Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaza volt szerintetek annak...

Igaza volt szerintetek annak az SZDSZ-es zsidónak, aki a 90-es években azt mondta, hogy "Zsidók nélkül itt csak gulyás lenne meg bőgatya!"?

Figyelt kérdés

Mert szerintem igen. Már a középkortól kezdte a zsidók voltak a modernitás motorja a nyugati kultúrában.

Míg a keresztények többsége földműves volt, akik felett hataloméhes földesurak, királyok, és pápák uralkodtak, és a keresztény vallás tiltotta őket a fejlett bankfuncióktól, mint a kamatos kamat és a hitel, valamint egyszerű életre bíztatta őket, meg a pénz gonosz dologként való felfogására, addig a zsidók városokban éltek, kereskedelemből és pénzügyi dolgokból éltek.

A zsidó vallás tanai és az érvényesülési vágy egy antiszemita társadalomban elősegítette a zsidókat abban, hogy szinte mind tudjon olvasni, és hogy milyen fontos a tanulás. A kóserség és egyéb mózesi tisztasági törvények miatt kevesebben is haltak meg pestisben meg hasonló kórokban, annyira, hogy a keresztények úgy gondolták, lepaktáltak a Sátánnal, és az védi meg őket a betegségektől.

Ezer év után már genetikailag kimutatható a fehér zsidók magasabb intelligenciája, amit az ilyen szelekciós nyomások idéztek elő.

A modern korra pedig mondhatjuk, hogy a zsidók találták fel a 20. századot.

Zsidóktól pl. Einstein, Bohr származik a kvantumfizika, amiből később lett atomenergia, tranzisztor, majd számítógépek, Amerikában zsidók voltak az első fehérbőrű jazz-zenészek, zsidóknak hála jött létre a modern filmgyártás Hollywood-ban.

Mindig, amikor megpróbáltak hadakozni a zsidó kultúra ellen pl. Amerikában a déli államok-beli mélykeresztény Redneck-ek, vagy Európában Hitlerék, csak egy ilyen káros, fejlődésképtelen, parasztfetisiszta, tudományellenes pogány-keresztény katyvasz jött ki.

Berlin a 20-as években pl. egy szinten volt New Yorkkal. A 30-as években a nácik kitalálták hogy nem hisznek a kvantumfizikában, mert az "zsidó fizika", nem hisznek a relativitáselméletben, mert az morális relativizmushoz vezet, és helyette pl. a Welteislehre (világjégtan) nevű áltudomány alapján alkotnak meg egy kozmológiát, mert "árja őseink az északi hóban és fagyban váltak erőssé".

Manapság is az látom, Amerikában meg Magyarországon is, hogy a zsidók testesítik meg a modern városi életet, ami a pénzről és a tudományos fejlődésről szól, a gojoknak pedig egy ilyen tanyás, kurultájos, parasztromantikus turulkereszténységre futja ami abszolút zsákutca.

2021. máj. 5. 17:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
78%

Ha már ilyen mély elemzésbe kezdesz, kezdd légyszí a pontos idézettel, mert így elég gagyi dolgokat írsz nyilván.

„(...) ha felsorolnánk azoknak a zsidóknak az értékeit a magyar kultúrában, amit ha kivonnánk Magyarországról, akkor nem maradna más, csak a bőgatya és a fütyülős barack.” - Landeszmann rabbi, aki immárkanadából osztja az észt.

Ez meg a szintén kanadai haverja, Kerész Ákos: "Mert mit is írtam? A magyar genetikusan alattvaló. Igenis az! A »nyílt levél« óta eltelt idő alatt, a magyarok ezer százalékig bebizonyították. "

Ebből nekem csak annyi jön le, hogy a zsidók között is vannak (nagyon)okosak, átlagosak és buták.

De így van ez az olaszokkal, magyarokkal, buddhistákkal és reformátusokkal is.

2021. máj. 5. 18:42
 12/15 anonim ***** válasza:
24%
Az teljesen hülyeség. Most csak a kérdés alapján. Nem olvastam (egyenlőre) mást itt. Az ember a vallástól függetlenül rájött volna ezekre. A zsidókon kívül rengeteg más vallású ember is igen fontos dolgokra rájött, fedezett fel. Miért kell egyből egy bizonyos vallási irányzatot rakni az első helyre?! Máshogy nem lehet?
2021. máj. 6. 06:36
 13/15 anonim ***** válasza:
80%

Mint korábban is írták, a fõrabbit (addig a Dohány zsinagóga fõrabbija) provokálták, ezért csúszott ki belõle az a szamárság.

Annál is inkább szamárság, mert, mint akkoriban Raj Tamás fõrabbitól hallottam, speciel a fütyülős barack egy Hertz nevû kecskeméti zsidó találmánya volt. .DD

Egyébként a zsidók a magyar polgárosodáshoz járultak hozzá jelentõsen, fõként a 19.sz-ol kezdve (gyárak, malmok, bankok alapítása).

A kultúrához, ideértve a tudományt és a technikai megoldásokat, inkább a 20. sz-ban, akkor viszont jócskán, pl a transzform+atort háromtagú közösség találta fel, közülük kettõ volt zsidó. Továbbá Bánki Donáth (turbina és egyebek), Orth György (elsõ nemzetközileg jegyzett profi focista), Hajós Alfréd (szül Guttmann Arnold) (elsõ két olimpiai bajnokság, Nemzeti Sportuszoda stb), Ignotus Pál (Nyugat), Molnár Ferenc, Bródy Sándor, Hunyadi Sándor, stb.

DE akkorig már létezett igen jelentõs, a világ élvonalába tartozó magyar magas kultúra (teljesség igénye nélkül) Balassi, Zrínyi, Csokonai, Vörösmarty, Arany, Petõfi, Jókai, Erkel, stb

2021. máj. 6. 09:40
 14/15 anonim ***** válasza:

Elismerem, hogy sok dolgot feltaláltak a zsidók, de azért azt nem mondanám, hogy mindent csak ők.

Az jut erről eszembe, hogy láttam egy könyvet a 100 leghíresebb magyarról, mondanom se kell, hogy etnikailag milyen vegyes volt ott a kép. A 100-ból 30 etnikailag magyar is volt, kb. 30 sváb, kb. 40 meg Judeából származott :)

2021. nov. 12. 13:21
 15/15 anonim ***** válasza:
Személyesen ismertem Landeszmannt, TUDOM, hogy nem úgy gondolt a magyarokra, mint az idézet alapján hinni lehet. Az újságirnő provokálta, perceken át piszkálta Landeszmannt, hogy a zsidók CSAK ártottak Magyarországnak, ő meg egyre jobban felforrt, és végül haragjában mondta mérgesen, amit mondott. Esze ágában sem volt komolyan gondolni.
2021. nov. 12. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!