Miért olyan rossz Magyarországon a fiatalok angoltudása az EU-s átlaghoz képest?
Szinte minden EU-s országban többen és jobban tudnak angolul a 35 év alattiak, mint nálunk.
Lengyeleknél már a 2000-es évek elején is pl. annyira jó volt az angol nyelvtudás, hogy fiatalok tömege vett jegyet az újonnan létesült Wizz Air egy London-Lutonba tartó fapados járatára és megcsinálták a szerencséjüket.
Jobb anyagi háttérrel rendelkezők New Yorktól és Chicagotól sem riadtak vissza, mindössze 10 évvel a Kommunizmus bukása után.
Vagy ott vannak pl. a skandinávok és hollandok. Kb. második anyanyelvük az angol, még a finneknek is, akik hozzánk hasonlóan nem-indoeurópai, finnugor nyelvet beszélnek.
Hülyeség, a gyerekek óriási többsége angolul tanul már 30 éve.
Egyszerűen szar az oktatás, és a fiatalok nagy része túl hülye ahhoz, hogy rájöjjön, érdemes lenne legalább angolul megtanulnia.
Pocsék az oktatás.🤷♀️
Borzalmas angol tanárok vannak.
Nekem eddig a 10 év alatt, amióta iskolába járok, azóta nem volt 1 rendes angoltanárom sem.
Többet ér azzal az ember, ha otthon egyedül tanul.
(Vagy még van az a lehetőség, hogy magántanárhoz megy a gyerek, de nem mindenkinek van pénze heti 1-2 magánórára 5.000 ft/órás díjon)
Kedves 4-es!
Nem mindenki tud otthon egyedül megtanulni egy nyelvet.
Az iskolában pedig nehezen lehet megtanulni,mert egyszerűen tényleg rettentően kevés a jó nyelvtanár.
Nekem egyébként egész életemben így zajlottak az angol óráim:
Megvolt az az x számú diák, akik az osztályban legjobbak voltak angolból.
A tanár pedig csak velük foglalkozott.
Az akiknek nehezebben ment a nyelv, kellett volna segítség/magyarázat ők pedig levoltak sz@rva.
Így egy kicsit nehéz angolt tanulni.😅
Elsősorban társadalmi, genetikai és családi problémáknak tartom a hibák forrását.
Észrevettem hogy azokban az országokban ahol évszázadok óta jelentős lemaradás van vagy jelentős roma kisebbség él ott valamiért mindig rosszabb eredményt produkálnak a nemzetközi teszteken.
Hülyeség lenne azt mondani hogy semmit nem javult az utóbbi 10 évben ez a terület viszont még mindig nem eleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!