A Fidesz-nek nem lesz ciki, hogy listán 50%+ Ellenzéki Összefogásra fog szavazni? Hogyan fogják ezt megoldani?
A jelenlegi helyzet most így áll:
-Ellenzéki Összefogás 51%
-Fidesz-KDNP 43%
-Mi Hazánk mozgalom 5%
-egyéb 1%
És ezekben benne vannak már a határon túli kettős állampolgárok is, akik szinte mind Fidesz-KDNP szavazók.
Még akkor is ha így is nyerni tud a Fidesz, mert vidéki mandátum mutyival megnyeri, akár még a 2/3-dot is bár azt neccesen. De nem lesz ciki, hogy listán ennyire le van maradva, az emberek egyértelműen kormányváltást akarnak?
Erre is van egy megoldás, még több ukránoknak kell szavazati jogot adni, echte ukránoknak akik egyáltalán nem magyarok, nem is beszélnek magyarul, de a Fidesz majd kimagyarázza, úgysem lesz belőle baj. Szerintetek meglépik ezt?
Hát azért várjuk ki a végét, nem tudom, te honnan szedted az adatokat, én ezt láttam:
"Az aktív választók körében a Fidesz vezet 51 %-kal, a baloldali közös lista most vasárnap 43 %-ot kapna. Az aktív választók további 6 %-a elégedetlen a kormány munkájával, közülük a Mi Hazánk 3, az MKKP 2 %-kal azonosítható be."
És igen, az egyik múltkori választáson is a Nézőpont előrejelzése volt a legközelebb a valós eredményhez.
Amúgy meg amíg nem lehet tudni, lesz-e végül is közös lista, és ki vezeti, minden kutatás korlátozottan érvényes. Mert ha lesz közös lista, akárki vezeti, sokan annyira bénának/ellenszenvesnek/hülyének fogják tartani a listavezetőt, hogy inkább nem szavaznak oda.
"A jelenlegi helyzet most így áll:"
Sem az egy évvel, sem az egy héttel a választás előtt készített felmérés nem ért eddig semmit. Jó 5-10%-okat is tévedhetnek, mint ahogy már többször elő is fordult. Krumpli lesz, van elég föld már a fidesz kezében. Szóval egyedül a választáson "mért" eredmény számít. Az ún. összefogás meg addig még simán szét is eshet. Vagy ami még rosszabb lenne, egy "győztes" választás után...
Hát, én pl. magyarnak nem nagyon hívnám, mert akkor nem ott lenne ahol.
Az ellenzéknek ilyen szempontból amúgy pont jobb esélye van, mert nem utálta el magától a szakértőkat, míg a fidesz igen.
Így ha nem is szakpolitikusok a pártarcai, attól még a szakpolitikusok szóbaállnak velük.
(Amgúy amennyire a fidesz vezeti az országot, annyira kb. bárki elvezeti.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!