Miért hiszik hogy ennyire rossz a magyar oktatási rendszert?
Szóval, ha három évvel ezelőtt kérdezi meg valaki tőlem, érettséginél, akkor kiröhögtem volna, hogy "Te nem jártál suliba h nem tudod?"
És persze, amikor benne voltam nagyon kellemetlennek éreztem, bár nem volt akkor sem megerőltető. De azóta külföldön tanulok egyetemen (Anglia), és brutális látni h milyen hiányosságok vannak. A törit teljesen elferdítve tanítják. A gyarmatosítás le van tudva annak hogy "etikettet tanítottak a barbároknak", vesztes csatákról nem tanulnak, ahogy a háborús bűnökről sem. Hacsak nem matek szakos valaki, brutál hiányosságok vannak. De amúgy is minden tantárgyból. Ami pedig szakos tantárgy, abban pedig (legalábbis a sajátomon belül) semmivel sem tudtak többet mint én, kb. ugyanaz a szint volt amikor kijöttem.
Otthon sem tökéletes, mert ha jó középsuliba kerülsz, messze jutsz, ha rosszba, akkor szar lesz, de egyszerűen bennem egy világ omlott annó össze 3 éve, mert otthon meg mindenki a nyugati oktatással példálózott.
Matematikát nem azért tanul az ember hogy benyakalja, (bár az bónusz hogyha megjegyzed), hanem hogy a logikus gondolkodást fejlessze. Aki egy másodfokút nem tud megtanulni legalább érettségire, az ne is kapjon érettségit mert nem érdemli meg. (Így is züllik a szint folyamatosan; láttad a tavalyi közép matekot? Vicc...)
"Elpocsékoltak az életemből egy csomó évet."
Mesélj, hogy használtad volna fel jobban? Hogy tanított volna AZ ÉLET?
Miért hiszik, hogy ennyire rossz a magyar oktatási rendszer?
Mert ezt mutatják a kutatások :)
Amúgy nem, nem rossz a magyar oktatás világviszonylatban, csak épp romlik és regionálisan már nem olyan jó.
9-10: A ti logikátok szerint elég lenne az alsó tagozat, tehát, ahol írni olvasni, meg alapszinten számolni tanulnak.
Talán még az idegennnyelvek is hasznosok, de ha azt vesszük, ha nem delgozol spcieális területen, semmi más nem kell az életben, amit az iskolában tanulsz.
Igazatok van? Minek kellett megtanulni a Walesi bárdokat, a Himnuszt, Szózatot, meg olvasónaplót írni az Illiászról, meg a Jó Pálócokról.
Sose kell az életben.
Két nyaram is elment arra, hogy magántanárhoz kellett járnom, hogy átmenjek a pótvizsgán. Lényegében elrabolták a legszebb éveimet, aminek a szórakozásról, a játékról kellett volna szólnia. Mit értem el vele? Már azt se tudom, hogy miről szólt a matek érettségi, meg a matek mellett az a sok baromság, amivel a fejünket tömték. Oké, ha valakit érdekel a matematika, az tanulja meg a másodfokú egyenleteket, de miért kell mindenkire egységesen ráerőszakolni ugyanazt?
Hát igen, sose fog kelleni egyik sem. Milyen hasznát vetted az életben, hogy olvasónaplót írtál a Walesi bárdokról? Mondj egy példát.
Egyébként ha tudni akarod a Walesi bárdokat, akkor megnyitod a googlét, aztán megnézed. Minek kellett egyáltalán bemagolni? Már egyetlen sorára se emlékszem.
"Oké, ha valakit érdekel a matematika, az tanulja meg a másodfokú egyenleteket, de miért kell mindenkire egységesen ráerőszakolni ugyanazt?"
Mert egy érettségihez alapelvárás. Lehet felmentést kérni, meg nem megcsinálni. El lehet lenni 8 általánossal. De ne züllesszük már le az oktatást. Az ÁLTALÁNOS iskola ÁLTALÁNOS tudást ad. Ott nem kell másodfokú. De egy KÖZÉPiskola, meg GIMNÁZIUM már nem általános tudást ad.
Semmi köze a másodfokú egyenleteknek a logikához, a gondolkodáshoz. Én kétszer is megbuktam matekból, mégis 122-es az IQ-m, ami ugye a logikai készséget méri legfőképpen. Csak a te világodban kapcsolódik egymáshoz a kettő.
"Mert egy érettségihez alapelvárás. "
De miért kell, hogy alapelvárás legyen? Mi értelme?
"Én kétszer is megbuktam matekból, mégis 122-es az IQ-m, ami ugye a logikai készséget méri legfőképpen."
Ebből most az következik hogy vagy ennyire megbízhatatlan az iq teszt vagy pedig...
Egy másodfokú egyenlet nem egy nagy dolog. Megjegyzel 1 darab képletet és ennyi. Még levezetned sem kell. SŐT! Még megjegyezned sem kell, mert használhatsz függvénytáblát érettségin!
Bocs, de ha nem tudsz behelyettesíteni 3 számot egy képletbe, akkor nem érdemelsz érettségit, még a hihetetlen 122 iq-dal sem...
De lehet hogy csak a te szellemi kapacitásod túl nagy hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!