Mennyire FREE ez a SZFE, ha még a róluk készült filmet is letiltatják? Nem ciki ez így?
Egyébként is ilyen címet adni a filmnek, hogy "Hülye Fiatalság"!
Mindenesetre vicces, hogy pont a FRESZFE tiltja le a róluk készült filmet!
Frí eszefe!!!
(Nem pénzel soros,á dehogy)
Mindenesetre Gulyás Marcit is jól palira lehet venni, az biztos. Egy ilyen csatornánál hetekkel (akár hónapokkal) előre megvan az, hogy mi és mikor kerül feltöltésre annak érdekében, hogy maximalizálják a nézettséget. Marciék végigkövették az egyetemisták történetét hatalmas energiabefektetéssel, utána megvágták a videókat, ami szintén nagy munka Aztán jön egy SZFE-s nem tudom én milyen hallgatófőnökegyenlőség, aki meg egy szavával betiltja mások hónapokig tartó munkáját :D
Durva, hogy az SZFE-sek mit meg nem engednek maguknak.
Semennyire.
A "szabad" liberális szótárban azt jelenti, hogy nekik szabad mindent.Másnak semmit.
Kedves Kérdező, neked nem tűnt fel, hogy a cikk végén ott van, hogy a filmet a szereplők személyiségi jogai miatt nem kellene leadni (merthogy nem adtak ehhez hozzájáruló nyilatkozatot)?
Te most vagy végig sem olvastad a cikket, vagy szándékosan uszítasz, vagy (és ez az egyetlen elfogadható indok) még nem volt kint a második frissítés, amikor kiírtad a kérdésed.
Be is másolom neked a FreeSZFE közleményét:
"A freeSZFE közösségnek nem áll jogában betiltani semmilyen művészeti alkotást.
Nem a freeSZFE közösség hozzájárulása szükséges a Partizán "Hülye Fiatalság" című filmjének közléséhez, hanem a szereplők személyes hozzájárulása a róluk készült felvételek felhasználásához – a Freeszfe Egyesület és az SZFE HÖK az elmúlt két hetet azzal töltötte, hogy felhívja a gyártócég és az alkotók figyelmét a szereplők jelentős részének joglemondó nyilatkozatai hiányára, valamint meggyőzze őket ezek beszerzésének szükségességéről.
A személyiségi jogokkal való elidegeníthetetlen rendelkezés olyan vitán felül álló etikai, morális és jogi kérdés, melynek figyelmen kívül hagyását őszinte csalódottsággal vettük tudomásul – különös tekintettel azokra az egyetemi munkatársakra, akiknek egzisztenciájuk függ a szerepléstől.
Ezúton szeretnénk felhívni a készítők figyelmét arra, ami összemosódni látszik: a dokumentumfilmezés nem sajtómunka, hanem személyes, bizalmi műfaj – ahogyan a szereplők tiszteletben tartják az alkotói autonómiát, úgy az alkotónak is kötelessége lenne tiszteletben tartani a szereplők önrendelkezését.
Reménykedünk benne, azzal, hogy a Partizán végül a film megjelenésének ideiglenes halasztása mellett döntött, az így nyert időt a jogtisztaság helyreállításával töltik majd."
Kedves 4# válaszoló!
A személyiségi jogok mögé történő bújás nem nevezhető nyílt, őszinte és főleg szabad megnyilvánulásnak egy politikai(ideológiai) szerepkört felvállaló csoportnál!
Szerintem inkább arról lehet itt valójában szó, hogy ti. FreeSZfe fiatalság elé "tükröt" tartott a film, amelyben a butaságaik lepleződnek le, és ez az ami nagyon nem tetszik a tisztelt FreeSzfe fiatalságnak.
Persze én ezt megértem, mert tükörbe nézni néha tényleg kiábrándító, és ezen az sem segít, ha a személyiségi jogok mögé hiába is bújnak, csak ismét a butaság lepleződik le.
Egyébként is, ha oly sokszor a nyilvánosságnak szerepeltek az Szfe -sek, valamint tömegeket akartak az oldalukra állítani megnyilvánulásaikkal, akkor nem volt probléma a TV csatornákon történő szereplésük "személyiségi jogaik"- ba való megsértése, csak most amikor már tükörbe is kellene nézniük?
Te tényleg olvasd már el, hogy mit írnak, miről szól, és amúgy mi ez, mielőtt idejössz és leírod, hogy "szerinted" mi történt.
Vagy akkor meséld el anyunak, és ő majd megdícsér.
Öhm, miért, a "szerintem az történt" az érvelés?
Igejössz, és fikázod őket az egyéni véleményed alapján, úgy, hogy utána sem olvastál semminek. Mit vársz?
De tessék:
"... egy politikai(ideológiai) szerepkört felvállaló csoportnál!"
Az, hogy Vitya meg Feri beállították politikai úgynek ezt az egészet, nem az. Megint csak nem tudod, hogy mi van.
"Szerintem ... a butaság lepleződik le."
Tényleg, nézz már utána, miről szól. Te sem örülnél, ha ha legszarabb pillanataid bevágják egy filmbe, anélkül, hogy megkérdeznének. Ennyi az indok. Nem kell elméleteket gyártani.
"Egyébként is, ha oly sokszor a nyilvánosságnak szerepeltek"
Pl. neked ugyan az lenne, hogyha mondjuk a kiscicád halálakor a sajtó leírná, hogy "a kérdező cicája meghalt" vagy közvetíteni, ahogy zokogva eltemeted?
Nem kéne mindenen ész nélkül fröcsögni.
Amúgy nem, semmi közöm hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!