A teraszok "nyitása" arra ösztönöz, hogy beoltasd magad?
Lassan, de fokozatosan nyit az ország. Most a teraszok nyitottak. Minket akiket nem lehetett megvezetni az oltásellenes kampánnyal és már van védettségi igazolványunk nagyon örülünk ennek. Kellemes sétákat teszünk és fogyasztunk
Az hogy akik nem kérték az oltás és ebből kimaradnak, nem érzitek ösztönözve magatokat, hogy regisztráljatok a vakcinára? A vakcina után két héttel 85%-95% védettség alakul ki a szervezetben és a covid megbetegedés után nem kerülsz korházba. Nem terheled le az így is túlterhelt egészségügyet. Nem érzed azt a kötelezettséget, hogy levedd az agyonterhelt orvosoktól, ápolók válláról a munkát, azzal hogy beoltod magad?
Nem érzed azt, hogy az lenne a normális hogy regisztrálj a vakcinára és így te is részese legyél a nyitásnak a többi emberrel együtt?
#8.+1.
Az emberek meg fizetik a TB-t ezerrel, szóval nem hiszem hogy sajnálni kéne azt a szférát, ami nem mellesleg kritikán aluli békeidőben is.
Igen rendbe kéne tenni a kórházakat és a béreket.
A munkát meg elsősorban ők vállalták, ha én is orvos lennék megtenném a tőlem telhetett mivel ez egy hivatás és emberek élete múlik rajta és szerencsére rengeteg orvos is így gondolja.
Ha zsidónak érzed magad, hajrá.
#9.
Azért egy valami gond van az oltással.
Szerintem mégpedig az hogy még mindig nem tudni hogy 5-6 féléből melyik a megfelelő egy adott embernek.
De már kezd azért alakulni hogy allergiások mást kapnak mint a teljesen egészségesek.
Ezt kéne kicsit jobban megvizsgálni, nyilván erre megy el az ideje év + jövő év is. Szóval messze nem hibátlan a rendszer de majd alakul.
7-es voltam.
"Attól sem lenne végtelen orvos meg kórház."
Ez igaz, de mondjuk talán azzal az 5000 orvossal több lenne, akik épp 1-2 hete mondtak fel Kásler akciója miatt. Meg ugye annyiból amennyiből a tök haszontalan Puskás Aréna, Groupama Aréna meg a többi épült, abból kórházat is lehetett volna építeni, ahol ez az 5000 felmondott orvos, modern gépekkel mondjuk jóval több beteget tudna ápolni. Azt már hozzá se teszem, hogy a Mészáros, Tiborcz, Rogán által ellopott ezermilliárdokból egy komplett orvosdinasztiát ki lehetett volna képezni és vagy 50 kórházat felhúzni, gépestül, mentőstül, mindenestül.
Szerintem elértük azt a szintet ahol megmerevedtek az álláspontok.
Mindkét oldal beásta magát a lövészárokba.
Az oltás pártiak esetében az a kérdés, hogy ha van favorizált vakcina akkor sikerül-e azt megszerezni, ha pedig nem akkor elfogadják-e a felajánlott vakcinát vagy várjanak még.
Az oltásellenensek a lazítások miatt beverték a durcást, őket most el kell engedni. Meggyőzni nem lehet őket, csak jó egészséget és sok szerencsét kívánni nekik. 100-ból egy sajnos a fekete golyót fogja kihúzni a kalapból ha elkapja a covidot és a kórházi ágyból folytathatja a dackorszakát.
Szerintem arra ösztönöz, hogy a fiatalokat az ellenzék ellen hangolja.
Mivel az ellenzék napok óta a fiatalokat ekézi és a nyugdíjasok alá adja a lovat, hogy jaj nem szabadot volna nyitni.
A nyugdíjasok inkább köszönjék meg nekünk, hogy egy éve türelmesen viseljük, hogy miattuk bevagyunk zárva.
A ne terheljük túl az egészségügyet nem arról szól hogy jaj szegény dokik meg nővérek mennyit dolgoznak. Hanem hogy ne legyen annyira sok ellátàsra szoruló fertőzött akiket már egyszerűen nincs kapacitás ellátni. Akkor ugyanis mind a covidosok, mind a többi betegségben szenvedők közül rengetegen csak azért halnának meg, mert egyszerűen nem jutott rájuk idő az egészségügyben.
Nem mellesleg ha valakit el is látnak, nyilván neki is rosszabbak az esélyei, ha nem egy pihent, hanem egy hónapok óta túlhajszolt orvos kezeli.
#12.Sosem értettem hogy miért kell a politikát mindenre is ráhúzni.
Szerintem ha valaminek akkor az oltásnak ehhez nem sok köze van, ha xy kormány lenne akkor is arra ösztönözne hogy oltasd be magad.
Angliában is beoltattak mindenkit akit tudtak, Kínában is volt már QR kódos oltási igazolás talán már 1 éve is, szóval nem gondolom hogy ez sok helyen máshol van.
Hozzáteszem én sem szeretem a Fideszt, de ezért nem őket okolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!