Miért nem teszik egyszerűen kötelezővé az oltást, miért szarakodnak a zsarolással?
Én nem értem a Fideszt... Gulyás bejelentette, hogy augusztusig korlátozzák a nem védett embereket, de az oltás nem kötelező. Miért nem mondják azt, "hogy jó, kötelezővé tesszük, szisztematikusan leoltunk mindenkit az országban?"
Nem lenne egyszerűbb, mint még kisajtolni néhány millió emberből az oltást? Vagy Gulyás csak blöffölt, és hamarabb elengedik az oltatlanokat is? Gumicsont lenne? Abban bíznak, hogy ezzel a nyilatkozattal még 2-3 millió emberbél eltudják érni, hogy regisztráljanak?
És kérdem én, ha ennek ellenére is ellenáll a társadalom oltatlan része, akkor hogy reagálnak majd? A NER-lovagok cégei, szállodái, éttermei, balatoni strandjai elbírnak 1-2 millió potenciális vevő/fogyasztó megtagadását?
Jelzem, nem vagyok oltásellenes, nem tagadom a vírust, nagyon jó dolognak tartom, hogy az embereket elkezdték oltani a vakcinákkal, és van esély a koronavírus háttérbe szorításához. Csak azon gondolkodom, hogy ez gazdaságilag, társadalmilag kivitelezhető?
Komolyan, akkor tegyék kötelezővé az oltást, ne játszadozzanak az emberekkel. Ha tényleg ennyire tuti a vakcina, akkor legyen kötelező!
Ezt az EU határozottan tiltja, mármint a kötelező oltást.
Valójában minden nemű diszkriminációt is tilt, csak ugye azt ki lehet játszani, mert minden éremnek két oldala van: Fidesz szerint nem diszkriminálják az oltatlanokat, csak plusz jogokat adnak az oltottaknak.
Fel lehet fogni így is.
Miért ne lenne eszközük? Egy törvénymódosítással beemelik a többi kötelező védőoltás mellé, és kész. Utána a kivitelezésben meg megoldanák, hogy mindenkinek adnak időpontot, hogy mikor kell mennie, meg hova, aki meg nem tudna elmenni, azokhoz meg mennének az oltással. Kész, nem menne a hiszti tovább, se az oltásellenesektől, se a vírusrettegőktől.
Egyébként tényleg nincs eszközük. Ha kötelező lenne, akkor minden magyarnak joga lenne menedékjogot kérni más békés EU-s országban. Ami tudjuk hogy azzal jár, hogy házat és jóléti segélyt is kapnál ami ugye a magyaroknak tiltott dolog.
Ha egy néger család visszautasíthat egy új építésű házat Nyugaton, csak mert nincs benne kandalló, azzal semmi baj nincsen. De ha egy magyar család csinálná ezt, akkor itthon állna a bál...
Szerintem akkor észrevennék, hogy tuti a vakcina, nincs vele baj. Ilyen alapon a gyermekkori kötelező védőoltásoktól is rettegni kéne....
Amikor a gyerekek megkapják a különböző kötelező védőoltásokat, akkor ki gondol diktatúrára? Nem rá kell vezetni, mint egy kutyát, hanem odacsapni, hogy "akkor mostantól kötelező!" Pár hét alatt lelehetne az egész cirkuszt zavarni, és mehetne utána az EB, meg a kampány 22-re..
De nem diszkriminálni kéne, hanem akkor tegyék kötelezővé. Vagy, ha tényleg nem kötelező, akkor ne legyenek többletjogok... Az EU-t meg hagyjuk... A legtöbb európai országban amúgy elegendő egy negatív teszt is a szolgáltatások igénybe vételéhez. A tesztelés meg általában ingyenes.
Persze hogy van benne chip.én bankkártya helyett a homlokommal fizezek, elég odatartani a leolvasóhoz.ha már felvetted mindkét oltást próbáld ki a boltban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!