak azt, hogy nem tud angolul. Nem mintha a világ vagy akár az ország főpolgármesterei mind tudnának, Tarlós se tudott, de azzal nem volt gondjuk érdekes módon."

Mert hogy Orbán kicsi és kövér az rendbe volt! Mégis mi volt a célja ezzel mint politikusnak? Karácsony Gergely mondhat amit akar csak mert igaz. Ő megengedheti hogy azt tartsa politikai előnynek hogy magas és sovány? 🤣

"3) Nem, egy kormányfő, egy ország képviselője ne beszéljen angolul ha nem tud normálisan angolul, hanem használjon tolmácsot, ahogyan mások is."

De Orbán számtalanszor tárgyalt, felszólalt, interjút adott angol nyelven, az emberek többsége pedig megértette. Ti kiragattok pár esetet 1-2 mondatot, mi ez ha nem karaktergyilkolás?

"4) nem, az egész onnan indult ki, hogy a fideszeseknek az a bajuk, hogy karácsony nem tud angolul, meg nincs jogosítványa. Erre jött reakcióként a kérdés - ha nem olvastad el a kérdést, akkor olvasd el most, sose késő megtudni mihez is szólsz hozzá."

Az egész onnan indult ki hogy Karácsony szerint politikai előny ha ő karcsú és magas.

2021. máj. 14. 11:37
 43/54 anonim ***** válasza:
0%

Ha neked ez helyes nyelvtanilag, akkor gratulálni tudok csak az angol tanárodnak...

"no migrants more in" "those who are in should bring back" " so that's what the people will"

"Orbán kicsi és kövér az rendbe volt!" Ki mondta, hogy rendben volt? Mondjuk nem tudom mi a sértő benne, hiszen ezek tények, de elnézést kért, nem tudom mit szeretnének még a fidesz hívők. Illetve de, gondolom "monnyonle".

"Az egész onnan indult ki hogy Karácsony szerint politikai előny ha ő karcsú és magas." Aha, és hol állított ilyet, hogy ez politikai előny?

2021. máj. 14. 11:43
 44/54 anonim ***** válasza:
100%

#37/43

K.G, miért kért bocsánatot, ha szerinted rendben volt, amit mondott? Amúgy azt tisztelem benne, hogy bocsánatot kért.

Ha valaki nem annyira "hiperérzékeny", mint én, azzal nehéz erről beszélni. Hozhatnék konkrét kommunikációs bakikat, amikért minimum bocsánatot kellett volna kérni, de aligha értenéd. Magyar politikában rengeteg gyűlölködés van, viszonyítva pl. a román vagy szlovák esetleg osztrák viszonyokhoz.

Mikor egy politikus azzal magyarázza a Fidesz népszerűségét, hogy az aluliskolázottakat megvezették, azzal egy széles társadalmi réteget sértenek meg. Azt feltételezik, hogy ezeknek az embereknek a szavazással kapcsolatos döntései megkérdőjelezhetőek és hogy ők alkalmatlanok a saját helyzetük értékelésére és az ennek megfelelő szavazásra, tehát egy szóval másodrangú állampolgárként jellemzik ezeket az embereket, akiknek a jogait nem tartják egyenlőnek a többi állampolgáréval és csak muszájból tűrik azt, hogy jogosultak a szavazásra.

Másik példa, hogy mikor az idősekről úgy beszélnek, mint akik azért szavaznak a Fideszre, mert csak az m1 jut el hozzájuk, az is rettentően megalázó egy széles rétegre nézve. Itt is ugyanúgy végig magyarázhatnám az aluliskolázottakhoz hasonlóan, hogy miért. De ráadásul még gyerekes is azzal a feltételezéssel élni, hogy van a rossz média és van a jó média, és amit én nézek az a jó, a többit meg a hülyék nézik.

Az ellenzék kommunikációjában nagyon jelen van a felsőbbrendűségi üzenet, hogy aki az ellenzékre szavaz, az az "árja" réteg, aki meg nem, az a megvezetett, aluliskolázott, idős, bolond proli és ez, mint magyarázat szolgál arra, hogy miért veszítenek a Fidesszel szemben, ami nem helyén való. De végső soron a saját népszerűségüknek is egy üveg plafont állít fel, ami felé nem tudnak jutni és ezt már érezni is lehet, mert 50% környékén felül bármi is történjen, soha nem kerülnek, mert szinte minden 2. embert már a kommunikációjukkal rettentően megsértettek.

