Miért nem teszik egyszerűen kötelezővé az oltást, miért szarakodnak a zsarolással?
Én nem értem a Fideszt... Gulyás bejelentette, hogy augusztusig korlátozzák a nem védett embereket, de az oltás nem kötelező. Miért nem mondják azt, "hogy jó, kötelezővé tesszük, szisztematikusan leoltunk mindenkit az országban?"
Nem lenne egyszerűbb, mint még kisajtolni néhány millió emberből az oltást? Vagy Gulyás csak blöffölt, és hamarabb elengedik az oltatlanokat is? Gumicsont lenne? Abban bíznak, hogy ezzel a nyilatkozattal még 2-3 millió emberbél eltudják érni, hogy regisztráljanak?
És kérdem én, ha ennek ellenére is ellenáll a társadalom oltatlan része, akkor hogy reagálnak majd? A NER-lovagok cégei, szállodái, éttermei, balatoni strandjai elbírnak 1-2 millió potenciális vevő/fogyasztó megtagadását?
Jelzem, nem vagyok oltásellenes, nem tagadom a vírust, nagyon jó dolognak tartom, hogy az embereket elkezdték oltani a vakcinákkal, és van esély a koronavírus háttérbe szorításához. Csak azon gondolkodom, hogy ez gazdaságilag, társadalmilag kivitelezhető?
Komolyan, akkor tegyék kötelezővé az oltást, ne játszadozzanak az emberekkel. Ha tényleg ennyire tuti a vakcina, akkor legyen kötelező!
Azért érdekes lesz ám júliusban majd napi 15 betegnél elmagyarázni, hogy miért csak az igazolvánnyal lehet még mindig bemenni mindenhova. :D Gondolj bele, eddig legtöbbször még azt sem tudták, hogy 2 hét múlva mi lesz, nem hogy 2-3 hónappal előre.
Ócska zsarolás ez, most mindent bedobnak, és jobb híján megy a rémisztgetés. Rohadt unalmas már ez.
A többi EU-s országnak meg joga van nem beengedni a menedékkérőket. Úgyhogy ez hülye érv.
Hát ez az! Hányszor ment már Orbán szembe Brüsszel-el, egy kis ejnye-bejnével megúsztuk mindig, tuti, hogy most is megúsznánk. Én nem értem, hogy Orbán miért fél ettől.
Nem értem ezt a "Én nem értem a Fideszt... Gulyás bejelentette, hogy augusztusig korlátozzák a nem védett embereket, de az oltás nem kötelező."
Épp most kaptajm egy hírlevelet, nem utazhatunk ki se Horváthba,se Szlovéniába se Olaszba oltási kártya nélkül. És a többi ország is erre készül, akkor milyen kérdés ez, hogy a Fidesz?
Én úgy tudom, hogy a legtöbb országba még mindig beengednek negatív tesztel. De, ha úgy van, ahogy mondod, itt egy újabb ok, hogy akkor tegyék kötelezővé, mindenkit oltsanak be szisztematikusan, és akkor had menjenek az emberek, amerre akarnak. Nem kéne töketlenkedni, meg fenyegetni az embereket, hanem cselekedni! Lelehetne végre zárni ezt a cirkuszt, meg ezt oltatlan-oltott háborút....
"Azért érdekes lesz ám júliusban majd napi 15 betegnél elmagyarázni, hogy miért csak az igazolvánnyal lehet még mindig bemenni mindenhova. :D Gondolj bele, eddig legtöbbször még azt sem tudták, hogy 2 hét múlva mi lesz, nem hogy 2-3 hónappal előre."
Ezért is érzem amúgy Gulyás mai elszólalását csak egy blöffnek. Ha tegyük fel júliusban lesz 3,5 millió nem beoltott, akkor kizárod őket a társadalomból, vagy mi? Xd Meg, aki gyógyszerallergia vagy terhesség miatt nem oltható?
Nekem ez a hanta-bantázás nem tetszik. Döntsék el, hogy kötelező, vagy nem kötelező! De ha nem kötelező, ne legyenek többletjogok! Ez amolyan látszatintézkedés, hogy "amúgy csináljuk, de nem is."
Azért kérdező, mert ezerszer több eszük van, mint neked. Ha kötelezővé tennék az oltást, az rögtön az ő nyakukba varná az összes felelősséget. Hiszen nem mondhatnák többé azt, hogy önként vállaltad az oltás rizikóját. Vedd csak elő azt a papírt amit aláírtál az oltás előtt. Mi áll benne?
Bármi történik a jövőben, amit előre senki nem lát, rögtön a kormányt terhelné a felelősség, hiszen az állampolgárnak nem volt választása, mert "kényszergyógykezelték".
Ilyen nincs hogy kötelezővé tenni! Valamit meg minden oszágnak csinálni kellett/kell, azért gondoljon bele mindenki, hogy mennyibe kerül egy-egy országnak az emberek gyógyíttatása, vagy marad, hogy minden zárva, abba meg már lassan minden ország belerogyik. Szóval a fentiek fényében, mivel demokráciában nem lehet kötelezővé tenni, azt viszont korlátozhatják, hogy igazolvány nélkül hova mehetsz és úgy tűnik minden ország élni fog vele.
13#-as voltam.
Nem tudják kötelezővé tenni,merr ahhoz felelősséget kellenne vàllalni. Most az egyéné a felelőssèg,ő aláírja a lapot oltàs előtt.
Na most a gyàr sem vàllal felelőssèget,akkor az àllam még annyira sem,ezért nem teheti kötelezővé. Viszont azt sem akarja,hogy a sok vakcina rànk rohadjon így különböző módszereket vet bee,hogy az emberek ÖNKÈNT menjenek "oltakozni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!