Mitől van ez a jelenség?
Erre alapvetően 3 lehetőség van.
1. Vírusrettegők és félnek a nyitástól.
2. Antiszociálisok, vagy csórók, akik amúgy sem élnek közösségi életet, és így, hogy mindenki erre van kényszerítve, kevésbé érzik magukat lúzernek.
3. Olyan ellenzékiek, akik a vírusnak szurkolnak, mert tudják, hogy a további zárás több gazdasági kárral és több elégedetlen szavazóval jár, ami feléjük billenti a mérleget. (Nem minden ellenzéki ilyen, akinek nem inge...)
Én nem vagyok kárörvendő, megértem, hogy sokaknak nehéz, de ti is értsetek meg, hogy nem vagyunk egyformák és valakinek így könnyebb. Például nekem.
- Magánjellegű okokból nagyon nehéz volt bejárnom a munkahelyemre és az otthoni munka megváltás.
- Amúgy sem vagyok egy társasági ember.
- Rengeteg időt és pénzt spórolok azzal, hogy nem kell közlekedni.
- Sokkal élhetőbb lett a város, nincsenek tömegek.
- Itthon lehetek a kényelmes otthonomban egész nap a szeretteimmel.
- Több készséget volt időm elsajátítani
Egyszóval a járvány előtti élet nekem nehezebb volt, most majdnem minden szempontból kényelmesebb.
Én igazából a járvány adta lehetőségeimet próbáltam kihasználni az elmúlt egy évben mint egyetemista, viszont a családi körülmények miatt nem minden úgy alakult ahogy szerettem volna.
A lényeg az hogy annak következtében hogy haza kellett költöznöm csúszok az egyetemi alapképzésemmel, másrészt kénytelen voltam ez miatt passzív félévet felvennem.
Amit viszont maximálisan kihasználtam azzal hogy az állam a Diákigazolványok érvényességi idejét egybe kötötte a járványhelyzettel. Ennek köszönhetően tudtam diákmunkára jelentkezni (mivel passzív félév alatt van jogviszonyod, de a diákot nem tudod érvényesíteni).
Számomra az lenne a tökéletes ha a nyitás/kijárási korlátozások vagy nevezzük rendkívüli helyzetnek június elejéig még kitart. Nyáron szeretném folytatni a TDK kutatásomat és ősztől már helyszíni oktatásban részt venni az egyetemi képzésben.
Várom a nyitást persze, de jelenleg előnyösebb számomra hogy fenn áll még a járványhelyzet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!