Rengeteg kérdés volt itt GYIK-on is arra vonatkozóan, hogy mivel sértették meg pl. az időseket vagy a vidékieket, keress utána, mert 1-2 hozzászóló nagyon jól leírta a dolgot.

2021. máj. 14. 13:09
 45/54 anonim ***** válasza:
100%

"no migrants more in" "those who are in should bring back" " so that's what the people will"

Mivel nem vagyunk nyelvészek nem mi fogjuk eldönteni hogy helyes vagy sem. Egy valami biztos: lehetett volna jobban megfogalmazás, lehetett volna jobban kiejtés. Viszont meg tudta értetni magát és ez a fontos! Ha meg akarjuk érteni akkor meg fogjuk érteni. A következőket egy egyszerű fordító programmal fordítottam a Google fordítóval, és így is érthető és értelmesebb, helyesebb, szöveget kaptam mint ami a videóban volt. Vagyis minden az emberek hozzáállásán múlik.

Videójában a miniszterelnök ezt mondta:

És én gondolom, az emberek két dolgot kérnek:

Az első:

Nincs több migráns. Szóval állítsd meg őket.

A második:

Akik bent vannak, vissza kell hozni...

Úgyhogy ez amit az emberek akarnak.

Miért fontos az angol nyelv egy miniszterelnöknek? Nagyon sok minden nemzetközi szinten a kávé szünetekben dől el, és olyan nem lényeges eseményeken ahová általában nincs fordító!

2021. máj. 14. 14:06
 46/54 anonim ***** válasza:
0%

44. miért kért bocsánatot? Mert látta, hogy másokat ez felháborított és megbánta, hogy ezt mondta. Ennyi. Te nem szoktál mástól bocsánatot kérni, ha megbántódik valamin? Szerinted mi abban a bántó, ha valakire, aki alacsony és kövér, azt mondják, hogy alacsony és kövér? Nem nézett még tükörbe soha orbán? Vagy miért kellett ezen megsértődni és ráuszítani a fideszes politikusokat? Én nem gondolom, hogy sértő, ahogyan az se sértő, ha valaki azt mondja karácsonyra, hogy magas és vékony, hiszen magas és vékony.

"Mikor egy politikus azzal magyarázza a Fidesz népszerűségét" Aha, szóval EGY politikus és nem az ellenzék? Akkor miért is kell olyat állítani, hogy az ellenzék sértegeti az embereket? Én nem láttam ilyen hivatalos ellenzéki kommunikációt, mint amiről te beszélsz. Amikor lázár azt mondta, hogy mindenki annyit ér, mint amennyije van, akkor lázárt támadták az emberek és nem a fideszt. Mert ő mondta és nem a fidesz kommunikációs szakembere, szóvivője. Bezzeg ha egy ellenzéki politikus mond valamit, amin meg lehet sértődni, akkor azt az egész ellenzék mondta...

2021. máj. 14. 14:57
 47/54 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell nyelvésznek lenni, egy középfokú nyelvvizsgával rendelkezőt kérdezz meg és kész. Nem fogok vele arról vitatkozni, hogy helyes-e, mert mindenki, aki egy kicsit is tud angolul, az tudja, hogy ez úgy értelmetlen, ahogy van. Kész.

2021. máj. 14. 14:58
 48/54 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kell nyelvésznek lenni, egy középfokú nyelvvizsgával rendelkezőt kérdezz meg és kész. Nem fogok vele arról vitatkozni, hogy helyes-e, mert mindenki, aki egy kicsit is tud angolul, az tudja, hogy ez úgy értelmetlen, ahogy van. Kész."

Megkérdeztem és más véleménye volt. De mondogasd csak tovább a sajátodat ha nincsen jobb dolgod. Helyes vagy nem helyes nem érdekes lényeg hogy amit mondott az megállja a helyét. Nem lehet mindenkitől elvárni hogy tökéletes legyen.

2021. máj. 14. 15:34
 49/54 anonim ***** válasza:

#48 "Nem lehet mindenkitől elvárni hogy tökéletes legyen."

Nem is akarja ezt mindenkitől elvárni, látod. Csakis attól aki fideszes. Másnak nem kell még csak próbálkoznia sem, elég ha tud sokat fészbukozni és kerékpározni, meg kiteszi a szivárvány zászlót. Csak vigyázzon hogy ne az uniós zászló helyére tegye hanem a magyar zászlót vegye le hozzá!

2021. máj. 14. 15:42
 50/54 anonim ***** válasza:
Nem tudom ki írta azt az idézetet, de a 48as hozzászólásban nincs, úgyhogy majd reagál rá az, aki magára ismer.
2021. máj. 14. 15:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!